reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
No patrz czyli jak Ty chcesz sprawdzić czy spadła to ma sens a jak ja to sensu nie ma 😆
bo nie ma sensu sprawdzania wybarwienia kreski do poziomu beta hcg z krwi. Porównujesz kawałek papierka do badania przez laboranta na dokładnym sprzęcie.
Możesz sobie robic testy żeby widzieć czy beta nadal jest czy jej nie ma, tak albo nie 0-1, nie na zasadzie hipotez, że dzisiaj jest bledsza to spadła do 49.
W drugą stronę jak już masz potwierdzoną ciążę to też nie jest diagnostyczne porównywanie kresek z testów ciążowych czy ciążę się rozwija czy nie. To Ci tylko pokazuje czy masz hormon beta hcg w organizmie.
Tam gdzie porównujemy kreski i zastanawiamy się która ciemniejsza są testy owulacyjne.

bo nie ma sensu sprawdzania wybarwienia kreski do poziomu beta hcg z krwi. Porównujesz kawałek papierka do badania przez laboranta na dokładnym sprzęcie.
Możesz sobie robic testy żeby widzieć czy beta nadal jest czy jej nie ma, tak albo nie 0-1, nie na zasadzie hipotez, że dzisiaj jest bledsza to spadła do 49.
W drugą stronę jak już masz potwierdzoną ciążę to też nie jest diagnostyczne porównywanie kresek z testów ciążowych czy ciążę się rozwija czy nie. To Ci tylko pokazuje czy masz hormon beta hcg w organizmie.
Tam gdzie porównujemy kreski i zastanawiamy się która ciemniejsza są testy owulacyjne.
No tak ale jeśli hormon wynosi 10 a czułość testu ciążowego to 25 to przecież taki test mi nie pokaże kreski. Co wg mnie znaczy , że ze 100 spadło do poniżej 25 skoro test się nie wybarwia?

Jaka była ostatnia beta i kiedy robiona? I jaka beta była przy podaniu mtx?
To jaka była przy podaniu mtx nic nie zmieni bo po pierwszym podaniu wzrosła trzykrotnie i spędziłam dluugie dni w szpitalu, więc to nie jest miarodajne. U mnie w ogóle powoli spada w porównaniu do dwóch innych babeczek z mojej sali i już jestem tym zmęczona

No tak ale jeśli hormon wynosi 10 a czułość testu ciążowego to 25 to przecież taki test mi nie pokaże kreski. Co wg mnie znaczy , że ze 100 spadło do poniżej 25 skoro test się nie wybarwia?
Chciałabym się z tobą zgodzić, ale doświadczenie moje i dziewczyn z testami pokazuje, że nie zawsze tak jest.
Po pierwsze nie spotkałam się z testem ciążowym o wykrywalności OD 100. Max to horien 25 z jakim sie ja spotkałam.
Po drugie jest ogromna ilość przypadków kiedy testy się nie wybarwiają np przeklęte pinki płytkowe o czułości 10 lub 20, na których może zobaczysz kreskę przy becie 100-150.

reklama
Chciałabym się z tobą zgodzić, ale doświadczenie moje i dziewczyn z testami pokazuje, że nie zawsze tak jest.
Po pierwsze nie spotkałam się z testem ciążowym o wykrywalności OD 100. Max to horien 25 z jakim sie ja spotkałam.
Po drugie jest ogromna ilość przypadków kiedy testy się nie wybarwiają np przeklęte pinki płytkowe o czułości 10 lub 20, na których może zobaczysz kreskę przy becie 100-150.
A w teorii moja wizja była piękna i dawała mi możliwość informowania na bieżąco bez kolejnego kłucia 😂 w takim razie dobrze ze zapytałam, dzięki bardzo za uświadomienie 😘

Do góry