reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Cześć dziewczyny! Jak się dzisiaj czujecie?
U mnie jakiś emocjonalny rollercoaster 🫣 super humor w nagle łzy w oczach i gula w gardle.
Jutro wreszcie idę na betę żeby zobaczyć czy całkowicie spadła po biochemię. W związku z tym mam pytanie, może trochę naiwne, ale kto będzie lepiej wiedział jak nie Wy 😎 Czy jest szansa (czysto teoretycznie) żeby zbliżała się owulacja zaledwie 9 dni po poronieniu?
W czwartek oczywiście zrobię test owulacyjny jeśli beta będzie zerowa, ale chciałam Was zapytać co myślicie?
Mam ogromną ochotę na starego i wydaje mi się że zaczyna się śluz owulacyjny 🤔
Nie wiem co o tym myśleć, wydaje mi się trochę nierealne żebym tak szybko po poronieniu miała dni płodne😲 tymbardziej że moje cykle trwają 35 dni.

Cześć dziewczyny ☺️
Mam wynik bety : 32.
Miałam nadzieję że będzie niższa, więc z owulacji jeszcze nici 😩
@wrobelmm czy mogę prosić o wpisanie mnie narazie na ławeczkę?

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny a tak w ogóle to ja mam ten pakiet w Luxmed z tymi wszystkimi badaniami i pytanie jak najlepiej dostać na nie skierowanie?
Nie wiem jaki masz dokładnie pakiet, ale ja mam np tak, że wystarczy skierowanie od dowolnego lekarza, niekoniecznie z ich placówki. I tak np chodzę do ginekologa do prywatnego gabinetu on mi wystawia skierowanie na badania i idę robię je na pakiet Luxmed w dowolnej placówce współpracującej niekoniecznie w ich placówkach nawet.

Skromnie na ten cykl. Tylko dwa pinki 🙈

Załączniki

• IMG_4892.jpeg
    IMG_4892.jpeg
    107,8 KB · Wyświetleń: 85
Matko co to była za wizyta 🤣🤯zadzwonił lekarz godzinę wcześniej i pyta co mi jest. Ja zaczynam mówić, że chce skierowanie na betę ( nie zdążyłam nic powiedzieć) przerywa mi a ja usilnie próbuje powiedzieć co się dzieje i że czekam na poronienie. Nic nie zapytał nawet jak się czuje kompletnie zero. Tuż przed odłożeniem przez niego słuchawki zdążyłam rzucić że potrzebuje chociaż 2 skierowania żeby sprawdzić jak spada. Wypisał i z tekstem to tam sobie pani jakoś je zrobi i do widzenia, odłożył słuchawkę 🤣 nie zdążyłam nawet nic odpowiedzieć... I po co była ta konieczność teleporady z ginekologiem 🤷

Ostatnia edycja:
Jestem po kontroli - torbiel nie zniknęła, ale jest mniejsza (24x24) - mój lekarz mówił, że jego zdaniem zniknie po miesiączce, a ta jeszcze trwa więc kto wie jak będzie np. za dzień lub dwa ;) tak czy inaczej, lekarz u którego byłam powiedział, że jego zdaniem nie powinno ona być przeszkodą.

Zobaczymy co powiedzą jutro w klinice.

Kiedyś piłam wodę gazowaną, tylko upuszczałam z niej gaz bo mi ten smak właśnie podszedł 🤠🤠 A każda woda smakuje inaczej? Bo w zasadzie z butelkowanych to piłam zawsze jakieś najtańsze bo kilkadziesiąt groszy. W domu mam wodę z dzbanka filtrującego

Nie przepadam za herbatą, czasami tylko mnie najdzie to wypiję zwykłą ale to raz na kilka tygodni
Dla mnie każda inaczej i najbardziej lubię Żywiec Zdrój ale nie wiem czy ona jest taka super, poprostu najbardziej mi smakuje.

Dziewczyny mam pytanie, polecacie jakies fajnie lubrykanty ? 🙂 Szukam na necie jest tego , ale może któraś z was stosuje/stosowała . 😋

reklama
Matko co to była za wizyta 🤣🤯zadzwonił lekarz godzinę wcześniej i pyta co mi jest. Ja zaczynam mówić, że chce skierowanie na betę ( nie zdążyłam nic powiedzieć) przerywa mi a ja usilnie próbuje powiedzieć co się dzieje i że czekam na poronienie. Nic nie zapytał nawet jak się czuje kompletnie zero. Tuż przed odłożeniem przez niego słuchawki zdążyłam rzucić że potrzebuje chociaż 2 skierowania żeby sprawdzić jak spada. Wypisał i z tekstem to tam sobie pani jakoś je zrobi i do widzenia, odłożył słuchawkę 🤣 nie zdążyłam nawet nic odpowiedzieć... I po co była ta konieczność teleporady z ginekologiem 🤷
W ogóle zanim zdążyłam powiedzieć jeszcze że czekam na poronienie to powiedziałam że spadła mi beta i podałam wartości, a on ,,no niby nie powinna spaść ale czasami to tak jest może znowu podrośnie" po czym dodałam że mam odstawione leki przez swoją ginekolog i czekam na krwawienie to on na to " no tak, no tak". Mój mózg próbuje w tej chwili ogarnąć co to była za teleporada i jakim cudem był to ginekolog :D 🤣

Do góry