reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

A ja mam pytanie z innej beczki. Dziewczyny zapisane to w ogóle testują/udzielają się? Bo mamy połowę miesiąca, a ja widzę 6 osób które nie mają nic przy nickach 😅

Mnie już naprawdę nic nie zdziwi. Moja przyjaciółka jeszcze chwilę temu nie wiedziała nawet jak się oblicza cykl i że w ogóle jest coś takiego jak liczenie dni w cyklu ;) A o dziecko stara sie od jakiegoś roku. To nie jest śmieszne, tylko tragiczne jak mało niektóre kobiety wiedzą na temat samej siebie.
Wychodzi brak (porządnej!) edukacji seksualnej i w szkole i w domu...

reklama
Piszesz jakby ktokolwiek Cię obraził tutaj, czego nie było. Nikt nigdy nie napisał ,że robisz coś złego.Jeśli opisujesz głupią sytuację bądź niewiedzę koleżanki to mamy prawo mieć swoje zdanie i prostować takie głupoty bo są tutaj osoby, bądź nas podczytują, które wiedzę na temat starań mają znikomą.
W tym momencie to ty wszystkim dziewczynom, które tutaj okazały Ci wsparcie i dały same dobre rady okazałaś brak szacunku na co się nie zgadzam!
Dla mnie wypisanie wszystkiego, co tutaj napisałam i wyśmiewanie się z tego, to jest toksyczne zachowanie. Dzieliłam się tym z Wami nie po to, żeby potem czytać coś takiego.
Nie utrzymuję kontaktu już ani z ojcem mojego narzeczonego, ani z ludźmi, którzy mówili mojemu chłopu, że ma nie zakładać ze mną rodziny, ani z innymi toksycznymi osobami, które były w moim życiu i nie życzę sobie, aby ktoś mi o tym w taki sposób przypominał, jakby ze mnie szydził. To nie jest moja wina, że ktoś komuś powiedział taki tekst, albo taki i nie będę tolerować takiego czegoś.

Jestem wdzięczna wszystkim dziewczynom, które mnie wspierały, ale to nie oznacza, że muszę być na forum, na którym nie czuję się dobrze. Każda z nas ma prawo stąd odejść i zamierzam z tego skorzystać.

Ja po weekendzie mam rozmawiać z partnerem w końcu o następnych krokach. Czekamy z tym, bo w sobotę mamy imprezę i on nie chce się pokłócić przed… Także trzymajcie kciuki. Wóz albo przewóz, ale chociaż będę wiedzieć co i jak.
Powodzenia 🤞🏻 i pamiętaj że jego zdanie nie jest ważniejsze od Twojego

A ja mam pytanie z innej beczki. Dziewczyny zapisane to w ogóle testują/udzielają się? Bo mamy połowę miesiąca, a ja widzę 6 osób które nie mają nic przy nickach 😅

Mnie już naprawdę nic nie zdziwi. Moja przyjaciółka jeszcze chwilę temu nie wiedziała nawet jak się oblicza cykl i że w ogóle jest coś takiego jak liczenie dni w cyklu ;) A o dziecko stara sie od jakiegoś roku. To nie jest śmieszne, tylko tragiczne jak mało niektóre kobiety wiedzą na temat samej siebie.
Niektóre się nie udzielają, od innych nie widziałam żadnych informacji, jak były wywoływane to też się nie odzywały.

Rachael Harris Popcorn GIF by Lucifer

Dla mnie wypisanie wszystkiego, co tutaj napisałam i wyśmiewanie się z tego, to jest toksyczne zachowanie. Dzieliłam się tym z Wami nie po to, żeby potem czytać coś takiego.
Nie utrzymuję kontaktu już ani z ojcem mojego narzeczonego, ani z ludźmi, którzy mówili mojemu chłopu, że ma nie zakładać ze mną rodziny, ani z innymi toksycznymi osobami, które były w moim życiu i nie życzę sobie, aby ktoś mi o tym w taki sposób przypominał, jakby ze mnie szydził. To nie jest moja wina, że ktoś komuś powiedział taki tekst, albo taki i nie będę tolerować takiego czegoś.

Jestem wdzięczna wszystkim dziewczynom, które mnie wspierały, ale to nie oznacza, że muszę być na forum, na którym nie czuję się dobrze. Każda z nas ma prawo stąd odejść i zamierzam z tego skorzystać.
Trochę chyba ubarwiasz sytuację.
Ani nie szydziłam z ciebie, ani nie nic w moim komentarzu nie jest toksyczne. Widzisz co chcesz widzieć ale to już twój wybór.

Jeśli jest ci tu tak źle to faktycznie dla zdrowia psychicznego lepiej usunąć konto z forum :)

reklama
Wychodzi brak (porządnej!) edukacji seksualnej i w szkole i w domu...
Dokładnie, ale to chyba niestety problem na całym świecie. Jakoś pół roku temu na tiktoku trafiłam na filmik dziewczyny ze stanów, która z takim podekscytowaniem w głosie opowiadała, że się dowiedziała właśnie że kobieta nie jest płodna cały miesiąc tylko podczas owulacji i że dni płodne to w ogóle można sobie sprawdzać po np śluzie czy temperaturze. Opowiadała o tym serio jakby to było jakieś najnowsze odkrycie naukowe na miarę Nobla i dodała, że jakby o tym wiedziała wcześniej to nigdy by przecież nie korzystała antykoncepcji, tylko te kilka dni się wstrzymywała 🙈 cały ten filmik miał ponad milion (!) lajkow i setki komentarzy od dziewczyn, które wydawały się też pierwszy raz o tym słyszeć

Do góry