reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Laseczki apropos makaronu pad thai. Macie jakiś fajny przepis żeby makaron wyszedł taki jak w orientalnych restauracjach?
To chyba kwestia tych sosów ichniejszych..które można kupić ale w większości to tablica mendelejewa
A no I kawa mi się skończyła. Na chwilę obecną nie chce mi się wychodzić i nie mam za bardzo jak nawet :) potem kakałko sobie zrobię:)
A ja kawę bardzo ograniczam od jakiegoś czasu, na łeb mi weszło z tym poprawieniem jakości komorek
😂 OCZYWIŚCIE, uczestniczę w meetingach jak ta lala 😂
A że muszę świecić mordką, to sprawimnie udaje mi się czasem spojrzeć w dół 😂
Bozeee w piątek spotkania.. daliby już spokój.. Tak przed weekendem ;-)

reklama
Laseczki apropos makaronu pad thai. Macie jakiś fajny przepis żeby makaron wyszedł taki jak w orientalnych restauracjach?
Ja robię z przepisu z tm, tylko trochę go modyfikuje:
1. nie dodaje krewetek, tylko smażę je osobno i dodaje na koniec albo zamiast nich daje mięso - je gotuję w tym sosie, wydłużając czas do 15minut (czasem mielone z indyka - wówczas ilość składników daje x1,5 lub nawet x2).
2. Zamiast koncentratu pomidorowego dodaje pastę padthai.
3. Limonki - tylko wyciskam sok i nie duszę ich razem z resztą składników.
4. Dodatkowo podsmażam na suchej patelni tofu marynowane w chilli - pokrojone na małe kostki.
5. Daje mniej cukru niż jest w przepisie albo nawet zamieniam go na ksylitol.
6. Sos rybny często zastępuje gęstym sosem Teriyaki.
7. Mieszkam makaron z sosem w garnku, a nie w tm ;)

Załączniki

• IMG_8265.jpeg
    IMG_8265.jpeg
    62,7 KB · Wyświetleń: 50
  • IMG_8266.jpeg
    IMG_8266.jpeg
    66,6 KB · Wyświetleń: 49
  • IMG_8267.jpeg
    IMG_8267.jpeg
    90,9 KB · Wyświetleń: 35
  • IMG_8269.jpeg
    IMG_8269.jpeg
    78,9 KB · Wyświetleń: 31
  • IMG_8268.jpeg
    IMG_8268.jpeg
    99,1 KB · Wyświetleń: 39
Dzisiaj wszystkim dookoła chce się spać. No ja jestem ledwo żywa, do tego zawroty głowy ale wiadomo od czegoś. A pogoda nie pomaga 🙄 dobrze, że masz ho
U Ciebie to jest w pełni uzasadnione i Ty masz pełne prawo tak się czuć ❤️ Na pogodę narzekać nie powinnam, bo u nas akurat świeci piękne słońce ;) ale faktycznie jakiś dziwny ten dzień, a perspektywa nocy z silnymi podmuchami wiatru nie jest optymistyczna 🤦‍♀️

Ja robię z przepisu z tm, tylko trochę go modyfikuje:
1. nie dodaje krewetek, tylko smażę je osobno i dodaje na koniec albo zamiast nich daje mięso - je gotuję w tym sosie, wydłużając czas do 15minut (czasem mielone z indyka - wówczas ilość składników daje x1,5 lub nawet x2).
2. Zamiast koncentratu pomidorowego dodaje pastę padthai.
3. Limonki - tylko wyciskam sok i nie duszę ich razem z resztą składników.
4. Dodatkowo podsmażam na suchej patelni tofu marynowane w chilli - pokrojone na małe kostki.
5. Daje mniej cukru niż jest w przepisie albo nawet zamieniam go na ksylitol.
6. Sos rybny często zastępuje gęstym sosem Teriyaki.
7. Mieszkam makaron z sosem w garnku, a nie w tm ;)
Dziękuję, ale właśnie się zorientowałam, że mi chodzi o.orzepis na makaron chow mein 😁 jestem świeżakiem jeśli chodzi o kuchnie azjatyckie 🤪

Ostatnia edycja:
A ja dziś rano byłam na usg piersi.
Mam jakąś torbiel pod brodawka 11x6mm. Mówił przy badaniu, że nie groźna, do obserwacji a 6m.
I pewnie znowu moja stymulacja się odwlecze.
Co za los:(
Bo z taką torbielą to pewnie nie można podawać hormonów.
Muszę się umówić na jakieś synchro z moim lekarzem.
Nieee, spokojnie - taka mała torbiel piersi nie jest przeszkodą w stymulacji. Takie proste torbiele pojawiają się i znikają w zależności od dnia cyklu. Będzie dobrze ❤️

A ja miałam ciuchy na winted wrzucić ale ki się nie chce. Pojechałam z małym na większe zakupy bo musiałam mu kupić ubranie eleganckie nadzień babci i dziadka w przedszkolu. Teraz spi sobie a mi tez się zachcialo😆 ale muszę ojyad nastawić. Dziś zupa grochowa😉

reklama
Trochę mnie to śmieszy a trochę przeraża mnie ten konsumpcjonizm.
Jakie macie w ogóle podejście do ozdób sezonowych? Ja mam tylko typowo świąteczne w tym na Boże narodzenie mam choinkę od 3 lat, ten sam zestaw lampek i bombek, jednego mikołaja, który ma 4/5 lat i taką dziewczynkę śnieżynkę lampion. Na Wielkanoc mam jeden koszyczek, który zostawił kupiony na świątecznym chatę jarmarku i to wszystko. Nie mam żadnych jesiennych dekoracji itp.
Często za to kupuje kwiaty cięte do wazonu.
Ja na chwilę obecną jeszcze dokupuje. Zaczęliśmy skromnie, a z każdym rokiem coraz więcej ozdób. Staram się nie wydawać na raz góry kasy, bo później mnie nie cieszy wystrój. W tym roku zrobiłam łańcuchy świąteczne na kominek i barierkę od schodów ☺️

Do góry