reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Ja byłam wczoraj u gina, woda zmniejszyła się na lewym, ale
Pojawiła na prawym🥺 w czwartek na moni było czysto, a w pon już poszerzone oba jajowody.
Jeżeli dostanę w styczniu miesiączkę, mam przyjść po skierowanie na laparoskopię, która odbędzie się w pierwszej połowie marca, tak wypadnie koniec okresu…..
Dziewczyny po laparo, jaki czas po zabiegu można się starać? Czytam
Że kolejny cykl, a i piszą że 3 msc po….

reklama
nie jest głupie. Żeby ustalić długość fazy lutealnej liczysz po prostu dni od owulacji do miesiączki. Tylko żeby to było wiarygodne, to musisz napewno wiedzieć, kiedy jest owulacja (monitoring). Wyznaczanie na podstawie bólu czy testów może być obarczone sporym błędem.
Ok dziekuje 🥰
Czyli jak jutro mam wizytę to prawie sprawdzę czy testy mi się pokrywają z owulacją bo dziś pik (tak mi się wydaje ) .
I będę mogła to przeanalizować ile trwa ta faza.

A jeśli dziś jest pik to owulacja do ilu powinna być.
Wczoraj było bez zbliżenia także dziś już chyba trzeba nad tym pomyśleć 🤣🤔
Wstawiam zdjęcie testu owulacyjnego 🤣

Załączniki

• 20240116_092854.jpg
    20240116_092854.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 62
O właśnie też wczoraj nad tym myślałam czy od razu po owu widać na USG że była🙂
Na moim przykładzie mogę powiedzieć, że nie było widać. Byłam u randomowego gina który powiedział, że pęcherzyk znikł i nic z tego nie będzie. Na drugi dzień byłam u swojego i widać już było ciałko żółte, stwierdził, że musiałam być od razu po owulacji.

Pojawiła na prawym🥺 w czwartek na moni było czysto, a w pon już poszerzone oba jajowody.
Jeżeli dostanę w styczniu miesiączkę, mam przyjść po skierowanie na laparoskopię, która odbędzie się w pierwszej połowie marca, tak wypadnie koniec okresu…..
Starałam się już w następnym cyklu..ogólnie można od razu nawet, ale ja byłam zaraz przed owu a później było krwawienie i ból więc odpuściłam.

Ok dziekuje 🥰
Czyli jak jutro mam wizytę to prawie sprawdzę czy testy mi się pokrywają z owulacją bo dziś pik (tak mi się wydaje ) .

Piękny pozytyw 🥰 zapraszam na trzona. Mówi się, że owulacja jest 24-48h po piku.

Kurczaki! A wiadomo jaka jest przyczyna tych wodniaków?

Ja po laparoskopii miałam zalecone 3 m-ce, ale to dlatego że u mnie zabieg związany był z kolejnym poronieniem i usunięciem torbieli ciałka żółtego. Z tego co wiem, to standardowo jest mowa o miesiącu.

Ok dziekuje 🥰

ja bym dziś działała i jutro:) od pozytywa 24/36h, a peak to już szczyt LH.

reklama
Do góry