reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Zgadzam się, że takie starania to sprawdzian dla związku. Też było momentami bardzo ciężko bo ja bardzo mało kiedy mówię co czuję zazwyczaj zaczynam mówić jak mąż męczy albo jak mi się nazbiera za to mój mąż też nie jest wylewny ale rzeczywiście jak już zacznie mówić to jest na prawdę mocne. Wielu rzeczy w życiu bym się nie domyśliła . Starania pokazały nam jak walczyć o siebie nawzajem pokazać wsparcie i miłość do drugiej osoby .
Prawda, to jak najpoważniejszy egzamin takie starania dla relacji.
U nas jest wsparcie, zrozumienie.
Ale nie brakuje chwil wkurzenia, krzyków, złości, sprzeczek. Cieszy mnie to, że potrafimy ochłonąć i siąść do rozmowy i wyłożyć sobie co było lub jest nie tak.
A wczoraj mój mąż bardzo mnie zaskoczył, bo przyszedł i powiedział „ale wiesz, my nie możemy siebie nawzajem obwiniać, my musimy siebie wspierać”. A ja w głowie „no w końcu dotarło” ale wyartykułowałam z siebie „tak, to prawda kochanie” 😄

reklama
A ja mam radar na ciąże 🙈 zanim szwagierka oznajmiła, że się spodziewają to ja już przeczuwałam, teraz od paru dni intuicja mi podpowiadała, że jedna babeczka którą obserwuje na insta też pewnie ogłosi niedługo, że jest w drugiej ciąży i właśnie dzisiaj pochwaliła się brzuszkiem. Jeszcze trochę a będę bardziej wiarygodna niż testy 🤡😁

Mam problem z pasjami, bo cokolwiek zaczynam robić, zniechęcam się, jeżeli nie jestem w tym dobra. Nie potrafię po prostu czerpać radości z robienia tego, jeśli efekt mnie nie zadowala. Generalnie ciągle szukam siebie, swojej drogi zawodowej, bo tu też nie jestem spełniona i dalej nie wiem, co mi to szczęście da. Przepraszam, że tak dziś bardzo negatywnie 🙄
Och słomiany zapał to też moje drugie imię. Rozumiem cię w pełni. Ale grunt to szukać 👍

Żeby nie było że jest idealnie- też się kłócimy, też mamy różnice zdań. Ale właśnie ten kryzys i pierwsze załamanie jakie w nas zaszło przez lekarza, który nie dał nam żadnej nadziei, paradoksalnie nas bardziej scaliły i dodały siły do walki. Najważniejsze, to być w tym wszystkim razem nawet, jeżeli to dziecko w ostateczności ma się nie pojawić.
Bardzo dojrzałe podejście i wiadomo nikt idealny nie jest. Cieszę się, że ta sytuacja Was mimo wszystko jednak zbliżyła💜

A ja mam radar na ciąże 🙈 zanim szwagierka oznajmiła, że się spodziewają to ja już przeczuwałam, teraz od paru dni intuicja mi podpowiadała, że jedna babeczka którą obserwuje na insta też pewnie ogłosi niedługo, że jest w drugiej ciąży i właśnie dzisiaj pochwaliła się brzuszkiem. Jeszcze trochę a będę bardziej wiarygodna niż testy 🤡😁
Może zostań wróżbitką? 😅

On na pewno Cię kocha, może po prostu ma trudności z przekazem tego? Tak czy inaczej przykro, że tak jest. A gadałaś z nim może o tym co czujesz i że chciałabyś więcej czułości od niego?
Mój też trudny zawodnik. Zresztą ja podobnie, ale trochę wychodzę ze swojej skorupy bo dwa mrukliwe milczki jednak muszą się jakoś porozumieć. Nawet ostatnio już nawrzeszcalam, że może by jasno komunikował o co chodzi bo jednak w głowie mu nie siedzę.

reklama
O matko ja też tak mam 🙈 co pomyślę o jakiejś osobie, że pewnie jest w ciąży to za jakiś czas okazuje się, że miałam rację.
Ale wydaje mi się, że to może wynikać z tego, że jako staraczki doszukujemy się u większości dziewczyn ciąży. W sensie u tych, które spełniają według nas dane warunki ;)

Ta dziewczyna z insta to Ola? 😀

Do góry