reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Dalej nic? Ładnie trzymają w napięciu 😁
Dalej, spokojnie napisze wam pewnie od razu jak tylko będą :)
Musiałam się trochę uspokoić i uzbroić w cierpliwość. Wiecie na ten moment ja i tak nic nie zrobię więcej niż robię. Więc w sumie co ten wynik zmieni - w zasadzie nic :) potwierdzi tylko, ze testy od niedzieli pozytywne są pozytywne nie bez powodu i tyle.

reklama
no już bardzo długo, od stycznia 2021 chyba. Ja miałam tsh 3,8 i potem bez wzgędu na dawkę, czy 25 czy 50 nie mogłam zejsć z TSH poniżej 2,5. I taki poziom mam teraz (przynajmniej jak osttanio badałam).
To faktycznie długo i ciekawe czemu taki poziom się u Ciebie utrzymuje, mimo leków. Lekarz nie chciał Ci zwiększyć dawki?

Chore to jest 🤯 My od niedawna korzystamy z PZU zdrowie i muszę przyznać, że bardzo mi to odpowiada - nie ma problemu ze skierowaniami (ostatnio mąż poprosił internistę o skierowanie na wszystkie wirusowe i inne badania, mówiąc że szykujemy się do procedury i zupełnie nie było problemu), większość tematów ogarniam w apce i nigdzie nie muszę dzwonić.
A załatwialiście indywidualnie to ubezpieczenie czy to takie z pracy?

Dalej, spokojnie napisze wam pewnie od razu jak tylko będą :)
Musiałam się trochę uspokoić i uzbroić w cierpliwość. Wiecie na ten moment ja i tak nic nie zrobię więcej niż robię. Więc w sumie co ten wynik zmieni - w zasadzie nic :) potwierdzi tylko, ze testy od niedzieli pozytywne są pozytywne nie bez powodu i tyle.
A już cosik objawów odczuwasz? 😁

Wy tak o pakietach, a ja z pracy nie mam żadnego 😂 U mnie wstrzynali, firma nie trybi jak powinna. Nie jestem odosobnionym przypadkiem na szczęście, bo dwie moje znajome rownież mają u siebie to samo😂

A długo już go bierzesz? Bo może w związku z Twoją dietą, ćwiczeniami i stosowanymi suplami, teraz już nie byłoby konieczności przyjmowania euthyroxu?

W ogóle miałam raz tsh nieco ponad 2,5 i wysokie a-tpo i a-tg, ale podczas konsultacji endykronologicznej lekarz nie zalecał mi ani euthyroxu ani letroxu.
Ja mam raczkujące w wynikach, ale widoczne w USG Hashimoto, a TSH przeważnie w okolicach 1,5-1,7 bez żadnych leków, więc jak najbardziej jest to możliwe. Biorąc Euthyrox warto kontrolować tarczycę od czasu do czasu, bo czasem można "przedobrzyć".

kurcze nawet nie wiedziałam, że może krew być niezdatna. I dlaczego to stwierdzili dopiero po oddaniu. A to nie jest tak, że robią badania zanim oddasz krew ?
Źle się wyraziłam, chciałam oddać krew. Oddałam to chodziło mi, że do badania hemoglobiny i pani na tej podstawie mnie wykluczyła. Wstyd się przyznać, byłam młoda, głupia chciałam sprawdzić grupę krwi i wpadłam na wspaniały pomysł skłamać w ankiecie. Ogólnie to choruję na anemie złośliwą co mnie dyskwalifikuje do oddania.

reklama
Do góry