reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Super lekarze 🥰 aż miło słuchać o takich historiach
Przyznam ze szczęśliwie trafiłam bo powiedzieli jakie są rokowania, co może się wydarzyć i jak to się może skończyć. Pocieszyli ze jak coś to z jednym tez mogę zajść w ciążę ale wolą dać mtx z uwagi na to ze pierwsza ciaza i wyglada jakbym miała z tego wyjść cało. Ale mogłam wybrać jeśli zależało mi na czasie, powiedziałam, że wolę zachowawcze bo przecież operację zdążymy zrobić 😂 No i bujam się tak od listopada ale z ogromną nadzieją, że wyjdę z tego cała 🤪

reklama
No zależy na kogo trafisz ja trafiłam do dobrego lekarza ale poszłam z ciekawości jeszcze do sieciówki medycznej 🤪 i tam mi koles powiedział ze to przecież tylko stan fizjologiczny i ze mam wrocic za 2-3 tygodnie. Nawet badania nie zrobił o usg to jiz w ogóle pomarzyć xd No jakbym nie była u tej lekarki to za te 2-3 tygodnie mogłabym już być albo po drugiej stronie albo się bardzo zdziwić ze coś pękło 🙄 dlatego tak ważny jest wybór lekarza. No i ja doskonale wiedziałam kiedy co i jak wiec „moze ciaza jest mlodsza” w ogóle nie wchodziło w grę
Ja żałuję, że w pierwszej ciąży nie powiedziałam lekarzowi o tym jaki jest wiek ciąży moim zdaniem ... Byłam w szoku, wyszłam zadowolona, że jest zarodek i pozdro ... Ale umawiałam się tak, żeby zobaczyć serduszko. Zarodek wyszedł 6 dni młodszy. To mi się zupełnie nie zgadzało, bo przecież beta dzień po terminie @ już była 860, dwa dni później 1600. Realnie już na pierwszej wizycie mogłam zyskać pewność, że ciąża się nie rozwija

Ja właśnie zastanawiam się jak było u mnie bo tuż przed zabiegiem dostałam jakąś malutka kroplowkę i markerem było coś najpsane na m. Myślałam że może to właśnie mtx ale po zabiegu lekarka mówiła że usunęli cały jajowód, bo już zaczynał pękać i że starać mogę się po około 3 miesiącach. I teraz zgłupiałam.

Dziś podobno wyjdę do domu ale nie wiem jak ja w domu będę funkcjonować. Z łóżka nie mogę wstać zajmuje mi to ogrom czasu mimo że łóżko jest elektryczne, w drodze do łazienki słabo mi. Nie wiem nawet jak ja dojdę do tego auta wsiądę, a pozniej wyjdę. Myślałam, że po laparo to będzie luzik a ja ledwo funkcjonuje. 🫣😔
I daj sobie czas, ja po mtx miałam skutki uboczne i hormony latały, wiec Ty tez bądź cierpliwa i wyrozumiała dla siebie. Te 3 miesiące to na moje czas byś wróciła do siebie, żeby normalnie okres i owulacja wróciły, beta spadła i rany się zagoiły bo w środku przecież poharatana jesteś. Będzie dobrze 😘

A powiedzcie mi czy po laparoskopii i usunięciu jajowodu powinni mi zrobić jakieś badanie krwi, betę? Bo wczoraj od południa mi tu tylko ciśnienie mierzą i dają tabletki przeciwbólowe. Poza przyjęciem do szpitala ani raz nie zrobili mi badań krwi

Ja żałuję, że w pierwszej ciąży nie powiedziałam lekarzowi o tym jaki jest wiek ciąży moim zdaniem ... Byłam w szoku, wyszłam zadowolona, że jest zarodek i pozdro ... Ale umawiałam się tak, żeby zobaczyć serduszko. Zarodek wyszedł 6 dni młodszy. To mi się zupełnie nie zgadzało, bo przecież beta dzień po terminie @ już była 860, dwa dni później 1600. Realnie już na pierwszej wizycie mogłam zyskać pewność, że ciąża się nie rozwija
No ja jej powiedziałam ze to niemożliwe. Ale zdziwlo mnie trochę ze nie ma pytania o to kiedy mogło dojść do zapłodnienia, przynajmniej mnie nikt nie pytał a wg mnie to dość istotne. Może dlatego ze większość ludzi nie wie 🤔

A powiedzcie mi czy po laparoskopii i usunięciu jajowodu powinni mi zrobić jakieś badanie krwi, betę? Bo wczoraj od południa mi tu tylko ciśnienie mierzą i dają tabletki przeciwbólowe. Poza przyjęciem do szpitala ani raz nie zrobili mi badań krwi
Zapytaj ich o to, niektóre maja badane przed wypisem

Wydaje mi się, że mi po zabiegu już nie robili żadnych badań

U mnie biało. Okres przyjdzie pewnie jutro albo max w środę. Pms pełną parą. Robimy na razie przerwę i nie będziemy podchodzić do 3 IUI, dopóki nie zrzucę kilku kg.
Zaczynam dzień z sokiem marchewkowym i chlebkiem bananowym zrobionymi wczoraj przez męża. Miłego dnia!
Monsters Inc Hug GIF

reklama
Do góry