reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
Ok dziekuje 🥰
Czyli jak jutro mam wizytę to prawie sprawdzę czy testy mi się pokrywają z owulacją bo dziś pik (tak mi się wydaje ) .
I będę mogła to przeanalizować ile trwa ta faza.

A jeśli dziś jest pik to owulacja do ilu powinna być.
Wczoraj było bez zbliżenia także dziś już chyba trzeba nad tym pomyśleć 🤣🤔
Wstawiam zdjęcie testu owulacyjnego 🤣
W teorii owu jutro lub pojutrze 🙂 ale kojarzę tutaj jedna dziewczynę, która pisała, że u niej owu jest w zasadzie w dniu piku. Super, że sobie będziesz mogła zaobserwować na monitoringu jak jest u Ciebie 😉
Owulaczek piękny 😁

U mnie na przykład zaobserwowałam, że pojawia się śluz płodny, następnego dnia jest pik, a jeszcze kolejnego owu.

Ja byłam wczoraj u gina, woda zmniejszyła się na lewym, ale
Pojawiła na prawym🥺 w czwartek na moni było czysto, a w pon już poszerzone oba jajowody.
Jeżeli dostanę w styczniu miesiączkę, mam przyjść po skierowanie na laparoskopię, która odbędzie się w pierwszej połowie marca, tak wypadnie koniec okresu…..
Dziewczyny po laparo, jaki czas po zabiegu można się starać? Czytam
Że kolejny cykl, a i piszą że 3 msc po….
Skąd się to bierze 😐

Ja też nie ogarniam tego widoku usg 😅 a z ciekawości odkopałam zdjęcia z poprzedniego usg i zobaczcie jaka różnica. 🫣 Oba z luxmedu, tylko u innych lekarzy i zapewne na innym sprzęcie. Nie wiem jak na tym drugim można dojrzeć cokolwiek, nic dziwnego ze nie mogła jajnika znaleźc xD jeszcze tak gmerała tym pałąkiem strasznie, Bożence się nie podobało 😅

Załączniki

• IMG_4877.jpeg
    IMG_4877.jpeg
    340,3 KB · Wyświetleń: 79
  • IMG_4878.jpeg
    IMG_4878.jpeg
    84,5 KB · Wyświetleń: 77
reklama
ja nie wiem jak ktokolwiek może coś widzieć na usg. Macica, nerka, ręka - dla mnie wszystko wygląda identycznie
Ja nauczyłam się dostrzegać macice, jajniki i płyn w zatoce Douglasa, a na dobrym sprzęcie jeszcze pęcherzyki antralne. Dzisiaj, na usg jamy brzusznej lekarz powiedział, że mam pięknie widoczną aortę jamy brzusznej (jak u dzieci), a ja tam widziałam wyłącznie ciemna plamę 😅

Do góry