reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
Miałam to samo, zaczęłam od 410. Ale właśnie dobrnęłam do końca 😁

U mnie zbliża się owulacja, jutro lub pojutrze, więc trzonowanie w toku.

Robiłam badanie DHEA-s i mam podwyzszone- dostałam skierowanie na usg brzucha z oceną nadnerczy, by wykluczyć ewentualne guzy, czy któraś z Was miała może podwyższony DHEA-s i wie co może przyczyną?

W lutym czeka mnie drożność, oczywiście już się boję. Ile czasu może minąć od ostatniej cytologii?
Ja mam podwyższone DHEAs, miałam tomografię nadnerczy i nic nie wykazała. Przyczyna moich podwyższonych androgenów nie została jeszcze odkryta 🤷

Wywołać okres i zacząć brać od 1dc czy od 3dc (jak zleci lekarz). Endometrium musi być w normie ale cały czas podczas brania clo trzeba endo monitorować bo ten lek je upośledza. I z tego co kojarzę clo można brać max 6 cykli. Szczerze mówiąc to każdy lekarz przed stymulacją powinien najpierw kazać zbadać amh bo stymulacją szybciej obniża rezerwę jajników.

Biorąc clo miałam nawet po 3 pęcherzyki ale po 4 cyklach moje endometrium w okresie owulacji miało 3 mm 🙄 lekarz konował w ogóle tego nie badał a później musiałam poświecić czas żeby to endometrium.odbudować. Więc już nigdy nie zgodziłem się na clo a zmieniłam na Aromek. Teraz do iui miałam letrozol.
W jaki sposób odbudowywałaś endometrium? Czy po prostu bez leków stopniowo wracało do normy?

Dziewczyny ja już nic z tych moich bet nie rozumiem. W sobotę beta 1299, w poniedziałek 1177 i odstawiona luteina, czekałam na krwawienie. Dziaj byłam w lab. skontrolować o ile spadła i nagle 3343.

Wybacz, ale ja bym nie czekala na żadne wizyty tylko pojechała na IP bo to wygląda jak pozamaciczna. A w szpitalach mają większe doświadczenie w tym temacie 🤷‍♀️

Mam pytanie… Czy któraś z was ma sporo większe libido i potrzeby niż partner? Jak sobie z tym radzicie? Dla mojego partnera raz w tygodniu to dużo/wystarczy. Dwa tygodnie abstynencji czy dłużej też nie stanowią absolutnie żadnego problemu. A mnie po kilku dniach nosi…
Nie wiem czy to przez Hashimoto, niedoczynność czy jeszcze co innego ale u mnie jest zupełnie w drugą stronę. Miałam właśnie ostatnio rozkminę, że przez te starania i ciągłe niepowodzenia zupełnie mi się odechciewa czegokolwiek, a często w okresie okołoowulacyjnym może nie, że się zmuszam, ale robię to głównie tylko z myślą żeby udało się począć bombelka 😢

Wybacz, ale ja bym nie czekala na żadne wizyty tylko pojechała na IP bo to wygląda jak pozamaciczna. A w szpitalach mają większe doświadczenie w tym temacie 🤷‍♀️
Na ostatniej wizycie raczej wykluczała pozamaciczną, bo pierwsze przyrosty z początku ciąży były ok. Później co się pokomplikowalo. Zobaczę jak będzie w razie gdybym źle się czuła czy coś się zaczęło dziać to podaje na IP, chociaż bardzo bym chciała uniknąć tego szpitala :/

reklama
Do góry