reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2015

Agulqa gratuluje :-) podobno 2 trymestr to wielka euforia :-) póki co ja jej jeszcze nie czuje ale potwierdzam ze mam już trochę lepsze samopoczucie fizyczne ;-)

Nieobecna trochę przystopuj :-)

Ja oczywiście wczoraj sobie pofolgowalam z jedzeniem mało jadłam błonnika jogurtów i juz mega zawarcie :-(

reklama
agulqa - ja pierwsze ubranka kupiłam 3 miesiące przed staraniem się o bobasa, w podróży poślubnej :D
w dupie trzeba mieć zabobony teściowej ;) Wiadomo, że wózka czy łóżeczka nie kupi się teraz (choćby dlatego, że gwarancja leci), ale co, ubranka zostawić na po porodzie i potem wydać jednorazowo 2000 zł, gdzie jeszcze dojdzie 5 tysięcy niezaplanowanych wydatków?

Ja Młodemu kupowałam tego typu zestawy ubrań: C2 zestaw ubranek Chłopczyk 0-3-6 m Next, H&M (4325288281) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Nie widzę problemu, żeby moje dziecko nosiło używane ubrania, zwłaszcza, że założy je raptem 2-3 razy i wyrośnie. :) A jest to spora oszczędność. Oczywiście oprócz tego masa ubranek nowych, kupowanych przez nas jak i kupa prezentów. :)

Nie chciał by taki "mądry" gin na mnie trafić... Ja to nie mam żadnych zahamowań żeby wyrazić swoje zdanie i z****la bym równo takiego :no:... Ale to jest właśnie znieczulica moja mama miała koleżankę ginekologa to jak kiedyś do niej na dyżur wpadła na kawę jakoś godzinę przed końcem zmiany i wpadła piguła ze jakaś tam babka ma już rozwarcie pełne i może rodzić to ta kazała dać coś na wstrzymanie i miała czekać do następnej zmiany... :no: dlatego warto być przygotowanym i wiedzieć co można żądać i nie dać się tak potraktować :dry:

Dzisiaj mam zadań... :-/ musze się z łóżka zaraz zrywać a chce mi się ze ho ho

Co do zakupów to łóżeczka itp to będę kupować pod koniec a teraz powoli będę polować na okazję
Nie dawno zamknelam swój lumpeks jak ja teraz żałuję że tyle cudownych rzeczy sprzedalam za grosze zamiast sobie zatrzymać... Ale jeszcze coś mi zostało a resztę będę polować właśnie po lumpeksach cuda można znaleźć za bezcen a jest trochę czasu żeby sobie piękna wyprawkę zrobić ;-)

Ostatnia edycja:
maadlen jak wspominałam rano obudziłam się w lepszym nastroju więc może coś w tym jest ;) zobaczymy później, ale mam nadzieję, że co najgorsze już za nami ;)

nieobecna wózek czy łóżeczko planuję pooglądać w sklepach, wózek zobaczyć jak się składa, prowadzi itp, a później poszperać na internecie czy nie będzie taniej :) czekam tylko aż będę mogła odkuć się od łóżka i już trochę pochodzę i poszukam z Ł. co do ubranek wiadomo, że w najmniejszym rozmiarze kupie body czy śpiochy, dosłownie 4-5sztuk na kilka dni po porodzie. później też zamierzam wyszukiwać takich zestawów na internecie. tym bardziej, że mam wrażenie, że głównie na lato bardzo fajne zestawy są a nasze dzidzie już będą miały po 5-6miesięcy :) mam też ten plus, że niewiele, ale część rzeczy mam po moim młodym (brat 7lat). nie kazałam wtedy nic mamie wyrzucać, bo zawsze spieszno mi było do swojej rodzinki i tak czekają. łącznie z matą edukacyjną i 5 kocykami z czego chyba ze 3 w ogóle nieużywane. tak więc niewiele, ale zawsze jakieś wydatki odejdą. akurat na noworodka mało było rzeczy, ale później ok 6mcy czy rok to już coś znajdę. :)

Moja kumpela rodziła w marcu 2013 córę (ja w kwietniu syna), teraz ona rodzi w grudniu a ja w styczniu. :) Jeśli jej się trafi syn a mi córa to sprawa załatwiona - wymienimy się ubraniami. :)

Hej dziewczyny.
Wczorajsza wizyta przebiegła całkiem pomyślnie. Co prawda nasiedziałam się 3 godziny ale to sobie poczytałam w poczekalni książkę.
Maleństwo ma się dobrze, fikało sobie tak fajnie łapkami i nóżkami :) Z USG wychodzi jakby tydzień starsza ciąża. Jestem ciekawa, z okresu poród ok 14.01, a z USG ok 6.01. Byle nie sam koniec roku. Nie po to odkładaliśmy by nam się na koniec w grudniu urodziło ;) Mówiła mi, że kark wygląda ok, ale wg wytycznych muszę jeszcze przyjść za 2 tygodnie na ponowne sprawdzenie przezierności. Widziałam coś między nóżkami ale za wcześnie jeszcze na potwierdzenie płci bo gin powiedziała, że na chwilę obecną dziewczynka i chłopiec wyglądają tak samo, tylko że u jednego narządy płciowe skierowane są ku główce, a u drugiego ku pupci...tyle, że nie idzie tego na USG teraz określić. Miała być dziewczynka...chyba jednak owulacja przyszła mi w tym kwietniu wcześniej niż myślałam.
Maluch ma już ponad 6 cm więc chyba rzeczywiście dzidziuś o tydzień starszy.

McPearl super że wszystko ok! ja jestem ciekawa ile mój miałby teraz :) ale niestety wizyta dopiero w lipcu. Ł zawiedziony bo chyba znów będzie w pracy, ale zobaczymy. ciekawe czy gin zacznie już podpatrywać płeć :)

femme ja właśnie muszę znaleźć jakiś lumpeks w inowrocławiu. dla brata bardzo często tam kupowaliśmy, bo raz że dziecko nie niszczy, a dwa że szybko wyrasta. a co za problem dobrze wyprać, wyprasować i jak nówki :) już się doczekać nie mogę szału zakupów :D

McPearl super wieści! A za dwa tygodnie to już podobno narządy płciowe ukształtowane będą to może coś zobaczycie :-D
Ja dziś o 17 usg, stresik jest...

Femme, ja dziś ledwo się zwlekłam z łóżka :baffled:

W moim najbliższym lumpku mało ciuszków dla noworodków, za to dla starszych coś znaleźć można :tak: Na allegro także kupowałam, zestawy albo pojedyncze ciuszki u tego samego sprzedawcy za grosze. Ile taki maluszek taki ciuch ponosi? Czasem założy kilka razy i już za małe więc dlaczego mają się marnować :-D
Ja może po 20 tc też zacznę coś chomikować. Sporo mam, ale wicie gniazda takie fajne :-D

reklama
Do góry