reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
napewno spytam. To badanie drożności jajowodów też nie jest chyba jakoś mocno bolesne ?
mnie bolało w uj. Prawie zemdlałam i pielęgniarka mi robiła zimne okłady. Miesiączki miewam bolesne ale to było dużo, dużo bardziej bolesne. Ale tylko podczas badania. Po badaniu było całkiem ok.

mnie bolało w uj. Prawie zemdlałam i pielęgniarka mi robiła zimne okłady. Miesiączki miewam bolesne ale to było dużo, dużo bardziej bolesne. Ale tylko podczas badania. Po badaniu było całkiem ok.
ja myślałam że zacznę kopać lekarza i tą asystentkę jak dawali mi kontrast, poryczałam się z bólu 🤣

dzięki. A orientujesz się może czy tą metodę dobiera lekarz pod kątem pacjentki czy wolna amerykanka co kto chce ?
raczej wolna amerykanka. Lekarz dobiera według siebie. Najczęściej na nfz jest drożność z rtg, czyli zwykłe hsg, a prywtanie częściej robią drożność z usg, czyli sonoHSG.
Część lekarzy mówi, że z rtg jest skuteczniejsza. A np mój lekarz w ogóle nie robi z rtg, bo według niego to przestarzała metoda. Także dokładnie tak jak napisałaś - wolna amerykanka.

ja myślałam że zacznę kopać lekarza i tą asystentkę jak dawali mi kontrast, poryczałam się z bólu 🤣
raczej wolna amerykanka. Lekarz dobiera według siebie. Najczęściej na nfz jest drożność z rtg, czyli zwykłe hsg, a prywtanie częściej robią drożność z usg, czyli sonoHSG.
Część lekarzy mówi, że z rtg jest skuteczniejsza. A np mój lekarz w ogóle nie robi z rtg, bo według niego to przestarzała metoda. Także dokładnie tak jak napisałaś - wolna amerykanka.
dzięki, trochę mi rozjaśniłyście sytuację. Teraz pójdę na wizytę jak gość. Wyedukowana 🫣 trochę boję się bólu, ale cóż jak trzeba to damy radę 🙂

dzięki, trochę mi rozjaśniłyście sytuację. Teraz pójdę na wizytę jak gość. Wyedukowana 🫣 trochę boję się bólu, ale cóż jak trzeba to damy radę 🙂
pocieszające jest to, że nawet jak boli to jest chwila. Więc dasz radę. A badania bardzo ważne no i podobno 3 miesiące po jest większa szansa na ciażę :)

Ja podeszłam do tego tak - chce iść rodzić dziecko -to takie badanie mnie pokona? Mój lekarz powiedział że poród to tak 100 razy gorzej 😁

Na pewno dasz radę. :) Całość trwa z 5 minut. U mnie też niestety bolało ale to wynikało z tego że był problem z wprowadzeniem cewnika. Ja miałam robione w szpitalu na NFZ z pianką pod usg :)

reklama
Do góry