reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

to samo. Tyle razy ile ja próbowałam jakieś skierowania wydębić, szczególnie na Medicover, a zopstałam spuszczona na drzewo to ja dziękuję bardzo. Wolę zapłacić i mieć spokój.
Ostatnio też wykupiłam sobie MUCHa na własną rękę. Niby mam pakiecie Medi, ale nawet mi się nie chciało z nimi zaczynać.
przykre to jest. Niestety bardzo realne. Płacz i płac jak to mówią. A co to jest to MUCHa? To ten pakiety urogenitalny ( chlamydia, mycoplasma, ureoplasma) czy jeszcze coś innego ?

reklama
no u mnie ten euthyrox wszystko psuje. A ja jak zaczęłam go brać nie miałam ogromnego tsh,- niby w normach, ale do starań za wysokie
A długo już go bierzesz? Bo może w związku z Twoją dietą, ćwiczeniami i stosowanymi suplami, teraz już nie byłoby konieczności przyjmowania euthyroxu?

W ogóle miałam raz tsh nieco ponad 2,5 i wysokie a-tpo i a-tg, ale podczas konsultacji endykronologicznej lekarz nie zalecał mi ani euthyroxu ani letroxu.

jak byłam w ciąży to poprosiłam rodzinną o skierowanie na krew i mocz na NFZ to się nasłuchałam, że co miesiąc będę badania robić. Oczywiście robiłam co miesiąc prywatnie i nich w placówce, więc pewnie wyniki do niej trafiały. Już wolę zapłacić niż słuchać tych dyrdymałów. P.S. to oczywiście nie wiedziałam, ale nie sądzę że bym dostała to skierowanie. Chyba, że bym je wykłóciła...
Nie masz możliwości zmiany przychodni? Ja mam tak, że idę albo dzwonię z konkretną prośbą o skierowania i w 98% przypadków nie ma z nimi żadnego problemu - a to zwykła sieć placówek na NFZ (na badania kierują do diagnostyki i można je wykonać w każdym labie). Jeśli jesteś z Wro, mogę Ci ich polecić.

to samo. Tyle razy ile ja próbowałam jakieś skierowania wydębić, szczególnie na Medicover, a zopstałam spuszczona na drzewo to ja dziękuję bardzo. Wolę zapłacić i mieć spokój.
Ostatnio też wykupiłam sobie MUCHa na własną rękę. Niby mam pakiecie Medi, ale nawet mi się nie chciało z nimi zaczynać.
Chore to jest 🤯 My od niedawna korzystamy z PZU zdrowie i muszę przyznać, że bardzo mi to odpowiada - nie ma problemu ze skierowaniami (ostatnio mąż poprosił internistę o skierowanie na wszystkie wirusowe i inne badania, mówiąc że szykujemy się do procedury i zupełnie nie było problemu), większość tematów ogarniam w apce i nigdzie nie muszę dzwonić.

Nie masz możliwości zmiany przychodni? Ja mam tak, że idę albo dzwonię z konkretną prośbą o skierowania i w 98% przypadków nie ma z nimi żadnego problemu - a to zwykła sieć placówek na NFZ (na badania kierują do diagnostyki i można je wykonać w każdym labie). Jeśli jesteś z Wro, mogę Ci ich polecić.
oj nie, nie jestem z Wrocławia. Chociaż chciałbym być. Uwielbiam to miasto 😍 nie chce zmieniać przychodzi, bo system rejestracji i otrzymywania recept mi się u nich podoba. Ale muszę zmienić lekarza rodzinnego. Już mam chyba typ na kogo zmienia. Ta babka to taka starsza, starszej daty. Zamierzam się przenieść do nowego młodego lekarza w tej placówce. Liczę na pozytywne zakończenie tej historii 😅🫣

A długo już go bierzesz? Bo może w związku z Twoją dietą, ćwiczeniami i stosowanymi suplami, teraz już nie byłoby konieczności przyjmowania euthyroxu?

W ogóle miałam raz tsh nieco ponad 2,5 i wysokie a-tpo i a-tg, ale podczas konsultacji endykronologicznej lekarz nie zalecał mi ani euthyroxu ani letroxu.
no już bardzo długo, od stycznia 2021 chyba. Ja miałam tsh 3,8 i potem bez wzgędu na dawkę, czy 25 czy 50 nie mogłam zejsć z TSH poniżej 2,5. I taki poziom mam teraz (przynajmniej jak osttanio badałam).

reklama
oj nie, nie jestem z Wrocławia. Chociaż chciałbym być. Uwielbiam to miasto 😍 nie chce zmieniać przychodzi, bo system rejestracji i otrzymywania recept mi się u nich podoba. Ale muszę zmienić lekarza rodzinnego. Już mam chyba typ na kogo zmienia. Ta babka to taka starsza, starszej daty. Zamierzam się przenieść do nowego młodego lekarza w tej placówce. Liczę na pozytywne zakończenie tej historii 😅🫣
Trzymam kciuki 🤞 Ja nawet nie wiem kto jest moim rodzinnym lekarzem wpisanym w karcie, bo zazwyczaj trafiam do różnych 😅

A Wro polecam całym sercem ❤️

Do góry