Przyznam ze szczęśliwie trafiłam bo powiedzieli jakie są rokowania, co może się wydarzyć i jak to się może skończyć. Pocieszyli ze jak coś to z jednym tez mogę zajść w ciążę ale wolą dać mtx z uwagi na to ze pierwsza ciaza i wyglada jakbym miała z tego wyjść cało. Ale mogłam wybrać jeśli zależało mi na czasie, powiedziałam, że wolę zachowawcze bo przecież operację zdążymy zrobić No i bujam się tak od listopada ale z ogromną nadzieją, że wyjdę z tego całaSuper lekarze aż miło słuchać o takich historiach
reklama
Aksamitka28
Fanka BB :)
Ja żałuję, że w pierwszej ciąży nie powiedziałam lekarzowi o tym jaki jest wiek ciąży moim zdaniem ... Byłam w szoku, wyszłam zadowolona, że jest zarodek i pozdro ... Ale umawiałam się tak, żeby zobaczyć serduszko. Zarodek wyszedł 6 dni młodszy. To mi się zupełnie nie zgadzało, bo przecież beta dzień po terminie @ już była 860, dwa dni później 1600. Realnie już na pierwszej wizycie mogłam zyskać pewność, że ciąża się nie rozwijaNo zależy na kogo trafisz ja trafiłam do dobrego lekarza ale poszłam z ciekawości jeszcze do sieciówki medycznej i tam mi koles powiedział ze to przecież tylko stan fizjologiczny i ze mam wrocic za 2-3 tygodnie. Nawet badania nie zrobił o usg to jiz w ogóle pomarzyć xd No jakbym nie była u tej lekarki to za te 2-3 tygodnie mogłabym już być albo po drugiej stronie albo się bardzo zdziwić ze coś pękło dlatego tak ważny jest wybór lekarza. No i ja doskonale wiedziałam kiedy co i jak wiec „moze ciaza jest mlodsza” w ogóle nie wchodziło w grę
KaMaLi
9 dni. Także chyba jeszcze można poczekać. Dzisiaj mam immunologa, ale gina jeszcze nie załatwiam, bo od wczoraj jakieś przeziębienie mnie siepie.Ile to już dni? Kiedy masz wizytę?
I daj sobie czas, ja po mtx miałam skutki uboczne i hormony latały, wiec Ty tez bądź cierpliwa i wyrozumiała dla siebie. Te 3 miesiące to na moje czas byś wróciła do siebie, żeby normalnie okres i owulacja wróciły, beta spadła i rany się zagoiły bo w środku przecież poharatana jesteś. Będzie dobrzeJa właśnie zastanawiam się jak było u mnie bo tuż przed zabiegiem dostałam jakąś malutka kroplowkę i markerem było coś najpsane na m. Myślałam że może to właśnie mtx ale po zabiegu lekarka mówiła że usunęli cały jajowód, bo już zaczynał pękać i że starać mogę się po około 3 miesiącach. I teraz zgłupiałam.
Dziś podobno wyjdę do domu ale nie wiem jak ja w domu będę funkcjonować. Z łóżka nie mogę wstać zajmuje mi to ogrom czasu mimo że łóżko jest elektryczne, w drodze do łazienki słabo mi. Nie wiem nawet jak ja dojdę do tego auta wsiądę, a pozniej wyjdę. Myślałam, że po laparo to będzie luzik a ja ledwo funkcjonuje.
annn1
A powiedzcie mi czy po laparoskopii i usunięciu jajowodu powinni mi zrobić jakieś badanie krwi, betę? Bo wczoraj od południa mi tu tylko ciśnienie mierzą i dają tabletki przeciwbólowe. Poza przyjęciem do szpitala ani raz nie zrobili mi badań krwi
No ja jej powiedziałam ze to niemożliwe. Ale zdziwlo mnie trochę ze nie ma pytania o to kiedy mogło dojść do zapłodnienia, przynajmniej mnie nikt nie pytał a wg mnie to dość istotne. Może dlatego ze większość ludzi nie wieJa żałuję, że w pierwszej ciąży nie powiedziałam lekarzowi o tym jaki jest wiek ciąży moim zdaniem ... Byłam w szoku, wyszłam zadowolona, że jest zarodek i pozdro ... Ale umawiałam się tak, żeby zobaczyć serduszko. Zarodek wyszedł 6 dni młodszy. To mi się zupełnie nie zgadzało, bo przecież beta dzień po terminie @ już była 860, dwa dni później 1600. Realnie już na pierwszej wizycie mogłam zyskać pewność, że ciąża się nie rozwija
Zapytaj ich o to, niektóre maja badane przed wypisemA powiedzcie mi czy po laparoskopii i usunięciu jajowodu powinni mi zrobić jakieś badanie krwi, betę? Bo wczoraj od południa mi tu tylko ciśnienie mierzą i dają tabletki przeciwbólowe. Poza przyjęciem do szpitala ani raz nie zrobili mi badań krwi
Kitsune
Moderator
Wydaje mi się, że mi po zabiegu już nie robili żadnych badańA powiedzcie mi czy po laparoskopii i usunięciu jajowodu powinni mi zrobić jakieś badanie krwi, betę? Bo wczoraj od południa mi tu tylko ciśnienie mierzą i dają tabletki przeciwbólowe. Poza przyjęciem do szpitala ani raz nie zrobili mi badań krwi
Mademoiselle_Nika
Moderator
U mnie biało. Okres przyjdzie pewnie jutro albo max w środę. Pms pełną parą. Robimy na razie przerwę i nie będziemy podchodzić do 3 IUI, dopóki nie zrzucę kilku kg.
Zaczynam dzień z sokiem marchewkowym i chlebkiem bananowym zrobionymi wczoraj przez męża. Miłego dnia!
reklama
Marzenaaa12
Tescik byl?U mnie w ramach niespodzianek plamienia brak, okresu brak tego w kinie na grali No nic, może jednak uda się zrobić tą cytologię