reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
Mycia okien i roboty już z wypranymi ubraniami (prasowanie, składanie i roznoszenie).
Ja nienawidzę myć okien i wieszać firanek.
Za to od kiedy mamy suszarkę bębnowa to lubię prać i prasować, bo włączam sobie w tedy jakiś serial, coś na YT i lecę. Niestety często robię sobie zaległości i w tedy mogę nadrobić pół sezonu😅
Lubię też czyścić zmywarkę, bo uwielbiam ten zapach czystej zmywarki po.
I generalnie też lubię porządek, ale potrafię bałaganić szybko jak mało kto i nie sprzątam za sobą. Ale takie układanie w szafkach, organizacja to uwielbiam 🤩

To ja mam na odwrót. Nie jestem pedantką ale lubię mieć porządek i często łapię się na tym, że zamiast pochwalić męża bo coś zrobił to wytykam niedociągnięcia. Staram się z tym walczyć. Mąż nawet wysyła mi tik toki, że przez to, że mama w dzieciństwie mnie goniła do sprzątania teraz nie umiem odpoczywać. I to prawda. Dzisiaj nie poszłam do pracy bo jestem chora więc już mam poczucie zmarnowanego czasu, zamiast leżeć nastawiłam pranie, sprzątam w kuchni i chyba zabiorę się za piekarnik 🤣
Też tak mam ...a sobota 🤦🤦🤦 o zgrozo...musisz sprzątać w sobotę 🤷. Mnie zmiotło jak się starałam ogarniać dużo na studiach, uczelnia, praca, mieszkanie, ugotować, dodatkowa praca itd. i jak moi rodzice przyjechali to później pół roku były śmiechy jaki to ja mam bałagan.... Ale kij, że codziennie kończyłam dzień o 22 i zaczynałam o 5:30, że na ich przyjazd zamiast sprzątać zrobiłam smaczny obiad 🤷. Najważniejsze było to, że gdzieś był lekki bałagan (nie brud, bo tego nie cierpie i myje wszystko regularnie) 🙂. Teraz jak mają do mnie przyjechać to tydzień wcześniej zaczynam sprzątać 🤦 jak urodziłam to wiadomo, że znienacka pojechałam do szpitala i trochę nie wszystko było zrobione....mój mąż został sam na 3 dni a jak tylko myślałam, że za 5 dni przyjeżdżają moi rodzice a ja mam bałagan 🤦 jak wróciłam do domu i zobaczyłam jak mój mąż wszystko wysprzątał tylko dlatego, że wie jak przeżywam przyjazdy mojej mamy 🙈 to myślałam, że mu pomnik postawie 😂 a i tak mi prasowała i myła podłogę na kolanach 🤷🤷🤷 zupełnie nie odbieram tego jako pomoc, tylko "nie potrafisz tego dobrze zrobić" i absolutnie mi tego nie powiedziała ...to się we mnie stworzyło samo przez wszystkie lata

Ja nienawidzę myć okien i wieszać firanek.
Za to od kiedy mamy suszarkę bębnowa to lubię prać i prasować, bo włączam sobie w tedy jakiś serial, coś na YT i lecę. Niestety często robię sobie zaległości i w tedy mogę nadrobić pół sezonu😅
Lubię też czyścić zmywarkę, bo uwielbiam ten zapach czystej zmywarki po.
I generalnie też lubię porządek, ale potrafię bałaganić szybko jak mało kto i nie sprzątam za sobą. Ale takie układanie w szafkach, organizacja to uwielbiam 🤩
My on je jesteśmy bałaganiarzami 😂 ale dlatego opracowaliśmy kilka systemów, które ułatwiają nam życie i organizacje, szybkie sprzątanie. Ograniczenie ilości rzeczy, przestrzeni do bałaganienia itd. 😂 blat w kuchni to czeluścia piekieł 😂😂😂 za dużo mam zawsze na blacie 🤷 oliwy, soki i inne cuda

no ja się staram nie denerwować, jak widzę, ze znów robi to co ja zrobiłam jeszcze raz... ale czasem aż mi gula w gardle staje. Ale ma swoje skrajności w tych dziwnych zachowaniach. Mogę opowiedzieć :D
Raz przeszłam z sypialni do łazienki bez kapci to wrzucił przez to całą, świeżo zmienioną pościel do prania. Mówił, że przeszłam przez przedpokój a była zima i był piach a on nie może wytrzymać myśli, że mógłby być piach w łóżku.
Raz kupiłam kapsułki do prania nie takie jak chciał i grzebał w śmieciach, zeby znaleźć paragon, zeby oddać te kapsułki (ja bym po prostu zużyła takie jakie są...)
Raz wyjmowałam zmywarkę, ale chyba miałam krem na rękach i popalcowałam naczynia (nie jakoś mega, no ale trochę), to wyjął wszystko z szafek z powrotem i wstawił jeszcze raz do zmywania. (ja bym w takiej sytuacji zużyła już takie, bo jednak te naczynia nie są brudne...)
No mogę wyliczać takie jego przegięte zachowania
O matulu! Ja wiecznie biegam boso, a do tego na łóżko wskakuje czasem nasza suczka, więc ilość piasku w naszym łóżku jest względnie stała 😅

reklama
Do góry