reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

dziękuję Ci serdecznie. To jednak na zakaźne pójdzie więcej niż 150 😔 będę jutro lżejsza znowu o jakieś 6 stówek. Ale drożność na NFZ + nie poszłam już sprawdzić czy pęcherzyk pękł przez 3 miesiące pękał, to obstawiam, że i w tym miesiacu pękł. Także pewnie z 1200 zostało to mogę połowę wydać na badania 🫣
Ale wiesz, że możesz poprosić internistę o skierowanie na te badania - hiv, hcv etc.?

reklama
kurcze nawet nie wiedziałam, że może krew być niezdatna. I dlaczego to stwierdzili dopiero po oddaniu. A to nie jest tak, że robią badania zanim oddasz krew ?
Nawet oglądałam kiedyś w wiadomościach o tym, że ludZie chcąc przedłużyć sobie długi weekend masowo oddają krew. Ale wcześniej oczywiście tłusta kiełbasa bo grill i alko i pokazywali co później zostaje z takiej krwi... Fujka...

Ostatnia edycja:
Ale wiesz, że możesz poprosić internistę o skierowanie na te badania - hiv, hcv etc.?
jak byłam w ciąży to poprosiłam rodzinną o skierowanie na krew i mocz na NFZ to się nasłuchałam, że co miesiąc będę badania robić. Oczywiście robiłam co miesiąc prywatnie i nich w placówce, więc pewnie wyniki do niej trafiały. Już wolę zapłacić niż słuchać tych dyrdymałów. P.S. to oczywiście nie wiedziałam, ale nie sądzę że bym dostała to skierowanie. Chyba, że bym je wykłóciła...

Nawet oglądałam kiedyś w wiadomościach i tym, że ludZie chcąc przedłużyć sobie długi weekend masowo oddają krew. Ale wcześniej oczywiście tłusta kiełbasa bo grill i alko i pokazywali co później zostaje z takiej krwi... Fujka...
Prawda! A tym bardziej, że od czasu wejścia w życie przepisów covidowych zwiększyły się uprawnienia krwiodawców i na ich podstawie przysługują dwa dni wolne (w dniu donacji oraz dzień następny).

jak byłam w ciąży to poprosiłam rodzinną o skierowanie na krew i mocz na NFZ to się nasłuchałam, że co miesiąc będę badania robić. Oczywiście robiłam co miesiąc prywatnie i nich w placówce, więc pewnie wyniki do niej trafiały. Już wolę zapłacić niż słuchać tych dyrdymałów. P.S. to oczywiście nie wiedziałam, ale nie sądzę że bym dostała to skierowanie. Chyba, że bym je wykłóciła...
Matko, raz chciałam skierowanie na rentgen bo mnie bark bolał. Lekarz stwierdził, że boli mnie bo za dużo przed komputerem, nasłuchałam się i dał mi ulotkę z ćwiczeniami na plecy. Poszłam prywatnie to się okazało, że mam bark wybity 🤣

reklama
to samo. Tyle razy ile ja próbowałam jakieś skierowania wydębić, szczególnie na Medicover, a zopstałam spuszczona na drzewo to ja dziękuję bardzo. Wolę zapłacić i mieć spokój.
Ostatnio też wykupiłam sobie MUCHa na własną rękę. Niby mam pakiecie Medi, ale nawet mi się nie chciało z nimi zaczynać.

Do góry