reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Ja ostatnio też tak dostałam "po ryju" niby fajnie, cieszyłam się ,ale bolało😪, niestety poroniła dzień po info o tym, że zostanę ciocią... ogólnie w otoczeniu kilka ciąż, a ja coraz gorzej to wszystko znoszę..ale.nie potrafię inaczej, jakoś trudno się w tym temacie ogarnąć, trochę się boję o siebie- że wrócą epizody depresyjne... oby nie.
Przytulam Cię, szkoda, że to nie Ty😒
Czasami mam wrażeniem, że wszyscy dookoła są w ciąży , tylko nie ja... wczoraj to mówiłam do męża- w tym roku musi się coś zmienić, bo jeśli nie,to czuje że zwariuje i mój optymizm trafi szlag. Skąd brać te siłę?
Ja czerpię siłę od ludzi, mojego wrodzonego optymizmu i chęci bycia mamą. W naszym otoczeniu już wprost mówię zarówno o naszych staraniach, niepowodzeniach czy planach ivf - z mojej perspektywy tak jest łatwiej, ale żeby dojść do tego etapu, też potrzebowałam czasu.

reklama
witaj, przy PCOS niestety testy owulacyjne o kant tyłka można potłuc 😑 strata czasu i pieniędzy. A ten lekarz co sugeruje od razu in vitro przy PCOS to też o kant dupy 😉 dziadzisko jeden, PCOS nie wyklucza naturalnej ciąży. Polecam monitoring, wszystko się rozjaśni 🙂 jakie dha bierzesz ?
Ja nie wiem, mam wrażenie że mój śluz przez prawie cały cykl wygląda tak samo, jeżeli w ogóle jest. Nie wiem jak wy rozpozajecie różnice 😉
Biorę DHA Prenacaps. Miałam podobnie a ten cykl przy DHA był jakiś inny a to jedyna zmiana jaką teraz wprowadziłam. Było dużo bardziej wilgotnie gdy byłam w okolicy owulacji. Śluz zauważyłam dopiero po stosunku ale to na pewno był śluz, spore iłości. Mąż też wyczuł różnice. Niestety ja typowego śluzu na bieliznie nie mam, moze po prostu taką budowę mam.
Jeśli w tym cyklu się nie uda to pójdę na monitoring.

Ja nie mówię o żadnych staraniach, ale nie informuje też już nikogo z bliskich o wizycie u giną, jak np proszę żeby mi ktoś został z dziećmi. Dlaczego? Bo zaraz wypytują a po co idę do giną, a co mi będzie robił, a czy tylko na kontrolę. I chyba myślą, że jak pójdę do giną to mi zaraz ciążę wybada ;) no i usłyszałam od mamy i siostry, że z następna ciąża ucierpi moja najstarsza córka, bo nie będzie już taka kochana i nie będzie miała uwagi mamy.

Ja nie mówię o żadnych staraniach, ale nie informuje też już nikogo z bliskich o wizycie u giną, jak np proszę żeby mi ktoś został z dziećmi. Dlaczego? Bo zaraz wypytują a po co idę do giną, a co mi będzie robił, a czy tylko na kontrolę. I chyba myślą, że jak pójdę do giną to mi zaraz ciążę wybada ;) no i usłyszałam od mamy i siostry, że z następna ciąża ucierpi moja najstarsza córka, bo nie będzie już taka kochana i nie będzie miała uwagi mamy.
Ludzie plotą takie głupoty czasami ze ręce opadają 🫠

Ale powiedziała to kobieta co najmniej dwóch dzieci, dwóch córek? Bo ma ciebie i Twoja siostrę? To któraś z Was ucierpiała, że młodsza się urodziła? Matko jedyna, no matka taki tekst, ale na to to się nóż w kieszeni otwiera.

Cześć dziewczyny, kto rozpocznie dwukreskowo styczeń? Niestety u mnie 10 dni po biało, mimo, że temperatura pięknie w górę. Już wolalabym, by nisko pozostała i nie robiła zludnych nadziei.

Załączniki

• Screenshot_20240102_071135_Flo.jpg
    Screenshot_20240102_071135_Flo.jpg
    112,9 KB · Wyświetleń: 60
Ostatnia edycja:
Ale powiedziała to kobieta co najmniej dwóch dzieci, dwóch córek? Bo ma ciebie i Twoja siostrę? To któraś z Was ucierpiała, że młodsza się urodziła? Matko jedyna, no matka taki tekst, ale na to to się nóż w kieszeni otwiera.
Ja zawsze mówiłam, że mogłabym.miec więcej sióstr. Ja jestem pierworodna, ani trochę nie ucierpiałam. Ale moja najstarsza to ich oczko w głowie.

Omg ... niezła sytuacja. Moja teściowa w te wakacje się dowiedziała w sumie tak naturalnie to wyszło, i co miesiąc regularnie pyta- to straszne, ale ponoć mąż powiedział, że następnym razem jej powie, że nie będzie dzwonił, jeśli ten temat będzie przewodnim. Trzymam go za słowo, bo mam już dość tego gderania" że chociaż jedno dziecko MUSIMY mieć"🤮
Mi w tym roku o dziwo teściowa nie życzyła "drugiego dzidziusia" 🤔 normalnie jestem z niej dumna. Ale ostatnio coś rozmawialiśmy o emeryturach i się śmiałam, że moja znajoma już wypracowała, bo 4 dziecko w drodze (super rodzina i naprawdę kochająca dzieciaki) a teść rzucił, że w sumie też bym mogła...zaśmiałam się i rzuciłam, że z naszym szczęściem to może do 60 się wyrobimy. Usłyszałam w odpowiedzi, że wystarczy jeden porządny strzał.... Uśmiechnęłam się i powiedziałam tylko, że kiedyś też tak myślałam.

reklama
Do góry