reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

A ja dziś rano byłam na usg piersi.
Mam jakąś torbiel pod brodawka 11x6mm. Mówił przy badaniu, że nie groźna, do obserwacji a 6m.
I pewnie znowu moja stymulacja się odwlecze.
Co za los:(
Bo z taką torbielą to pewnie nie można podawać hormonów.
Muszę się umówić na jakieś synchro z moim lekarzem.
Ja robiłam też usg piersi przed rozpoczęciem stymulacji i wyszły mi dwie zmiany. Zrobiłam dodatkowo biopsję i niby nic groźnego, do obserwacji za pół roku.
Lekarz pozwolił na stymulację.

reklama
Trochę mnie to śmieszy a trochę przeraża mnie ten konsumpcjonizm.
Jakie macie w ogóle podejście do ozdób sezonowych? Ja mam tylko typowo świąteczne w tym na Boże narodzenie mam choinkę od 3 lat, ten sam zestaw lampek i bombek, jednego mikołaja, który ma 4/5 lat i taką dziewczynkę śnieżynkę lampion. Na Wielkanoc mam jeden koszyczek, który zostawił kupiony na świątecznym chatę jarmarku i to wszystko. Nie mam żadnych jesiennych dekoracji itp.
Często za to kupuje kwiaty cięte do wazonu.
W ciągu roku nie kupuje żadnych ozdób. Bożonarodzeniowe mam już kilka lat te same.. ozdoby choinkowe tak samo. No a na Wielkanoc koszyk też ten sam któryś rok. Nie mam potrzeby dokupywać czegoś nowego.. wystarczy mi to co mam od paru lat. ☺️

Dziewczyny odebrałam wyniki badań
Ferrytyna- 37,70 ug/l
Wit b12- 433 pg/ml
Wit d- 39,30 ng/ml
Czy te wyniki są okej czy muszę iść z nimi na wizytę do lekarza?
Wiem że Wit d powinna być wyższa. Jakie tabletki polecacie żeby ją podnieść?
Jak narazie biorę tylko pueria uno, magnez i wit C .

Dziewczyny odebrałam wyniki badań
Ferrytyna- 37,70 ug/l
Wit b12- 433 pg/ml
Wit d- 39,30 ng/ml
Czy te wyniki są okej czy muszę iść z nimi na wizytę do lekarza?
Wiem że Wit d powinna być wyższa. Jakie tabletki polecacie żeby ją podnieść?
Jak narazie biorę tylko pueria uno, magnez i wit C .
Według mnie ferrytyna do podniesienia dieta. Mówi sie, że wynik ferrytyny = masa ciała. Czyli jeżeli ważysz około 40 kg to spoko, ale zakładam, że ciut więcej :)
Witamina d - ja polecam vigantolenten w kroplach lek, a nie suplement diety. Możesz włączyć dodatkowo 2000j. Dziennie :)

Nieee, spokojnie - taka mała torbiel piersi nie jest przeszkodą w stymulacji. Takie proste torbiele pojawiają się i znikają w zależności od dnia cyklu. Będzie dobrze ❤️
Dzieki za wyjaśnienie bo prawie zawału dostałam 🙈 Sama mam torbiel którą miałam skonsultować z pół roku temu (tak mam zalecone w opisie badania) ale dopiero teraz przy zbieraniu doków przed 1 wizytą w klinice mi się o tym przypomniało 🙈

Według mnie ferrytyna do podniesienia dieta. Mówi sie, że wynik ferrytyny = masa ciała. Czyli jeżeli ważysz około 40 kg to spoko, ale zakładam, że ciut więcej :)
Witamina d - ja polecam vigantolenten w kroplach lek, a nie suplement diety. Możesz włączyć dodatkowo 2000j. Dziennie :)
Okej.. dzięki 🙂 No trochę więcej ważę ale nie za dużo więc może szybko uda mi się dietą podnieść wynik. ☺️

Dzieki za wyjaśnienie bo prawie zawału dostałam 🙈 Sama mam torbiel którą miałam skonsultować z pół roku temu (tak mam zalecone w opisie badania) ale dopiero teraz przy zbieraniu doków przed 1 wizytą w klinice mi się o tym przypomniało 🙈
Dobra, dobra Kochana, ale skoro miałaś ją skontrolować pół roku temu [sic!], to bardzo proszę asap umówić się na usg i sprawdzić jak się sprawy mają!

Trochę mnie to śmieszy a trochę przeraża mnie ten konsumpcjonizm.
Jakie macie w ogóle podejście do ozdób sezonowych? Ja mam tylko typowo świąteczne w tym na Boże narodzenie mam choinkę od 3 lat, ten sam zestaw lampek i bombek, jednego mikołaja, który ma 4/5 lat i taką dziewczynkę śnieżynkę lampion. Na Wielkanoc mam jeden koszyczek, który zostawił kupiony na świątecznym chatę jarmarku i to wszystko. Nie mam żadnych jesiennych dekoracji itp.
Często za to kupuje kwiaty cięte do wazonu.
Ja mam ozdoby na Boże Narodzenie i na Wielkanoc . A tak poza sezonami to tylko zdjecia i jakies swieczki zapachowe

reklama
Do góry