reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Dziewczyny, a co sądzicie o prezentach dla służby zdrowia? Dajcie? Co w ogóle sądzicie o tym zwyczaju?
Ja ogólnie lubię się odwdzięczyć i jeśli chodzi o publiczna służę zdrowia, to zdążyło się dać czekoladki 😉 nie widzę w tym nic złego. Prywatnym lekarza już nie daje prezentów bo wydaje w cholerę 💰więc myślę, że to wystarczy.
Dodam że lubiłam dostawać łakocie gdy stałam za kasą - to było miłe ☺️

reklama
Dziewczyny, a co sądzicie o prezentach dla służby zdrowia? Dajcie? Co w ogóle sądzicie o tym zwyczaju?
Ja mogę powiedzieć od strony personelu 🙂 Pewnie, że jest to miły gest ale absolutnie nikt tego nie oczekuje 🙂 chodzisz do pracy, w różowym scenariuszu masz powołanie i płacą Ci za Twoją pracę 🙂 Jeśli wychodzisz i uśmiechniesz się, albo rzucisz zwykłe dzięki, miłego dnia to w zupełności wystarczy 🙂

Zaraz mnie piorun trzaśnie🤡 czy Wy tez tak macie, ze jak się szykujecie na jakieś wyjście to nagle sprawdzona odzywka wyglada jakby włosy były niemyte dwa dni, ulubiony podkład warzy się nagle na twarzy a mascara ląduje wszędzie tylko nie na rzęsach? 🤡
Nawet mi nie mów... Ja w zeszłym roku zbierałam się na ślub, na który kupiłam sobie sukienkę, która mega bardzo mi się podobała, czułam się w niej bosko i tylko czekałam aż się w niej pokażę... I jestem już umalowana, gotowa żeby ją założyć, proszę męża żeby mi zasunął zamek i...nie wiem jak to zrobił ale tak pociągnął, że go urwał 🫣 oczywiście nie do odratowania bez krawcowej.
I zawsze też przed jakimiś wyjściami/ na nich łamie paznokcie ale to już trochę mniejszy ból 😅

Kochane,
W tym miesiącu myślałam, że już przepadło bo w pn (9dpo) strasznie bolały mnie jajniki a test ciążowy negatywny. Od wtorku ból jajników i podbrzusza na okres. Wczoraj robiłam test (12dpo) negatywny. Wczoraj skurcze brzucha takie, że byłam pewna, że zaraz będzie okres. Dzisiaj wstaje i zero jakichkolwiek objawów. Momentami zakłuje jajnik. Planowo menstruacja ma wystąpić w nd…. Myślicie, że jest szansa na ciążę, czy objawy raczej wskazują na okres ?

Kochane,
W tym miesiącu myślałam, że już przepadło bo w pn (9dpo) strasznie bolały mnie jajniki a test ciążowy negatywny. Od wtorku ból jajników i podbrzusza na okres. Wczoraj robiłam test (12dpo) negatywny. Wczoraj skurcze brzucha takie, że byłam pewna, że zaraz będzie okres. Dzisiaj wstaje i zero jakichkolwiek objawów. Momentami zakłuje jajnik. Planowo menstruacja ma wystąpić w nd…. Myślicie, że jest szansa na ciążę, czy objawy raczej wskazują na okres ?
Przeczytaj proszę dokładnie pierwszy post.
P.S- Wszystko jest możliwe jeśli był seks bez zabezpieczenia.

Cześć dziewczyny 😉 jakiś czas tutaj nie zaglądałam. Musiałam ze jak się wyłączę przestane o tym myśleć będzie dla mnie lepiej i poprostu ciąż wyjdzie. No ale niestety nie. Wczoraj byłam u ginekologa szłam z pozytywnym nastawieniem bo teraz ma być owulacja więc czekałam tylko na info że mi powiem „o już pęcherzyk prawie gotowy jutro będzie owulacja”. No ale niestety 😞 okazało się że pęcherzyk jest przerośnięty i owulacji nie będzie. Cykl bezowulacyjny.
Moje pytanie do was czy któraś też miała jeden cykl bezowulacyjny i potem już było ok czy mam się martwić i drążyć temat robić monitoring? Dajcie znać jak było u was
Ja miałam 1 bezowulacyjny krótszy niż zazwyczaj, potem już owulacyjne.

reklama
Zalezy od sytuacji.
Przypadek gdy np lekarz umowiony prywatnie zmienia wizyte i leczenie na nfz, bo obracał sie w tej samej branży co pacjent i ma do byłej firmy i jej pracowników wielki sentyment.... został obdarowany na koniec leczenia, ale nie na bogato kasą w łapę tylko w gadżety sentymentalne związane z firmą.
Albo były babeczki na sali co przy wypisie dawały swoim prywatnym ginekologom jakieś kosze alko+ słodycze i kawe pielęgniarkom, no ok jak ktoś tak czuje, niech obdarowuje.

Do góry