reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Sorry, że się wtrącę, ale laparoskopia nie usuwa zrostów wewnątrz macicy. Od tego jest histeroskopia. Do tego gdyby zabieg histerolaparoskopii miał być wykonany pomiędzy 8 a 12 dniem cyklu to praktycznie żadna dziewczyna by go nie zrobiła bo terminy na nfz nie są z dnia na dzień i trudno jest się wstrzelić w tak krótkim terminie.
Miałam histerolaparoskopię w lipcu w 5 dniu cyklu i podczas zabiegu trzeba być po miesiączce, ale drobne plamienia nie przeszkadzają - co też u mnie miało miejsce.
Moim zdaniem lekarz proponuje Ci mega inwazyjny zabieg - przecięcie powłok brzusznych w 3 miejscach, bez podstawowego badania jakim jest drożność, który zdecydowanie pokaże stan Twoich jajowodów.
mam mieć histerolaparoskopię. i mi powiedzieli w szpitalach, że musi być 8-12 dzień cyklu, więc teraz już tym bardziej nic nie wiem.

reklama
Sorry, że się wtrącę, ale laparoskopia nie usuwa zrostów wewnątrz macicy. Od tego jest histeroskopia. Do tego gdyby zabieg histerolaparoskopii miał być wykonany pomiędzy 8 a 12 dniem cyklu to praktycznie żadna dziewczyna by go nie zrobiła bo terminy na nfz nie są z dnia na dzień i trudno jest się wstrzelić w tak krótkim terminie.
Miałam histerolaparoskopię w lipcu w 5 dniu cyklu i podczas zabiegu trzeba być po miesiączce, ale drobne plamienia nie przeszkadzają - co też u mnie miało miejsce.
Moim zdaniem lekarz proponuje Ci mega inwazyjny zabieg - przecięcie powłok brzusznych w 3 miejscach, bez podstawowego badania jakim jest drożność, który zdecydowanie pokaże stan Twoich jajowodów.
mam napisane w skierowaniu histerolaparoskopia ze sprawdzeniem drożności jajowodów.

Laparoskopia mega inwazyjna? Jeśli chodzi o zabiegi pod narkozą to laparoskopia jest jedną z najbezpieczniejszych i najmniej inwazyjnych.

Moj chłop mówi mi właśnie, że dzwonił do jakiegoś szpitala jeszcze w tej sprawie i mu też powiedzieli, że 8-12 dzień cyklu🙉
Ja się chyba wstrzeliłam w ten termkn , z tego co pamiętam. Ale jak będę pamiętać to zapytam jeszcze swojej lekarki o te terminy i Ci powiem 😉 Ona pracowała w szpitalu przy takich zabiegach więc jest zorientowana.
Ale kurcze jeśli szpital ma takie wymagania stricte to nie takie proste żeby się wstrzelić.

reklama
Ja się chyba wstrzeliłam w ten termkn , z tego co pamiętam. Ale jak będę pamiętać to zapytam jeszcze swojej lekarki o te terminy i Ci powiem 😉 Ona pracowała w szpitalu przy takich zabiegach więc jest zorientowana.
Ale kurcze jeśli szpital ma takie wymagania stricte to nie takie proste żeby się wstrzelić.
Mi powiedzieli termin na maj, a do tego czasu to mi się jeszcze wiele razy może okres przesunąć, dlatego ten 8-12 dzień cyklu to dla mnie jakiś kosmos. Żebym ja do maja miała się domyślać kiedy on wypadnie i im mówić to teraz…

Do góry