reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Obalam. Poroniłam dwie gdzie od początku dbałam o nawodnienie.
Nie przywiązywałabym dużej wagi między nawodnienie - poronienie . Ale kładę duże nacisk jak ważne jest nawodnienie dla naszego organizmu! :)
tak też myślałam 😔 Ale taki argument może być silnym motywatorem 🫣 będę się go troszeczkę jeszcze trzymać, żeby nie zapominać pić 😅

reklama
Ja jestem z połowy listopada, oj strasznie nad tym ubolewałam, nadal ubolewam 🫣

U mnie jest to przez to, że młodo wyglądam i dużo osób nie traktowało mnie poważnie to jeszcze jak mówiłam rocznikowo ile mam lat, bo bardzo przeżywałam, że urodziłam się na końcu to każdy mi wytykał, że jeszcze nie, przez co znów obcy brali mnie za małolatę 😅

Wszyscy mówili, że powinnam się cieszyć, że wyglądam młodo i mi to minie. Mam 32, rocznikowo 33 lat 😆 i nadal mi to nie przeszło 😂
Aa ale u mnie to wszystko ze względu na wygląd, intelektualnie chyba nie odbiegałam od reszty 😄

Nie, nie mogą. Nikt nikogo nie powinien wyzywać i obrażać. Chodzi mi o to, że wsiadłyście na dziewczynę i rozumiem, że jej się zrobiło przykro. Pewnie trochę pod wpływem impulsu wyrzuciła z siebie emocje. Starajmy się żeby każdy czuł się tu komfortowo. Dla Ciebie Twoja wiadomość jest ok, a dla drugiej strony może być atakująca. Proszę przywróćmy tu fajną, luźną atmosferę i nie kłóćmy się. W życiu jest wystarczająco przytłaczająco ✌️❤️
Ale gdzie ktoś wsiadł na kogoś?
Wg mnie to było normalna konwersacja jakich wiele tutaj. Tylko ktoś się oburzył zupełnie niepotrzebnie.

bardziej same sutki. I tak miałam w 1 cyklu po odstawieniu na owulacje
Tak, właśnie sutki mogą też same boleć. Mogą być też jakby nabrzmiałe, bardziej czerwone i wrażliwe. Mnie nawet koszulka sprawiała nieprzyjemny ból.
Niestety po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej organizm naprawdę potrzebuje chwili żeby się odzwyczaić od tej dawki hormonów, która mu była dostarczana i może różnie reagować. Bolące piersi czy same sutki to nic nadzwyczajnego.

Głupie pytanie, ale mam czasami taka rozkmine. Czy uważacie, że dzieci urodzone pod koniec roku mają ciężej potem w szkole czy coś? Jednak do klas są rozdzielane wg rocznika i moga mieć prawie cały rok rozwoju w plecy w stosunku do dzieci z początku roku. Ja marcowa, mój brat marcowy. Może dlatego takie rozkminy 😜
Nie. Mam w otoczeniu wiele grudniowych dzieci, które absolutnie nie odbiegają od reszty w klasie. To zależy od konkretnego dziecka i jego predyspozycji. Dziecko urodzone w styczniu niestety też może być gorzej przystosowane czy mniej zdolne od dzieci urodzonych w końcówce roku.
Owszem, na początku widać różnice. To styczniowe już śmiga, a grudniowe jeszcze nie raczkuje nawet. Czym dalej to ta różnica się zaciera.

Dziewczyny, a czy po odstawieniu luteiny długo czekaliście na poronienie. U mnie wczoraj było plamienie a dziś praktycznie ustało i zaczęłam się denerwować. Napisałam na czacie z luxmedu do jakiegoś internisty czy mógłby mi wystawić w obecnej sytuacji 3 skierowania na beta hcg żeby zobaczyć jak szybko spada beta ale kazał mi spadać na bambus. 🤬

Dziewczyny, a czy po odstawieniu luteiny długo czekaliście na poronienie. U mnie wczoraj było plamienie a dziś praktycznie ustało i zaczęłam się denerwować. Napisałam na czacie z luxmedu do jakiegoś internisty czy mógłby mi wystawić w obecnej sytuacji 3 skierowania na beta hcg żeby zobaczyć jak szybko spada beta ale kazał mi spadać na bambus. 🤬
spróbuj czat z położną

reklama
Do góry