Kitsune
Moderator
Ja mam dzisiaj 15 dzień po zabiegu. Więc może...Ja miałam łyżeczkowanie w 8tc i 2 tygodnie po tym miałam owulację. Starałam się od następnego cyklu.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mam dzisiaj 15 dzień po zabiegu. Więc może...Ja miałam łyżeczkowanie w 8tc i 2 tygodnie po tym miałam owulację. Starałam się od następnego cyklu.
a ja dzisiaj drugi dzień sluz plooooodny i dzisiaj trzeba podzialac a kiedy jest większa szansa parę dni przed owulacja z bardzo dobrym śluzem czy np w owulacje jak jest sucho przynajmniej na bieliźnie???Ja robiłam na NFZ i kazał mi co pół roku przychodzić na cytologię.
Tak jestOby test wywołał małpę jeszcze dzisiaj później immunolog, monitoring i następny cykl jest Wasz
Ale o jakich lekach i badaniach mówisz?Tak jest
Zastanawiam się tylko, czy lekarz może mi odmówić...
W sensie po prostu chcemy zainwestować gdzie indziej kasę. Także nie mogę wykonać zaproponowanych przez lekarza badań. Jestem ciekawa, czy on może odmówić mi leczenia/leków, jeśli chciałabym się starać mimo niewykonania badań zalecanych?
Nie powinien odmówić. Po prostu informujesz, że nie stać Cię aktualnie na tak drogie badania i prosisz, by prowadził Cię bez tego.Tak jest
Zastanawiam się tylko, czy lekarz może mi odmówić...
W sensie po prostu chcemy zainwestować gdzie indziej kasę. Także nie mogę wykonać zaproponowanych przez lekarza badań. Jestem ciekawa, czy on może odmówić mi leczenia/leków, jeśli chciałabym się starać mimo niewykonania badań zalecanych?
Zalecił nam histeroskopie, biopsje endometrium, drożność plus ewentualną korekcję przegrody macicy (chociaż twierdzi, że to nie aż tak duża wada). Do tego czasu mamy nie zachodzić w ciążę. A przed histero i biopsją zalecił 3 cykle monitoringu. Takze to trochę spora przerwa dla nas. A my dopiero co robiliśmy prawie roczną przerwę, potem staraliśmy się 7 miesiecy o ciążę.Ale o jakich lekach i badaniach mówisz?
Bo na moim przykładzie niby nie mam wskazań do heparyny, a ja dostanę tak samo jak do dupka - proga zawsze naturalnego miałam ładnego a dostałam w 2 i dostanę teraz po USG potwierdzającym ciążę w macicy.
Najlepiej co dwa dni.a ja dzisiaj drugi dzień sluz plooooodny i dzisiaj trzeba podzialac a kiedy jest większa szansa parę dni przed owulacja z bardzo dobrym śluzem czy np w owulacje jak jest sucho przynajmniej na bieliźnie???
Wiesz co ja bym postawiła sprawę jasno tak jak pisze @nieznośne_poplątanie.Zalecił nam histeroskopie, biopsje endometrium, drożność plus ewentualną korekcję przegrody macicy (chociaż twierdzi, że to nie aż tak duża wada). Do tego czasu mamy nie zachodzić w ciążę. A przed histero i biopsją zalecił 3 cykle monitoringu. Takze to trochę spora przerwa dla nas. A my dopiero co robiliśmy prawie roczną przerwę, potem staraliśmy się 7 miesiecy o ciążę.
W tej przerwie nic nie proponował, żadnych badań
Ja chce zrobić jedynie tę biopsje. I tak się zastanawiam, czy może odmówić, jak mu powiem, że nie jestem w stanie na ten moment zrobić tych innych badan, a chcemy tak czy siak się starać i próbować.
Jak nie ma problemu z nasieniem to można nawet codziennie w okresie owulacyjnym.a ja dzisiaj drugi dzień sluz plooooodny i dzisiaj trzeba podzialac a kiedy jest większa szansa parę dni przed owulacja z bardzo dobrym śluzem czy np w owulacje jak jest sucho przynajmniej na bieliźnie???
A miałaś dobre wyniki?Ja robiłam na NFZ i kazał mi co pół roku przychodzić na cytologię.