reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Ostatnio wyskoczył mi TikTok że trzeba wieczorem porządnie wyszczotkować włosy przed pójściem spać, tak żeby ten „tłuszczyk” rozłożył się po długości a nie tylko kumulował przy skórze głowy. Ale nie testowałam 😁
serio, wolę juz umyć te włosy niż stosować jakieś różne sposóby. Mam wrażenie, ze zawsze będę czuć się jak brudas :D np z suchym szamponem tak mam. No jak to wyjść do ludzi, przeciez to brudne włosy tylko ukryte :D oczywiście to tlyko moje odczucia, jak któras używa suchego to spoko :D

reklama
jak zrobię peeling czy umyje 2 razy pod rząd to troszkę dłużej wytrzymają ale rano brak czasu. Makijaz ubarac małego i droga do pracy jeszcze zima czasem mi 50 min zajmuje😝
się przyzwyczaiłam
Wstaję codziennie 5:20 żeby z myciem głowy i makijażem uwinąć się na 6, max 6:10 budzę dziecko żeby na 7 zdążyć do pracy 😁
to przetrzymywanie to mit, nie pomaga na przetłuszczające się włosy. Ja z kolei nie lubię ani spiętych włosów ani suchych szamponów, więc stety niestety muszę te włosy codziennie umyć. Już się przyzwyczaiłam
Dokładnie. Mam koleżankę, która tak robiła i teraz myje włosy raz na tydzień! Twierdzi, że teraz lepiej a ja widzę, że tłuste są. I do tego w lecie w upał, człowiek się poci, na plaży piasek a ona dalej myje raz w tygodniu 🤭 nie wyobrażam sobie tego

Ja tam prawie nic ostatnio z włosami nie robię. Kiedyś jakieś wcierki, peelingi, domowe laminowanie włosów, a teraz tylko szampon i odżywka.
Ostatnio moje włosy mnie zaskakują, czym mniej robię tym lepiej wyglądają.
Włosy rosną mi jak głupie, mam mnóstwo baby hair i przestały mi wypadać 😃 ale u mnie to pewnie zasługa witamin 😄

Ja tam prawie nic ostatnio z włosami nie robię. Kiedyś jakieś wcierki, peelingi, domowe laminowanie włosów, a teraz tylko szampon i odżywka.
Ostatnio moje włosy mnie zaskakują, czym mniej robię tym lepiej wyglądają.
Włosy rosną mi jak głupie, mam mnóstwo baby hair i przestały mi wypadać 😃 ale u mnie to pewnie zasługa witamin 😄
ja jeśli chodzi o szampony i odżywki to co mi wpadnie w ręce :D a też są naprawde spoko, ładnie się błyszczą. Także nie będę kombinować :D

Ja z całego tego rytuału włosingu jakie robią niektóre dziewczyny wyciągnęłam tylko to co mi najbardziej podchodzi i po czym widzę, że moje włosy wyglądają najlepiej, czyli: odżywki humektantowe cały rok i w zimę na zmianę z emolientowymi (tutaj bardzo polecam odżywki z onlybio), do tego raz na miesiąc przez tydzień wcierka grow me tender i raz na miesiąc jak mi się nie zapomni to olejowanie. Zawsze po myciu, a myje dwa razy w tygodniu używam serum termoochronnego do suszenia i później (w zasadzie codziennie) jakiegoś serum na bazie silikonu do zabezpieczenia końcówek. Do tego wyrzuciłam tangle teezera i zastąpiłam go tą viralową szczotką z anwen, a ręcznik na głowę zastąpiłam bawełnianym turbanem 😁 a, no i nigdy nie chodzę spać w mokrych włosach i nie prostuje (bo mam proste jak druty) ani nie kręcę (bo mi nie wytrzymają loki dłużej niż pół godziny) 😁
I widzisz różnicę?. Też stosuje only bio. A po humenkatowej dajesz coś jeszcze czy spłukujesz jak zwykłą?

serio, wolę juz umyć te włosy niż stosować jakieś różne sposóby. Mam wrażenie, ze zawsze będę czuć się jak brudas :D np z suchym szamponem tak mam. No jak to wyjść do ludzi, przeciez to brudne włosy tylko ukryte :D oczywiście to tlyko moje odczucia, jak któras używa suchego to spoko :D
Same GIF by Debby Ryan

Dokładnie. Mam koleżankę, która tak robiła i teraz myje włosy raz na tydzień! Twierdzi, że teraz lepiej a ja widzę, że tłuste są. I do tego w lecie w upał, człowiek się poci, na plaży piasek a ona dwoje myje raz w tygodniu 🤭 nie wyobrażam sobie tego
Ja już się niejednekrtonie przekonałam, ze te wszystkie tik tokowe rady trzeba dzielić przez 2, bo prawdopodobnie za parę lat się okaże, ze to wszystko trzeba robić na odwrót :D
Np. Kiedyś mówili, ze suszenie to zło i żeby włosy schły same na wolnym powietrzu. Teraz na odwrót, już mówią, ze jak włosy schną same to się grzyby na głowie namnażają :D jak nie przesada w jedną, to w drugą. Mi włosy same schnną i zadnego grzyba nie mam.
Albo kiedyś ciśnienie ze siilikony na włosy są straszne. A teraz co? Silikownowe serum kilka razy dziennie :D
To samo z jakimiś radami żywieniowymi. Kiedyś na odchodzanie ziemniaki najgorsze, teraz najlepsze. Kiedyś jajka to śmierć, teraz wspaniałe źródło białka. Kiedyś śniadanie jeść od razu, teraz post przerywany i śniadanie o 12.
Dlatego ja patrze co na mnie działa i mi się sprawdza a te wszystkie zalecenia potwierdzone badaniami uniwersytetu wszystkie dobrego traktuje z przymrużeniem oka :D
Sorry za przydługi post :D

I widzisz różnicę?. Też stosuje only bio. A po humenkatowej dajesz coś jeszcze czy spłukujesz jak zwykłą?
Zdecydowanie widzę różnicę ☺️ Trzymam ją tak w zależności ile mam czasu te 5-10 minut i potem spłukuję. Wcześniej używałam odżywek/masek z anwen ale te z onlybio to dla mnie mistrzostwo świata ❤️ Zawsze wcześniej miałam problem z "kluskowaniem" się włosów i tym, że były strasznie matowe, a teraz są lejące i błyszczące ✨ Dodam też może, że zaczęłam dbać o włosy w taki sposób mniej więcej w momencie jak zdiagnozowano u mnie niedoczynność tarczycy i zaczęłam brać na to leki więc tutaj pewnie też to miało wpływ na ich kondycję i to, że już tak nadmiernie nie wypadają.

reklama
Cześć Dziewczyny,
chwilę się nie odzywałam, bo informacje z zeszłego tygodnia, kolejny stracony cykl i zmiana protokołu trochę mnie zmiażdżyły. Nie mam pewności, czy jeszcze wystarczy mi sił, towarzyszy mi masa negatywnych emocji i mam dużo obaw np. czy po wyciszeniu, moje jajniki w ogóle będą w stanie się jeszcze podnieść. Narazie biorę antykoncepcje, udało mi się zmienić termin wizyty w KRK na 31.01 (żeby skonsultować plan z dr W.) i umówić na akupunkturę do polecanej babki od medycyny chińskiej (do której już w grudniu próbowałam się dostać). I czekam, bo tylko tyle mogę.

@Aksamitka28 trzymam kciuki za betę 🤞

@aurii_orelii cieszę się, że pęcherzyk jest w macicy i że nie widać żadnych oznak cp ❤️ Czekam na info, że może jednak to bliźniaki ;)

@Leanne doskonale rozumiem Twoje obawy w związku z lekami :/ Fajnie, że teraz trafiłaś do lekarza, który dostrzega potencjał i będziecie działać.

@Lilli2 niech się bąbelek pięknie wgryza ❤️🤞 Zjadłam wczoraj za niego chipsy - więc to prawie jak frytki ;)

@annn1 strasznie mi przykro, że to cp :( Dobrze, że trafiłaś do szpitala, a Twoje zdrowie i życie są już zaopiekowane. Wracaj spokojnie do sił ❤️

@Motylkowa! no nie tak miał wyglądać wynik ostatniej iui :( tulę

@agata8051 terapia to świetny plan - sama się przekonasz, że rozmowa ze specjalistką bardzo pomaga i przynosi ulgę staraczkowej głowie.

@Mademoiselle_Nika pięknie, że pęcherzyk jest w macicy ❤️ Rośnijcie zdrowo, a torbiel niech szybko się zmniejsza.

@anyżowe_love spóźnione życzenia urodzinowe - bądź szczęśliwa ❤️
Do dupy sprawa z drożnością, ale już teraz musi się wszystko udać - a może wcale nie będzie ona potrzebna 🤞

@LadyCaro czy Ty już przypadkiem nie jesteś w terminie @?

Do góry