reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Laseczki apropos makaronu pad thai. Macie jakiś fajny przepis żeby makaron wyszedł taki jak w orientalnych restauracjach?
To chyba kwestia tych sosów ichniejszych..które można kupić ale w większości to tablica mendelejewa
A no I kawa mi się skończyła. Na chwilę obecną nie chce mi się wychodzić i nie mam za bardzo jak nawet :) potem kakałko sobie zrobię:)
A ja kawę bardzo ograniczam od jakiegoś czasu, na łeb mi weszło z tym poprawieniem jakości komorek
😂 OCZYWIŚCIE, uczestniczę w meetingach jak ta lala 😂
A że muszę świecić mordką, to sprawimnie udaje mi się czasem spojrzeć w dół 😂
Bozeee w piątek spotkania.. daliby już spokój.. Tak przed weekendem ;-)

reklama
Laseczki apropos makaronu pad thai. Macie jakiś fajny przepis żeby makaron wyszedł taki jak w orientalnych restauracjach?
Ja robię z przepisu z tm, tylko trochę go modyfikuje:
1. nie dodaje krewetek, tylko smażę je osobno i dodaje na koniec albo zamiast nich daje mięso - je gotuję w tym sosie, wydłużając czas do 15minut (czasem mielone z indyka - wówczas ilość składników daje x1,5 lub nawet x2).
2. Zamiast koncentratu pomidorowego dodaje pastę padthai.
3. Limonki - tylko wyciskam sok i nie duszę ich razem z resztą składników.
4. Dodatkowo podsmażam na suchej patelni tofu marynowane w chilli - pokrojone na małe kostki.
5. Daje mniej cukru niż jest w przepisie albo nawet zamieniam go na ksylitol.
6. Sos rybny często zastępuje gęstym sosem Teriyaki.
7. Mieszkam makaron z sosem w garnku, a nie w tm ;)

Załączniki

• IMG_8265.jpeg
    IMG_8265.jpeg
    62,7 KB · Wyświetleń: 55
  • IMG_8266.jpeg
    IMG_8266.jpeg
    66,6 KB · Wyświetleń: 52
  • IMG_8267.jpeg
    IMG_8267.jpeg
    90,9 KB · Wyświetleń: 37
  • IMG_8269.jpeg
    IMG_8269.jpeg
    78,9 KB · Wyświetleń: 33
  • IMG_8268.jpeg
    IMG_8268.jpeg
    99,1 KB · Wyświetleń: 42
Dzisiaj wszystkim dookoła chce się spać. No ja jestem ledwo żywa, do tego zawroty głowy ale wiadomo od czegoś. A pogoda nie pomaga 🙄 dobrze, że masz ho
U Ciebie to jest w pełni uzasadnione i Ty masz pełne prawo tak się czuć ❤️ Na pogodę narzekać nie powinnam, bo u nas akurat świeci piękne słońce ;) ale faktycznie jakiś dziwny ten dzień, a perspektywa nocy z silnymi podmuchami wiatru nie jest optymistyczna 🤦‍♀️

Ja robię z przepisu z tm, tylko trochę go modyfikuje:
1. nie dodaje krewetek, tylko smażę je osobno i dodaje na koniec albo zamiast nich daje mięso - je gotuję w tym sosie, wydłużając czas do 15minut (czasem mielone z indyka - wówczas ilość składników daje x1,5 lub nawet x2).
2. Zamiast koncentratu pomidorowego dodaje pastę padthai.
3. Limonki - tylko wyciskam sok i nie duszę ich razem z resztą składników.
4. Dodatkowo podsmażam na suchej patelni tofu marynowane w chilli - pokrojone na małe kostki.
5. Daje mniej cukru niż jest w przepisie albo nawet zamieniam go na ksylitol.
6. Sos rybny często zastępuje gęstym sosem Teriyaki.
7. Mieszkam makaron z sosem w garnku, a nie w tm ;)
Dziękuję, ale właśnie się zorientowałam, że mi chodzi o.orzepis na makaron chow mein 😁 jestem świeżakiem jeśli chodzi o kuchnie azjatyckie 🤪

Ostatnia edycja:
A ja dziś rano byłam na usg piersi.
Mam jakąś torbiel pod brodawka 11x6mm. Mówił przy badaniu, że nie groźna, do obserwacji a 6m.
I pewnie znowu moja stymulacja się odwlecze.
Co za los:(
Bo z taką torbielą to pewnie nie można podawać hormonów.
Muszę się umówić na jakieś synchro z moim lekarzem.
Nieee, spokojnie - taka mała torbiel piersi nie jest przeszkodą w stymulacji. Takie proste torbiele pojawiają się i znikają w zależności od dnia cyklu. Będzie dobrze ❤️

A ja miałam ciuchy na winted wrzucić ale ki się nie chce. Pojechałam z małym na większe zakupy bo musiałam mu kupić ubranie eleganckie nadzień babci i dziadka w przedszkolu. Teraz spi sobie a mi tez się zachcialo😆 ale muszę ojyad nastawić. Dziś zupa grochowa😉

reklama
Trochę mnie to śmieszy a trochę przeraża mnie ten konsumpcjonizm.
Jakie macie w ogóle podejście do ozdób sezonowych? Ja mam tylko typowo świąteczne w tym na Boże narodzenie mam choinkę od 3 lat, ten sam zestaw lampek i bombek, jednego mikołaja, który ma 4/5 lat i taką dziewczynkę śnieżynkę lampion. Na Wielkanoc mam jeden koszyczek, który zostawił kupiony na świątecznym chatę jarmarku i to wszystko. Nie mam żadnych jesiennych dekoracji itp.
Często za to kupuje kwiaty cięte do wazonu.
Ja na chwilę obecną jeszcze dokupuje. Zaczęliśmy skromnie, a z każdym rokiem coraz więcej ozdób. Staram się nie wydawać na raz góry kasy, bo później mnie nie cieszy wystrój. W tym roku zrobiłam łańcuchy świąteczne na kominek i barierkę od schodów ☺️

Do góry