reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2015

reklama
Ale nasmarowałyście! Ja dopiero wstaję o tej porze :szok: dopiero co zjadłam śniadanie. Zaraz ma mnie odwiedzić koleżanka z 2-miesięczną dzidzią :tak:

agulqa oczywiście, że najgorsze już za Tobą - każdy tydzień i dzień w początkach to większe szanse i na pewno będzie ok!
Ale ja inaczej liczę niż Ty - jestem dzień za Tobą i wg mnie Ty dzisiaj kończysz pełny 12 tydzień a jutro zaczynasz 13-ty (ja pojutrze). A pierwszy trymestr skończy się z końcem 13-tego tyg., bo w różnych tabelkach jak widzę drugi zaczyna się dopiero od 14-go tyg. Gdyby trymestry trwały po 12 tygodni to ciąża musiałaby trwać 36 tyg a nie 40 ;-) tak mi tu mówią mądre książki :-p

Megami będzie dobrze, trzymam kciuki!

U mnie znowu nad ranem silniejsze objawy infekcji :-( nie mogę się doczekać do wizyty, niech mi tam zajrzy i da coś porządnego...

emilchen tez czytałam, znalazłam dwie informacje, że od 13 lub, że od 14. generalnie doczytałam gdzieś, że trymestry nie są równe i dlatego wychodzi 40tyg. ;) ja pocieszam się, że dziś już drugi trymestr bo to mnie lepiej psychicznie nastraja ;) a co do końca 12tyg to mam aplikacje w tel, w której wg ostatniej miesiączki właśnie dziś ma pierwszy dzień 13 tygodnia. ale co tam :D ważne że humor lepszy i nastawienie pozytywne :) co do śniadania to ja zaraz ide na drugie, pierwsze było po 7 ;p

agulqa no i dobrze :-D ja z kolei jestem zachowawcza i wolę sobie liczyć tę gorszą wersję :-p

No pierwsze śniadanie to też jadłam właściwie o 7 ale go nie liczę bo to tylko do tabletki mały kawałeczek chlebka jeszcze w łóżku i dalej spać :zawstydzona/y: ja tak późno wstaję a i tak kota dostaję jak pomyślę, że kolejny długi dzień bezczynności mnie czeka, już deprechy dostaję od nic nie robienia... Zawsze w ruchu, wiecznie zabiegana, praca w pracy i po pracy to teraz mi ciężko, nigdy nie lubiłam biernego wypoczynku.

emilchen tez nie lubilam ciagle lezec i nic nie robic. teraz jak sie dobrze czuje staram sie znalezc pozytywy. rozgladam sie za pieluchami wielorazowymi, za chusta do noszenia. bo pewnie z jednego i drugiego bedziemy korzystac. staram sie wiec nie tracic czasu tylko kombinowac juz cos pod malucha :)

hej,

Jak ja wyglądam. Odrosty 3 cm, siwe mi widać. Kiedy mogę iść do fryzjera? Patrzeć na siebie nie mogę...

Ja mam dużo wszystkiego po córce. Jak bedzie druga córka to niewiele będziemy kupować, jak synek to tylko plus ciuszki;) Może spać w różowym;) Wózek kupiłam córce czerwony to uniwersalny jest;) W grudniu sobie skompletuje co potrzeba. Najwyżej mąż bedzie miał problem zakupowy hehe w razie co;)

reklama
Jest udało mi się trochę pozałatwiać :-D byłam obdarować panie w przedszkolu kwiatami ;-) w sklepie chociaż coś ogarnąć małe zakupy no i 4km zrobione ;-D a i kupiłam sobie imbir zobaczymy czy coś pomoże :cool2:

EWI - myślę że spokojnie możesz sobie odrosty zrobić :-) ogólnie mówią że lepiej pierwszy trymestr nie farbować ale moim zdaniem to jest dość naciągana teoria zresztą ty już w drugi weszłaś :-D

Ja mam już odrosty od listopada więc niezły kawał ale nie widać bo dobrze dobraną farbę miałam i zapuszczam swoje naturalne w ciąży mi rosną jak szalone a jeszcze szybciej po :-D więc chce zapuścić jak najwięcej swoich i już mam wymarzoną fryzurę i kolor ♥ o taką :
IMG_4344494230198.jpeg

Załączniki

• IMG_4344494230198.jpeg
    IMG_4344494230198.jpeg
    44,6 KB · Wyświetleń: 36
Do góry