reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2009

co lekarz to inna opinia z tymi witaminami trzeba sie sluchac swojego i bedzie git.

W pierwszej ciazy tez tylko lykalam folik do 4 miesiaca potem przeszlam na witaminy bo krewka leciala w dol a teraz mam brac inaczej.

reklama
Moje badania są dobre.Po zakończeniu kwasu foliowego mam brać witaminy - wybór przeparatu należy do mnie.Melulu-pytałaś o to czy wczesniej brać witaminy,no i własnie do 12 tyg moja gin mówiła,ze nie ma takiej potrzeby.
USg miałam przedwczoraj,ale Dzidziol fikał i nie dało się dokładnie pomierzyć,ma ok.43 mm.
Za 4 tyg mamy przyjść z tatą i pooglądać i pomierzyć dokładnie.
Mam do Was pytanko-Wasi ginekolodzy robią Wam badanie przezierności?Bo moja nic nie mówiła.

Celinko witamy w gronie magistrów!!! Gratulacje (do dzis pamiętam moja obronę a to juz 10 lat mineło..)

Lestem biologiem ale pierwsze słysze ze witaminy powodują tycie.. jak juz to nadmiar tłuszczy i węglowodanów(cukrów) które zamieniaja sie w tkanke tłuszczowa jeżeli nie sa potrzebne do wytwarzania energii do pracy narzadów i mięśni..
Ale to tylko wiedza nauczyciela gimnazju,m;-)

Celinka - GRATULACJE wielkie!

Co do witamin, to mi lekarz zalecil tak: pierwszy trymestr tylko kwas foliowy, natomiast drugi i trzeci trymestr witaminki dla kobiet w ciazy.

Badanie na przeziernosc karkowa mam 3 lipca - bedzie to drugi dzien 14-tego tygodnia, wiec chyba ok? Lekarz mi powiedzial, ze pare dni w ta czy w tamta strone nie robia roznicy.

Przeziernosc robi sie chyba miedzy 12 a 14 tygodniem, wiec będzie ok :-)

Najlepszy byl moj promotor przed obrona. Czekalam juz z promotorem w sali na komisje. Bardzo mi niedobrze bylo, ale zeby czasem nie zwymiotowac, to nie jadlam wczoraj wieczorem i dzisiaj rano. Promotor widzi, ze mnie slabi i z taka troską w glosie: moze niech pani cos zje, to sie pani lepiej poczuje :-D Jakbym go posluchala, to pewnie bym musiala przerwyac prezentacje ;-)

Celinko gratulacije :-)

Ja badanie przeziernosci karkowej miałam dziś, jest w normie :-). Drugi - pusty - pęcherzyk sie prawie wchłonął, więc też jest dobrze :-). Dzidziak spał, musiałam budzic, po czym protestował machaniem łapkami, pokazał całą dłoń i wsadził ją sobie do buziaczka :-).

Śniło mi się dziś, że byłam na USG połówkowym i lekarz powiedział, że będziemy mieli drugiego synka :)
Śniło Wam się już dziecko w brzuchu?

Ciekawe czy takie sny się spełniają :)

reklama
No moje drogie laseczki nastały wakacje !!!!!!!!!!!!!!!!spadam na dwa miesiące!!!!!! jak tylko bede miała dostęp do kompa to natychmiast sie zamelduje i przeczytam ile sie da!!!
1 lipca bede w katowicach na badaniach wiec wtedy wpadne na 100%

Zyczę wam wszystkim wspaniałych urlopów, doskonałego samopoczucia i wyrośniętych fasolek!!

Pozdrawiam

Magda i spółka!!!

Do góry