reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
Chcę do domu na trzon! 😈
Green Screen Lol GIF by Mina Mir

Chyba trochę matkuje czasami 🤔 zamawiam mu czasami ubrania, bo jemu wszystko jedno w czym chodzi a mi nie.... Musi być czysty, zadbany i atrakcyjny. Przystojny mężczyzna a potrafi się odstawić jak dziad z lasu 🤦 jak go nie wygonie do barbera to mam Rumcajsa w domu i mnie to brzydzi....lubię jak ma ładnie zrobioną brodę 😁. Jak jest zimno to czasami muszę go gonić, żeby się ubrał bo czasami zapomina, że nie ma 20 lat i mi się przeziębia 🤷 ale do brzegu. On jest nastawiony na zadania....jedziemy do stajni ogarniać konie to on ogarnia konie i nie myśli o bluzie, rąbie drewno to nie myśli o jedzeniu, bo ma stertę pracy i jak skończy to zje. Jednocześnie jak jego nie ma w domu to ja dziecku jeść dam ale sama....zjem kanapkę i tyle. Wtedy to on dzwoni i pyta co jadłam 😂, to on pyta co jemy na kolację i zazwyczaj ją przygotowuje a mi mówi, żebym odpoczęła, to on mnie goni na kanapę jak latam o ogarniam dom cały dzień (zawsze mam ustawiony bat nad głową i czasami nie potrafię odpuścić). Także albo sobie matkujemy albo zwyczajnie o siebie dbamy 🤷. Nie robię tego tak jak moja mama, czy teściowa...zostawiam przestrzeń na jego działanie, bo nie jest małym chłopcem ale noooo muszę czasem ingerować 😂 Teraz mógłby iść do barbera bo mi libido spadło i Rumcajs nie pomaga 😂😂😂
A ja nie akceptuję żadnej brody 🤪

Dokładnie ja nie patrzę na wyniki testów LH po owu jako ciąży tylko zastanawiam się czy ovulacja była już skoro jest spadek LH , śluz był bol podbrzusza . A dokładniej chodzi mi czy spadek LH jest od razu po ovu ?
Lh może spaść ale może też utrzymywać się do kolejnej miesiaczki. Zasada jest jak pisaly dziewczyny, testy robimy do pierwszego pozytywnego i po nim w ciągu 24h powinna wystąpić ovu, ale testy tez nie dają 100% pewności, że ona była. Poczatek ovu uznalabym w Twoim przypadku za szczyt sluzu plodnego tym bardziej jesli idzie w parze z bolem owulacyjnym (u mnie kłucie jednego jajnika). Ale spokojnie, jak było co nie co to te plemniki i tak do 3 dni przetrwają więc jeśli nie ma innych blokad to jeden dzien w te czy w te chyba nie powinien miec znaczenia. Generalnie przy staraniach zalecana jest milosc co 2 dni 😆

Ps. Ale to tylko z mojej wiedzy, nie jestem ekspertem dopiero zglebiam temat

reklama
Do góry