reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Dziewczyny czy któraś moglaby mi wyjaśnić kwestię stymulacji clo?

Bo zastanawiam się, że jak np mam sztuczne cykle wywołane duphastonem to mogę zacząć brać clo w kazdym dniu cyklu czy znów wywołać i zaczać brac od 1 dnia? Jakie są warunki stymulacji zeby przy okazji nie zaszkodzic endometrium - jakaś jego grubość? Konkretna ilosc pecherzykow czy jak?

Oprócz drożności bo to już mi powiedziałyście. Generalnie mam takie sobie zaufanie do lekarzy i wole uslyszeć może coś o waszym doświadczeniu.
Stymulacje powinien prowadzić Ci ginekolog i on powinien cię poinformować od którego dnia masz pić cło. Na własną rękę nie brała bym takich leków.

reklama
wiecie co, jestem strasznie wkurwiona. Naprawdę staram się bronić rękami i nogami przed myśleniem o ciaży, ale oczywiście mój organizm musi sobie akurat teraz wymyślać jakieś objawy. Nigdy nie miałam takich bolesnych, pełnych i dużych cycków. Jeszcze pojawiły się jakieś żyły. To po to ja walczę z głową, tłumaczę sobie zaciekle, ze nic innego niż w poprzednie miesiace stać się nie mogło, zeby organizm wymyślił sobie jakiś nowy "objaw". Fajnie.
To znaczy, że nadzieja nadal się tli 🥰 a ona jest nam bardzo potrzebna 😘 Ja też czasami się czuję jak ześwirowana nastolatka ale dzięki temu są momenty w czasie starań, które same w sobie mnie cieszą. Właśnie te objawy 😂 ja np. mam parcie na mleko...nie pytajcie dlaczego ale 3 razy miałam parcie na picie mleka i zawsze oznaczało ciążę 😂😂😂 tym razem pewnie będzie wyjątek ale dlaczego mam nie pielęgnować nadziei 🙂 Jak w tym miesiącu się nie uda to może w następnym 🙂

Stymulacje powinien prowadzić Ci ginekolog i on powinien cię poinformować od którego dnia masz pić cło. Na własną rękę nie brała bym takich leków.
Taak idę do gina 23 stycznia. Ale któraś z Was tu napisala ze podawanie clo "na pałę" tez jest częste. I dlatego wolałam dopytać Was na co zwrocic uwage żeby mi tak na pałe nikt tego nie przepisal 😂

Dziewczyny czy któraś moglaby mi wyjaśnić kwestię stymulacji clo?

Bo zastanawiam się, że jak np mam sztuczne cykle wywołane duphastonem to mogę zacząć brać clo w kazdym dniu cyklu czy znów wywołać i zaczać brac od 1 dnia? Jakie są warunki stymulacji zeby przy okazji nie zaszkodzic endometrium - jakaś jego grubość? Konkretna ilosc pecherzykow czy jak?

Oprócz drożności bo to już mi powiedziałyście. Generalnie mam takie sobie zaufanie do lekarzy i wole uslyszeć może coś o waszym doświadczeniu.
a nie masz swoich owulacji?

Clo się bierze na początku cyklu (dawkę i długość ustala lekarz) w celu wzrostu pęcherzyka

a nie masz swoich owulacji?

Clo się bierze na początku cyklu (dawkę i długość ustala lekarz) w celu wzrostu pęcherzyka
Szczerze? Nie mam pojęcia. Nie biorę anty od pol roku i tylko raz faktycznie czułam kłucie i zbiegło mi sie to z usg gdzie byl dominujacy pecherzyk ale nie mialam juz potem monitoringu. Ostatnio jak wrzucalam testy ovu i myslalam ze sa pozytywne to dziewczyny mialy odmienne zdanie i pewnie mialy racje. Niestety mi z pcos non stop wychodza dwie kreski ale niestety tylko na ovulakach 😂

Tak, też miałam skaczącą betę. Wszystko na USG mimo tego się super rozwijało aż do 9 tygodnia, potem niestety poronienie. Skacząca/źle przyrastająca beta to nigdy nie jest dobry znak.

@annn1 Radzę Ci jak najszybciej udac sie do lekarza. Nie ma pewności, że ten pęcherzyk w macicy to nie był pseudo pęcherzyk a druga ciąża gdzieś indziej się nie rozwija. Może też być taka sytuacja jak u mnie, ale to też ciąża raczej nie do uratowania 😢
Kojarzę historię z Twoimi betami ale nie pamiętam czy krwawienie samo u Ciebie przyszło czy dostałaś skierowanie do szpitala?
Ja tu się nie nastawiam na cuda, bo to jest 6+1 więc na ten moment moim zdaniem beta jest za niska. Bardziej już bym chciała mieć to za sobą i zacząć nowy cykl 😔

reklama
Dziewczyny bardzo dziękuję Wam wszystkim za życzenia💜 jest mi bardzo miło i ciepło na sercu🥰 teraz tylko oby się spełniały 🙂
Happy I Love You GIF by Kochstrasse™
I ja! I ja! Wszystkiego najlepszego i wymarzonego I zdrówka:*

Do góry