reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Pójdziecie na wizytę zobaczysz co Ci powie. Wrócisz, opowiesz nam to też w sytuacji gdy będzie coś nie logicznego damy znać :)
Na tsh coś bierzesz? Próbowałaś diety przeciwzapalnej?

Miałam Euthyrox 25 po pół tabletki i po nim jeszcze bardziej mi wzrosło... No właśnie nie wiem czy udać się do dietetyka.. ? Skąd ta dieta ? Każdy na pewno indywidualnie 🤐wszędzie pieniądze myślałam że w klinice otrzymam odpowiedz na wszystko .. no zobaczę . Myślę nad zmianą kliniki🤔

reklama
Miałam Euthyrox 25 po pół tabletki i po nim jeszcze bardziej mi wzrosło... No właśnie nie wiem czy udać się do dietetyka.. ? Skąd ta dieta ? Każdy na pewno indywidualnie 🤐wszędzie pieniądze myślałam że w klinice otrzymam odpowiedz na wszystko .. no zobaczę . Myślę nad zmianą kliniki🤔
trochę słaba ta dawka jak na tsh ponad 4 🤔

i piszesz, że miałaś? To już nie bierzesz? O dużo ci wzrosło? I brałaś Euthyrox zgodnie z zasadami? Tsh badałaś również zgodnie z zasadami?

Zgadzam się z Myszką, że 25 po pół to bardzo mała dawka.
Jak reszta wyników? FT3, FT4, AntyTPO, AntyTG? USG tarczycy robiłaś?
Dieta przeciwzapalna jest prosta, trzeba sie trzymać kilku zasad. Jesteś w stanie to ogarnąć bez dietetyka :)

i piszesz, że miałaś? To już nie bierzesz? O dużo ci wzrosło? I brałaś Euthyrox zgodnie z zasadami? Tsh badałaś również zgodnie z zasadami?

Euthyrox 25 po pół tabletki miałam przepisany gdy miałam tsh 2,66 trzy miesiące temu miałam wizytę w klinice wtedy doktor powiedziała że jest za wysokie i tylko na ten czas(3 miesiące )miałam przepisany, już miesiąc jak nie biorę bo mi się skończył i TSH tak wzrosło bardzo nigdy tak wysoko nie miałam

ciekawi mnie bardzo temat diety przeciwzapalnej!
Opiszę Wam to w wolnej chwili. Sama bym w to nie wierzyła gdyby nie dwa przypadki osób w moim otoczeniu, które dużo zdrowotnie zadziałały właśnie dieta. Pierwsza to osoba 50+, której tarczyca zaczęła szaleć i miała sporo chorób współistniejących. A druga to młoda dziewczyna z guzami na tarczycy i wynikami tsh jakich tutaj jeszcze nie widziałam, hashimoto a później wykryta endometriozą. :)

Euthyrox 25 po pół tabletki miałam przepisany gdy miałam tsh 2,66 trzy miesiące temu miałam wizytę w klinice wtedy doktor powiedziała że jest za wysokie i tylko na ten czas(3 miesiące )miałam przepisany, już miesiąc jak nie biorę bo mi się skończył i TSH tak wzrosło bardzo nigdy tak wysoko nie miałam
Tsh to hormon skokowy więc może skakać. Do ciąży powinno być max 2-2.5 więc dużo nie miałaś przekroczone. Mogło tak być, że poprostu Euthyrox rozleniwił ci pracę tarczycy dlatego skoczyło.
A jak inne parametry tarczycy? Badałaś?

Tsh lubi skakać dlatego powinno się badać co jakiś czas. Mi mimo leków od kilku lat dalej skacze dlatego co kilka miesięcy mam badane i dobieraną dawkę leku.

No i dopóki masz owulki swoje to tak naprawdę tsh nie ma znaczenia, większe znaczenie ma w ciąży.

Zgadzam się z Myszką, że 25 po pół to bardzo mała dawka.
Jak reszta wyników? FT3, FT4, AntyTPO, AntyTG? USG tarczycy robiłaś?
Dieta przeciwzapalna jest prosta, trzeba sie trzymać kilku zasad. Jesteś w stanie to ogarnąć bez dietetyka :)

Wszystko okej, tylko bez USG tarczycy bo nie robiłam.
Też jestem ciekawa tej diety. 😻

reklama
Jak brałam lata temu euthyrox to niestety ale miałam wahania między nadczynnością a niedoczynnością. Teraz na letroxie o wiele lepiej reaguje tylko mi np. Lekarka doradziła że koniecznie mam brać minimum pól godziny przed śniadaniem i żeby kolejne suple brać po kilku h np kwas foliowy. Musisz dopytać czy któreś suple i leki ktore bierzesz nie kolidują z tymi na tarczyce. Do tego bardzo polecam przy niedoczynności branie jodu. Poczytaj sobie o tym, podobno mało lekarzy to zaleca a przynosi fajne rezultaty 😊
Jak miałam 4.1 to endokrynolog mi powiedziała, że wątpi żeby to mi zaburzało owulacje aczkolwiek zbilyśmy. Najlepszy przy staraniach poziom to ok 1

Do góry