W trakcie cp po mtxUwierz mi, że bardzo dobrze Cię rozumiem. Ja mam liche żyły, zrosty i sama myśl o kłuciu przyprawia mnie o zawrót głowy. Najgorsze pobieranie dla mnie to było właśnie takie to sprawdzające betę czy dobiła do wyniku gdzie nie ma ciąży.
Jesteś po zabiegu? Czy samoistnym?
reklama
Mademoiselle_Nika
Moderator
bo nie ma sensu sprawdzania wybarwienia kreski do poziomu beta hcg z krwi. Porównujesz kawałek papierka do badania przez laboranta na dokładnym sprzęcie.No patrz czyli jak Ty chcesz sprawdzić czy spadła to ma sens a jak ja to sensu nie ma
Możesz sobie robic testy żeby widzieć czy beta nadal jest czy jej nie ma, tak albo nie 0-1, nie na zasadzie hipotez, że dzisiaj jest bledsza to spadła do 49.
W drugą stronę jak już masz potwierdzoną ciążę to też nie jest diagnostyczne porównywanie kresek z testów ciążowych czy ciążę się rozwija czy nie. To Ci tylko pokazuje czy masz hormon beta hcg w organizmie.
Tam gdzie porównujemy kreski i zastanawiamy się która ciemniejsza są testy owulacyjne.
Mademoiselle_Nika
Moderator
Jaka była ostatnia beta i kiedy robiona? I jaka beta była przy podaniu mtx?W trakcie cp po mtx
Lwica1410
Fanka BB :)
Jupiiii. CudownieDziewczyny mam wyniki
Aż się boję bety poniedziałkowej
No tak ale jeśli hormon wynosi 10 a czułość testu ciążowego to 25 to przecież taki test mi nie pokaże kreski. Co wg mnie znaczy , że ze 100 spadło do poniżej 25 skoro test się nie wybarwia?bo nie ma sensu sprawdzania wybarwienia kreski do poziomu beta hcg z krwi. Porównujesz kawałek papierka do badania przez laboranta na dokładnym sprzęcie.
Możesz sobie robic testy żeby widzieć czy beta nadal jest czy jej nie ma, tak albo nie 0-1, nie na zasadzie hipotez, że dzisiaj jest bledsza to spadła do 49.
W drugą stronę jak już masz potwierdzoną ciążę to też nie jest diagnostyczne porównywanie kresek z testów ciążowych czy ciążę się rozwija czy nie. To Ci tylko pokazuje czy masz hormon beta hcg w organizmie.
Tam gdzie porównujemy kreski i zastanawiamy się która ciemniejsza są testy owulacyjne.
To jaka była przy podaniu mtx nic nie zmieni bo po pierwszym podaniu wzrosła trzykrotnie i spędziłam dluugie dni w szpitalu, więc to nie jest miarodajne. U mnie w ogóle powoli spada w porównaniu do dwóch innych babeczek z mojej sali i już jestem tym zmęczonaJaka była ostatnia beta i kiedy robiona? I jaka beta była przy podaniu mtx?
Będzie podwójna radośćDziewczyny mam wyniki
Aż się boję bety poniedziałkowej
Mademoiselle_Nika
Moderator
Chciałabym się z tobą zgodzić, ale doświadczenie moje i dziewczyn z testami pokazuje, że nie zawsze tak jest.No tak ale jeśli hormon wynosi 10 a czułość testu ciążowego to 25 to przecież taki test mi nie pokaże kreski. Co wg mnie znaczy , że ze 100 spadło do poniżej 25 skoro test się nie wybarwia?
Po pierwsze nie spotkałam się z testem ciążowym o wykrywalności OD 100. Max to horien 25 z jakim sie ja spotkałam.
Po drugie jest ogromna ilość przypadków kiedy testy się nie wybarwiają np przeklęte pinki płytkowe o czułości 10 lub 20, na których może zobaczysz kreskę przy becie 100-150.
Mademoiselle_Nika
Moderator
a lekarz co na to?To jaka była przy podaniu mtx nic nie zmieni bo po pierwszym podaniu wzrosła trzykrotnie i spędziłam dluugie dni w szpitalu, więc to nie jest miarodajne. U mnie w ogóle powoli spada w porównaniu do dwóch innych babeczek z mojej sali i już jestem tym zmęczona
reklama
A w teorii moja wizja była piękna i dawała mi możliwość informowania na bieżąco bez kolejnego kłucia w takim razie dobrze ze zapytałam, dzięki bardzo za uświadomienieChciałabym się z tobą zgodzić, ale doświadczenie moje i dziewczyn z testami pokazuje, że nie zawsze tak jest.
Po pierwsze nie spotkałam się z testem ciążowym o wykrywalności OD 100. Max to horien 25 z jakim sie ja spotkałam.
Po drugie jest ogromna ilość przypadków kiedy testy się nie wybarwiają np przeklęte pinki płytkowe o czułości 10 lub 20, na których może zobaczysz kreskę przy becie 100-150.