reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Dobry wieczór ☺️ wracam jak bumerang, niestety nie po 9 miesiącach… 😔 kolejna ciąża stracona, na razie brak sił na walkę o kolejną… proszę o wpisanie na ławkę.
Gratulacje kreseczek dla dziewczyn 💜 obyśmy wszystkie po kolei stąd znikały i szybko nie wracały 🤞🏻
Bardzo mi przykro 😥 to okropnie niesprawiedliwe. Tulę mocno

reklama
Hej.
Ooo widzisz..mi też zrobila się torbiel, i nawet pomyślałam że może to skutek tych stymulacji.
Nie wiem.
Bierzesz coś? nie pamietam, czy to Ty pisałaś mi, że bierzesz Primulot.Nor?
Dziś jest 5 dzień od kiedy go biorę, dostałam na 10 dni.
We środę idę na kontrolę
W moim przypadku to raczej pewne, że przez przestymulowanie 😔
Generalnie byłam dwa cykle na clostilbegycie (w pierwszym 3 pęcherzyki, w drugim 1) i tu było wszystko w porządku ale potem poszłam sobie do innego lekarza, swoją drogą bardzo polecanego w internecie, żeby rzucił na mnie okiem i może coś znalazł co magicznie sprawi, że zajdę w ciążę. On doradził mi zmianę z clo na lamette i to przez nią powstał sobie najpewniej torbiel 😥 lamette przyjmowałam od 2 do 5 dnia cyklu, po 2 tabletki dziennie więc dawka dość konkretna. Jak to usłuchał mój standardowy ginekolog to powiedział, że tamten to trochę jednak przesadził, raz że z dawką a dwa, że od drugiego dnia cyklu już.
Na torbiel najpierw brałam czopki distreptaza, a że to nic nie dało, a jeszcze w międzyczasie przerosło mi dość mocno endometrium i pojawiły się plamienia to jeszcze zaczęłam brać duphaston.

W moim przypadku to raczej pewne, że przez przestymulowanie 😔
Generalnie byłam dwa cykle na clostilbegycie (w pierwszym 3 pęcherzyki, w drugim 1) i tu było wszystko w porządku ale potem poszłam sobie do innego lekarza, swoją drogą bardzo polecanego w internecie, żeby rzucił na mnie okiem i może coś znalazł co magicznie sprawi, że zajdę w ciążę. On doradził mi zmianę z clo na lamette i to przez nią powstał sobie najpewniej torbiel 😥 lamette przyjmowałam od 2 do 5 dnia cyklu, po 2 tabletki dziennie więc dawka dość konkretna. Jak to usłuchał mój standardowy ginekolog to powiedział, że tamten to trochę jednak przesadził, raz że z dawką a dwa, że od drugiego dnia cyklu już.
Na torbiel najpierw brałam czopki distreptaza, a że to nic nie dało, a jeszcze w międzyczasie przerosło mi dość mocno endometrium i pojawiły się plamienia to jeszcze zaczęłam brać duphaston.
Ja brałam też i tylko Lametta 1x i od 2 do 5.
Ehh

Trzymam kciuki za wchłonięcie.
Ja we środę idę na wizytę i jeśli będzie ok, to będę miała już kolejnym cyklu stymulacje do Ivf

Cześć dziewczyny,
Nazywam się Marcelina i od jakiegoś czasu obserwuję co tutaj piszecie ☺️
Może napiszę parę słów o swojej dosyć krótkiej historii starania się o maleństwo.
Po 4 miesiącach starań zobaczyłam swoje 2 cudowne kreseczki 29.12.23. Szczęście niestety nie trwało długo - przyrosty bety były znikome. Tydzień temu w niedzielę (07.01) doszło do poronienia ☹️
Byłam już u ginekologa, który powiedział, że całkowicie się oczyściłam, ale muszę sprawdzać bete czy będzie skora spadać. Dostałam również zielone światło na staranie się, cytując panią ginekolog „jak tylko będę na siłach” 🤩

W związku z tym, jeśli pozwolicie, zostanę tutaj z Wami 🥰
Cześć Marcelina, rozgość się, oby nie na długo :) mam nadzieję, że uda Wam się tak szybko jak to będzie możliwe znów uzyskać ciążę.
I bardzo współczuję straty.

Mam MTHFR hetero i Pai hetero. Wg. Większości lekarzy mutacje heterozygotyczne nie są wskazaniem do profilaktyki 🤷. Ja wiem, że środowisko jest podzielone i mam zdrowego syna z acardem. Nie mówiąc o tym, że tylko jak biorę acard w ogóle zachodzę w ciążę 🤷🏻‍♀️ zobaczymy co będzie dalej. Za tydzień mam wizytę u nowego lekarza, może coś zasugeruje 🙂a może pójdę z pozytywnym testem 😂 o naiwności 😂😂😂
Dzięki
Mnie nie musisz mówić, że środowisko jest podzielone, już się dość naczytałam i nasłuchałam o różnych podejściach. Mam nadzieję, że u mnie tym razem zadziała acard + heparyna od ujrzenia ciąży w macicy.
Afirmuj pozytywny test ciążowy 🤞 ja tak afirmowałam, że mi się przyśnił i dwa dni później wysikałam ducha.
A dzisiaj mi się śnił, ale całkiem inny, nie pink, tylko jakiś niebieski z takimi mocnymi kreskami, że testową wyszła wcześniej niż kontrolna :)

reklama
Do góry