reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

To ja mam naturalnie duże usta, wiele razy zostałam posądzona o botox 😅 ba na lotnisku mnie Pani zapytała o klinikę gdzie robiłam😅
A gdyby nie świadomość, że osłabiam cebulki to w ulizanych włosach bym chodziła cały czas - ale nie w takich, że skorupa jest na włosach z żelu tylko gładki wysoki lub niski kok :D
To ja mam identycznie 😃 też mam duże usta i wielokrotnie zostałam posądzona o zrobienie, nawet kosmetyczki myślą, że mam zrobione 🙈

reklama
Nie miałam robionej dzisiaj drożności...Mój lekarz, który lata tu do UK na weekendy nie zabrał zestawu do tego, a tu na miejscu w przychodni nie mają, panie z rejestracji nie dały znać, że jestem do niego zapisana na drożność, tylko na zwykłą wizytę 😒 lekarzowi było przykro, że tak wyszło i mówił , że to być może to że Panie w rejestracji mają dość okrojoną wiedzę medyczną i znowu przez brak komunikacji -jestem miesiąc do tyłu. Teraz dr przylatuje w 2 i 3 tyg. lutego i wtedy będę miała drożność, mam dzwonić jak dostanę okres i się umawiać. Dr zapisał sobie w prywatnym notesie i telefonie o mnie i będzie miał ze sobą wszystko co potrzebne w następnym cyklu. Także to by było tyle w temacie pecha, który mnie prześladuje...🫣
Żeby wyprawa nie wyszła całkiem bezcelowo zrobiłam usg (10dc)pęcherzyk na prawym jajniku 16 mm ,.endometrium 9 mm.
Zapytałam też o plan po drożności jak wyjdzie w lutym dobrze i mówił że będzie mnie stymulował gonadotropinami Gonal 75 przez 5 dni od 2 dc.
Niesamowicie dziwne jest to, że akurat w medycynie Polska tak przoduje. Jak słyszę czasami jak wygląda służba zdrowia za granicą to aż się za głowę łapie

W lutym musi się udać...już chyba nic się nie usra w obecnej sytuacji...jestem osobiście z lekarzem umówiona i ma mnie wpisaną będzie zabierał za każdym razem ze sobą zestaw do badania, obojętnie czy zadzwonię do rejestracji w 2gim czy w 3cim tygodniu ( to zależy od tego kiedy teraz przyjdzie okres).
Na miejscu nie mieli zestawu, bo tylko ten 1 ginekolog specjalizuje się w tym, inni nie robią tego badania, gdyby wszystko było na miejscu, miałabym to już za sobą, a tak- muszę czekać jeszcze 3 tygodnie.
Ten pech musi się skończyć pozytywnym testem zaraz po drożności a najlepiej jeszcze przed!

Niesamowicie dziwne jest to, że akurat w medycynie Polska tak przoduje. Jak słyszę czasami jak wygląda służba zdrowia za granicą to aż się za głowę łapie
Niestety dla mnie potwierdzam, nie wyobrażam sobie osobiście leczyć swojej niepłodności przez NHS, podejrzewam że brakło by mi cierpliwości i czasu, więc wolę zapłacić i iść do polskiego lekarza z wiedzą i zrozumieniem. W tutejszej służbie zdrowia tego nie znalazłam i wiele osób z mojego otoczenia też nie.

Puss In Boots Please GIF by Laff
Dam sobie rękę uciąć, że któraś z Was miała dzisiaj sikać ale nie jest zapisana na liście. Cały dzień mi to chodzi po głowie, ale za cholerkę nie pamiętam nicku, a nie da mi to spokojuu 😩 pomóżcie mi Ją znaleźć i wywołać bo umrę z ciekawości!! 🤭

Rozmawiamy o pechu ? Jutro mam wizytę u lekarza, przełożoną z początku grudnia, bo wtedy okres mi się spóźnił 2 dni i nie mogłam iść na cytologię.... Właśnie zaczęłam plamić 🤦 pewnie magicznie okres się rozkręca 4 dni przed terminem 🤦🤦🤦 Jestem kwiatem lotosu na jeziorze
A owu śledziłaś w tym cyklu? 🤔
Może to te mistyczne plamienie implantacyjne 😁

reklama
Nie miałam robionej dzisiaj drożności...Mój lekarz, który lata tu do UK na weekendy nie zabrał zestawu do tego, a tu na miejscu w przychodni nie mają, panie z rejestracji nie dały znać, że jestem do niego zapisana na drożność, tylko na zwykłą wizytę 😒 lekarzowi było przykro, że tak wyszło i mówił , że to być może to że Panie w rejestracji mają dość okrojoną wiedzę medyczną i znowu przez brak komunikacji -jestem miesiąc do tyłu. Teraz dr przylatuje w 2 i 3 tyg. lutego i wtedy będę miała drożność, mam dzwonić jak dostanę okres i się umawiać. Dr zapisał sobie w prywatnym notesie i telefonie o mnie i będzie miał ze sobą wszystko co potrzebne w następnym cyklu. Także to by było tyle w temacie pecha, który mnie prześladuje...🫣
Żeby wyprawa nie wyszła całkiem bezcelowo zrobiłam usg (10dc)pęcherzyk na prawym jajniku 16 mm ,.endometrium 9 mm.
Zapytałam też o plan po drożności jak wyjdzie w lutym dobrze i mówił że będzie mnie stymulował gonadotropinami Gonal 75 przez 5 dni od 2 dc.
Ja pierniczę, co za pech 😡 strasznie testują Twoją cierpliwość.

Do góry