reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

mój mąż na wszystko sępi. Serio na wszystkim szuka oszczędności, bo budujemy dom. . . Wkurza mnie do strasznie. Jedyne co to na badania nie żałuję. Kiedyś miałam gina i dentystę w jednym dniu, dentysta 600 i gin 500. O dentyście to przez miesiąc wspominał, że dziadyga tyle skasował 🫣😅 o gin zapomniał. Generalnie ja się czuję trochę oszukana. Dzisiaj mi zaproponowała drożność, po dwóch cyklach stymulowanych... Czyli muszą na CITO szukać innego lekarza.
Podwójnie się wkurzam, bo jak chodzę na monitoring to za pierwszą wizytę place 420 za drugą 330 doliczając leki to tysiak strzela co miesiąc. Jak dziewczyny pisały, że płacą 150 złotych to aż gęsiej skórki dostałam. Taki los biedaka, kroją go na każdym kroku 😖
Sprobuj poszukać sobie na znanym lekarzu monitoring owulacji w Twoim mieście. Moze znajdziesz coś taniej 🤞🏻

reklama
Sprobuj poszukać sobie na znanym lekarzu monitoring owulacji w Twoim mieście. Moze znajdziesz coś taniej 🤞🏻
mieszkam w pipidówie tu na znanym lekarzu nie ma żadnego ginekologa 😔 do lekarz jeżdżę do Warszawy, bo tam mieszkałam gdy zaczynałam moją przygodę . Zrobię drożność w najbliższym cyklu. I wezmę się za szukanie porządnego lekarza, chyba już pójdę w klinikę. Bo normalnie krew mnie dzisiaj zalała jak usłyszałam no pęcherzyk ładny, wszystko jest ok. No jak ta stymulacja nie pomoże ( 3 już swoją drogą) do trzeba będzie zrobić drożność. Tutaj dziewczyny piszą, że to podstawowe badanie i absolutnie się nie robi stymulacji bez drożności... Super, dziękuję. Moja lekarka mnie kroi po 300 - 400 złotych za wizytę, a robi wręcz odwrotnie. Dobrze, że chociaż AMH nie mam na granicy, bo bym chyba załamanie nerwowe przeszła .

A to jest tak że droznosc trzeba wykonywac w okreslonym dniu cyklu? Jakoś trzeba się na to od 1 dc już przygotowac?

A to jest tak że droznosc trzeba wykonywac w okreslonym dniu cyklu? Jakoś trzeba się na to od 1 dc już przygotowac?
z tego co mi lekarka powiedziała to drożność trzeba wykonać w 1 połowie cyklu, wiadomo omijając miesiączkę to mniej więcej zakres od 6 do 12 DC. Przynajmniej u mnie to tak wygląda, bo w tych dniach kazała mi próbować się umówić do szpitala na zabieg. Nic nie mówiła o specjalnych przygotowaniach od 1DC. Jedyne co to pobrała mi wymaz, ale powiedziała ,że w najbliższym cyklu można i tak robić drożność najwyżej jak coś wyjdzie to przeleczy mnie antybiotykiem.

O ja pierniczę ponad 30 stronic do nadrobienia 😮 zaszalałyście. Byłam dzisiaj na monitoringu. Pęcherzyk 24 mm 12dc. Zazwyczaj w 12 DC miałam 20mm także no działane czy jak to mówicie trzonowane było. Zapomniałam o ACC, ale mąż mówi, że pow wiesiołku całkiem przyjemnie się zrobiło 🙂 jak się nie to w kolejnym cyklu drożność. Jutro zadzwonię do szpitala i sprubuje się umówić na NFZ, jak się nie da do pójdę prywatnie. Kurcze nawet nie wiem do tego szpitala do mam dzwonić na rejestrację . Czy gdzie ? 🫣 Skierowanie mam, nawet dwa jedno z zapisem RTG, drugie z USG, bo niewiadomo jakie będą w moim szpitalu robić 😅
Najlepiej dzwonić na oddział ginekologii. I tam albo rejestracja, albo jeśli jest podany numer do położnych no to do nich ☺️

Hejka Dziewczęta,
Nie mam siły ostatnio na nic. Zero chęci do pracy, robię co muszę nic poza tym.

Wczoraj poszłam.na wizytę do nowego lekarza=nowa klinika.
Na którejś stronie pisałyście o badaniach genetycznych, to propo tego wczoraj zapytałam czy powinnam zrobić jakieś dodatkowe badania to mi powiedział, że od badań jeszcze nikt nie zaciążył.
Tyle, że u mnie sytuacja jest już tylko na wskazanie do IVF, stąd pewnie też komentarz.
Powiedział, że w ich klinice kobietom po 40 zaczynają juz proponowac już KD 🤯
U mnie spróbujemy jeszcze z moja.
Powiedział, że nie chce mnie naciągać na koszty dlatego mówi mi o tym
Chodzę na te akupunkture i wczoraj jak na 21 dzień cyklu to on wypatrzył na usg jakieś komorki..I mówi no nie jest źle, nie jest źle. I tak pomyślałam, może to ta akupunktura. Ale endo 8, to chyba mało.
Z drugiej strony znalazł torbiel😪 dostałam na 10 dni lek z progestagenami kontrola, potem okres I będę podchodzić do stymulacji -tzn taki jest plan.
Generalnie powiedzial, że oni dużo mogą zrobić, dużo pomoc, ale cudotwórcami nie są niestety :( wyszłam prawie, że z płaczem, ale potem jakiś spokoj mnie ogarnął.
Właśnie tak się zastanawiam jak w tych badaniach wyjdzie coś nie tak, czy lekarze mają gotowy zestaw leków i sposobów, by coś "naprawić" by ta ciąża była, czy i tak kończy się na invitro, bo zdobywasz jedynie wiedzę, że tam coś nie gra i buczy tak jak powinno🤔

no u mnie chyba mąż jest jeszcze mniej przekonany do ivf niż ja... więc tez nie wiem jak to bedzie.
A jak Twoj lekarz do tego podchodzi? Widzi, że od 4lat tylko raz coś zaskoczyło i to bardzo śladowo i nie mówi Wam jako parze, że powinniście mocno przemyśleć invitro?
Szczerze podziwiam, tyle lat starań, oczekiwań i zawodów. Tyle pieniędzy na badania, wizyty, dojazdy i leki pewnie to już byloby 1 invitro. Nie umiem sobie wyobrazić jak postąpiłabym na Waszym miejscu, bo u mnie ponad 2 lata starań, ale są już dzieci i wiem mniej wiecej z czego wynika brak ciąży od cp. U was to jakaś cholerna zagadka - na prawdę siądźcie z lampką wina i przegadajcie invitro, bo to może być Wasz strzał w setke. Nie wiem czemu ale ja sądzę, że to jest ta pomoc, ktorej potrzebujecie.
Ja jako Mama po 3 ciążach naturalnych absolutnie nie widzę żadnej roznicy pomiędzy takim poczęciem a naturalnym, tak samo uważam, że niepotrzebnie ludzie różnicują w kwestii potodu sn a cc, że to nie poród a wydobyciny. Dla mnie takie osoby mają z głową coś nie tak. A moze po porodzie z pomocą invitro zaskoczy też po tym ciąża naturalnie, bo ciało zareaguje w jakiś sposób i dojdzie tam do jakiś zmian.
Tylko proszę nie odbieraj mnie napastliwie. Po prostu jakoś tak teraz na rezerwowym cyklu myślę o Was wszystkich i rozkminiam o kilku z Was pojedynczo.

reklama
I po co ja sobie to robiłam?.... Dzisiaj 13 dzień po zastrzyku. Ale u mnie zivafert utrzymuje się właśnie 13 dni, choć ta bardziej widoczna niż kiedyś. Poprzednio była taka ledwo ledwo cieniutka a tu gruba, różowa...No nic... Brzuch boli jak na @ ale jutrzejszy dzień zweryfikuje 🥴

Załączniki

• IMG_20240111_080312.jpg
    IMG_20240111_080312.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 184
Do góry