reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

To u mnie bez leków pierwsze zatrzymanie zarodka w 6tc. Później wszystko książkowo do 10tc na heparynie, którą lekarka kazała odstawić "bo karmię nią krwiaka" po kilku dniach bez heparyny serduszko przestało bić. Teraz mimo połączenia heparyny z acardem też lipa w 9tc, ale tutaj od samego początku było źle 🤷🤷
Być może acard i heparyna wystarczą ale tutaj nałożyło się coś jeszcze 🤷. Ciężko z tym wszystkim trafić 🥺

reklama
Trombofila, zespół antyfosfolipidowy, kariotypy, immunologia.
Czy te wszystkie badania powinny być wykonane u obojga partnerów?
Jeśli chodzi o trombofilię, to już trochę dowiedziałam się z forum.
Natomiast powiedziałabym coś więcej o zespole antyfosfolipidowym i kariotypach?

Mamy wizytę za niecałe 2 tygodnie i przygotowuję mniej więcej o co chce zapytać lekarza. Chce aby zlecił już jakieś badania konkretne. Bo u mnie też owulacje są, drożność zrobiona, hormonalna diagnostyka szpitalna też.

Czy te wszystkie badania powinny być wykonane u obojga partnerów?
Jeśli chodzi o trombofilię, to już trochę dowiedziałam się z forum.
Natomiast powiedziałabym coś więcej o zespole antyfosfolipidowym i kariotypach?

Mamy wizytę za niecałe 2 tygodnie i przygotowuję mniej więcej o co chce zapytać lekarza. Chce aby zlecił już jakieś badania konkretne. Bo u mnie też owulacje są, drożność zrobiona, hormonalna diagnostyka szpitalna też.
Kariotypy robiliśmy oboje. Zespół antyfosfolipidowy tylko ja.

Ale czekacie na jakieś wyniki? Czym ten stres wywołany?

Mieliśmy trzy miesięczny czas na naturalne... niestety nie udało się na pewno to też przez moje TSH które wynosi ponad 4. Teraz pewnie drożność i stymulacja ,sama nie wiem bardzo nie precyzyjne była moja pani doktor ... Podejrzewam zestaw leków i nic więcej. 😔

reklama
Mieliśmy trzy miesięczny czas na naturalne... niestety nie udało się na pewno to też przez moje TSH które wynosi ponad 4. Teraz pewnie drożność i stymulacja ,sama nie wiem bardzo nie precyzyjne była moja pani doktor ... Podejrzewam zestaw leków i nic więcej. 😔
Pójdziecie na wizytę zobaczysz co Ci powie. Wrócisz, opowiesz nam to też w sytuacji gdy będzie coś nie logicznego damy znać :)
Na tsh coś bierzesz? Próbowałaś diety przeciwzapalnej?

Do góry