reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Dziewczyny powiedzcie mi ze źle nie zrobiłam wczoraj spotkałam sie z kolezanka i piliśmy wino aa ja zapomnialam ze za kilka dni testuje . I teta tak sobie mysle ze jak dziewczynom juz wychodza tak wczesnie testy pozytywne . A ja pilam to wino czy nie zaszkodzilam w razie czego fasolce?
Nie no nic.
Dopóki nie ma łożyska to szkodliwe substancje nie przedostają się do płodu.

reklama
Jeśli jesteś z Trójmiasta, to mogę Ci jeszcze polecić Dr Suchanek (immunolog z Gdańska) - ona pomagała naszym przyjaciołom i przy różnych perturbacjach (bo tam jednym z problem problemów okazał się być np. wzrost komórek nk podczas spożywania produktów mlecznych i zawierających gluten), którzy po 10 latach starań doczekali się cudownej córki.

A co do kolejek u Paśnika - poszukaj na fb grupę „starając się z pomocą dr „p”. Immunologia” - jest tam post pod którym dziewczyny zwalniają/wymieniają się terminami (najlepiej zadzwoń wcześniej do APC i umów się na konsultacje, żebyś miała termin „na wymianę”). Terminy umawianych wizyt są dość odległe, bo to około pół roku, ale ja (dzięki tej grupie) trafiłam do niego w ciągu dwóch tygodni od podjęcia próby umówienia konsultacji.
Zapisałam się na te grupę, będę czatować 😊🤞
Obczaję dr. Suchanek, dziekuje!! ❤️

Dziewczyny powiedzcie mi ze źle nie zrobiłam wczoraj spotkałam sie z kolezanka i piliśmy wino aa ja zapomnialam ze za kilka dni testuje . I teta tak sobie mysle ze jak dziewczynom juz wychodza tak wczesnie testy pozytywne . A ja pilam to wino czy nie zaszkodzilam w razie czego fasolce?
Spokojnie, gdyby wszystko co po owulacji miało szkodzisz to mało która kobieta by rodziła :) easy! Oby to było Twoje ostatnie wino na kolejny rok!

Zapisałam się na te grupę, będę czatować 😊🤞
Obczaję dr. Suchanek, dziekuje!! ❤️
Powodzenia 🤞 Na Twoim miejscu pewnie najpierw spróbowałabym umówić termin u tej immunolog (sama się nad tym zastanawiałam, ale nie udało mi się skorelować terminu z wizytą w Gdańsku). Zwłaszcza jeśli temat szczepień limfocytami Cię nie interesuje (ja nie jestem do niego przekonana, ale też nie mam go w zaleceniach od dr P). Zawsze to trochę bliżej niż Łódź 😉

Cześć dziewczyny,
Nazywam się Marcelina i od jakiegoś czasu obserwuję co tutaj piszecie ☺️
Może napiszę parę słów o swojej dosyć krótkiej historii starania się o maleństwo.
Po 4 miesiącach starań zobaczyłam swoje 2 cudowne kreseczki 29.12.23. Szczęście niestety nie trwało długo - przyrosty bety były znikome. Tydzień temu w niedzielę (07.01) doszło do poronienia ☹️
Byłam już u ginekologa, który powiedział, że całkowicie się oczyściłam, ale muszę sprawdzać bete czy będzie skora spadać. Dostałam również zielone światło na staranie się, cytując panią ginekolog „jak tylko będę na siłach” 🤩

W związku z tym, jeśli pozwolicie, zostanę tutaj z Wami 🥰

Lekarz nie zalecił acardu? Od pozytywnego nie zwiększałaś?
I przepraszam, ale nie pamiętam a nie masz w stopce, robiłaś mutacje? Co wyszło?
Mam MTHFR hetero i Pai hetero. Wg. Większości lekarzy mutacje heterozygotyczne nie są wskazaniem do profilaktyki 🤷. Ja wiem, że środowisko jest podzielone i mam zdrowego syna z acardem. Nie mówiąc o tym, że tylko jak biorę acard w ogóle zachodzę w ciążę 🤷🏻‍♀️ zobaczymy co będzie dalej. Za tydzień mam wizytę u nowego lekarza, może coś zasugeruje 🙂a może pójdę z pozytywnym testem 😂 o naiwności 😂😂😂

reklama
Do góry