KaMaLi
Fanka BB :)
Jesteś po prostu aniołem!Napiszę na priv oki? Z szacunku do dziewczyn, bo to wątek kreskowy a nie ciążowy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jesteś po prostu aniołem!Napiszę na priv oki? Z szacunku do dziewczyn, bo to wątek kreskowy a nie ciążowy
My akurat wzięliśmy to do firmy dla nas i pracowników, ale pamiętam że jakaś indywidualna opcja też była.A załatwialiście indywidualnie to ubezpieczenie czy to takie z pracy?
No w końcu!Dobra, jak i tak ciągle czytam i czasem się tu odzywam to dla zasady proszę o zapisanie na 27.01.
Apropo diety przeciwzapalnej o której miałam Ci pisać, zasięgnęłam informacji u psiółki i było to tak:@LadyCaro dawaj na dietę przeciwzapalną, zwłaszcza, że brałaś też metę, to już masz dwa powody ku temu. Tarczycy też bardzo służy.
Ja właśnie teraz rozglądam się za czymś, bo zrezygnowałam z Compensy z powodu bardzo dużego wzrostu składek i głównie rozważam PZU, bo co prawda jest nieco uboższe niż w Compensie, ale różnica w cenie mnie przekonuje.My akurat wzięliśmy to do firmy dla nas i pracowników, ale pamiętam że jakaś indywidualna opcja też była.
no teraz już kumamŹle się wyraziłam, chciałam oddać krew. Oddałam to chodziło mi, że do badania hemoglobiny i pani na tej podstawie mnie wykluczyła. Wstyd się przyznać, byłam młoda, głupia chciałam sprawdzić grupę krwi i wpadłam na wspaniały pomysł skłamać w ankiecie. Ogólnie to choruję na anemie złośliwą co mnie dyskwalifikuje do oddania.
My w ostatnich latach w PZU ubezpieczamy dom, auta etc. i jakoś mam poczucie, że jak się coś dzieje, to to działa tak, jak powinnoJa właśnie teraz rozglądam się za czymś, bo zrezygnowałam z Compensy z powodu bardzo dużego wzrostu składek i głównie rozważam PZU, bo co prawda jest nieco uboższe niż w Compensie, ale różnica w cenie mnie przekonuje.
Nie, staram się nie być hipokrytką bo sama jestem jedną z pierwszych strażniczek dziewczyn które na kreski wbijały z buta z pozytywnym testem czy pisały o dzieciach na kreskachJesteś po prostu aniołem!
Dużo borówek, truskawek i malinApropo diety przeciwzapalnej o której miałam Ci pisać, zasięgnęłam informacji u psiółki i było to tak:
Suplementacja
Omega 3 (olej z HL Smart me) + Kurkumina
Dieta: musisz sobie poczytać na Google, bo jest to złożone. Ale generalnie trzeba ograniczyć czerwone mięso i przetworzone wyroby np wędliny, pasztety, węglowodany proste, fast foody ofc, słone i słodkie przekąski, alkohol. Generalnie eliminujesz wszystko co może powodować stan zapalny w organizmie.
W zamian za dodanie głównie warzyw i pełnoziarnistych produktów, bogatych w tłuszcze jedno i wiele nasyconych jak tłuste ryby, oleje, orzechy, pestki. Białko roślinne, białko zwierzęce to tylko drób. I dużo kiszonek: ogórki kiszone, kapusta, kefir.
Ja nie sadze żeby któraś miała coś przeciwko jakbyś odpowiedziała na grupie, przecież nie jest tak że wbiłaś randomowo z pozytywem, tylko starałaś się wspólnie z nami wszystkimi to wszystkie jesteśmy ciekawe jak to jestNie, staram się nie być hipokrytką bo sama jestem jedną z pierwszych strażniczek dziewczyn które na kreski wbijały z buta z pozytywnym testem czy pisały o dzieciach na kreskach
Wymagając szacunku od innych trzeba mieć szacunek do innych. Ewentualnie - traktujmy ludzi tak jak sami chcemy być traktowani.