reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

A ja dziś rano byłam na usg piersi.
Mam jakąś torbiel pod brodawka 11x6mm. Mówił przy badaniu, że nie groźna, do obserwacji a 6m.
I pewnie znowu moja stymulacja się odwlecze.
Co za los:(
Bo z taką torbielą to pewnie nie można podawać hormonów.
Muszę się umówić na jakieś synchro z moim lekarzem.
Ja robiłam też usg piersi przed rozpoczęciem stymulacji i wyszły mi dwie zmiany. Zrobiłam dodatkowo biopsję i niby nic groźnego, do obserwacji za pół roku.
Lekarz pozwolił na stymulację.

reklama
Trochę mnie to śmieszy a trochę przeraża mnie ten konsumpcjonizm.
Jakie macie w ogóle podejście do ozdób sezonowych? Ja mam tylko typowo świąteczne w tym na Boże narodzenie mam choinkę od 3 lat, ten sam zestaw lampek i bombek, jednego mikołaja, który ma 4/5 lat i taką dziewczynkę śnieżynkę lampion. Na Wielkanoc mam jeden koszyczek, który zostawił kupiony na świątecznym chatę jarmarku i to wszystko. Nie mam żadnych jesiennych dekoracji itp.
Często za to kupuje kwiaty cięte do wazonu.
W ciągu roku nie kupuje żadnych ozdób. Bożonarodzeniowe mam już kilka lat te same.. ozdoby choinkowe tak samo. No a na Wielkanoc koszyk też ten sam któryś rok. Nie mam potrzeby dokupywać czegoś nowego.. wystarczy mi to co mam od paru lat. ☺️

Dziewczyny odebrałam wyniki badań
Ferrytyna- 37,70 ug/l
Wit b12- 433 pg/ml
Wit d- 39,30 ng/ml
Czy te wyniki są okej czy muszę iść z nimi na wizytę do lekarza?
Wiem że Wit d powinna być wyższa. Jakie tabletki polecacie żeby ją podnieść?
Jak narazie biorę tylko pueria uno, magnez i wit C .

Dziewczyny odebrałam wyniki badań
Ferrytyna- 37,70 ug/l
Wit b12- 433 pg/ml
Wit d- 39,30 ng/ml
Czy te wyniki są okej czy muszę iść z nimi na wizytę do lekarza?
Wiem że Wit d powinna być wyższa. Jakie tabletki polecacie żeby ją podnieść?
Jak narazie biorę tylko pueria uno, magnez i wit C .
Według mnie ferrytyna do podniesienia dieta. Mówi sie, że wynik ferrytyny = masa ciała. Czyli jeżeli ważysz około 40 kg to spoko, ale zakładam, że ciut więcej :)
Witamina d - ja polecam vigantolenten w kroplach lek, a nie suplement diety. Możesz włączyć dodatkowo 2000j. Dziennie :)

Nieee, spokojnie - taka mała torbiel piersi nie jest przeszkodą w stymulacji. Takie proste torbiele pojawiają się i znikają w zależności od dnia cyklu. Będzie dobrze ❤️
Dzieki za wyjaśnienie bo prawie zawału dostałam 🙈 Sama mam torbiel którą miałam skonsultować z pół roku temu (tak mam zalecone w opisie badania) ale dopiero teraz przy zbieraniu doków przed 1 wizytą w klinice mi się o tym przypomniało 🙈

Według mnie ferrytyna do podniesienia dieta. Mówi sie, że wynik ferrytyny = masa ciała. Czyli jeżeli ważysz około 40 kg to spoko, ale zakładam, że ciut więcej :)
Witamina d - ja polecam vigantolenten w kroplach lek, a nie suplement diety. Możesz włączyć dodatkowo 2000j. Dziennie :)
Okej.. dzięki 🙂 No trochę więcej ważę ale nie za dużo więc może szybko uda mi się dietą podnieść wynik. ☺️

Dzieki za wyjaśnienie bo prawie zawału dostałam 🙈 Sama mam torbiel którą miałam skonsultować z pół roku temu (tak mam zalecone w opisie badania) ale dopiero teraz przy zbieraniu doków przed 1 wizytą w klinice mi się o tym przypomniało 🙈
Dobra, dobra Kochana, ale skoro miałaś ją skontrolować pół roku temu [sic!], to bardzo proszę asap umówić się na usg i sprawdzić jak się sprawy mają!

Trochę mnie to śmieszy a trochę przeraża mnie ten konsumpcjonizm.
Jakie macie w ogóle podejście do ozdób sezonowych? Ja mam tylko typowo świąteczne w tym na Boże narodzenie mam choinkę od 3 lat, ten sam zestaw lampek i bombek, jednego mikołaja, który ma 4/5 lat i taką dziewczynkę śnieżynkę lampion. Na Wielkanoc mam jeden koszyczek, który zostawił kupiony na świątecznym chatę jarmarku i to wszystko. Nie mam żadnych jesiennych dekoracji itp.
Często za to kupuje kwiaty cięte do wazonu.
Ja mam ozdoby na Boże Narodzenie i na Wielkanoc . A tak poza sezonami to tylko zdjecia i jakies swieczki zapachowe

reklama
Do góry