reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

co lekarz to inna opinia z tymi witaminami trzeba sie sluchac swojego i bedzie git.

W pierwszej ciazy tez tylko lykalam folik do 4 miesiaca potem przeszlam na witaminy bo krewka leciala w dol a teraz mam brac inaczej.

reklama
Moje badania są dobre.Po zakończeniu kwasu foliowego mam brać witaminy - wybór przeparatu należy do mnie.Melulu-pytałaś o to czy wczesniej brać witaminy,no i własnie do 12 tyg moja gin mówiła,ze nie ma takiej potrzeby.
USg miałam przedwczoraj,ale Dzidziol fikał i nie dało się dokładnie pomierzyć,ma ok.43 mm.
Za 4 tyg mamy przyjść z tatą i pooglądać i pomierzyć dokładnie.
Mam do Was pytanko-Wasi ginekolodzy robią Wam badanie przezierności?Bo moja nic nie mówiła.

Celinko witamy w gronie magistrów!!! Gratulacje (do dzis pamiętam moja obronę a to juz 10 lat mineło..)

Lestem biologiem ale pierwsze słysze ze witaminy powodują tycie.. jak juz to nadmiar tłuszczy i węglowodanów(cukrów) które zamieniaja sie w tkanke tłuszczowa jeżeli nie sa potrzebne do wytwarzania energii do pracy narzadów i mięśni..
Ale to tylko wiedza nauczyciela gimnazju,m;-)

Celinka - GRATULACJE wielkie!

Co do witamin, to mi lekarz zalecil tak: pierwszy trymestr tylko kwas foliowy, natomiast drugi i trzeci trymestr witaminki dla kobiet w ciazy.

Badanie na przeziernosc karkowa mam 3 lipca - bedzie to drugi dzien 14-tego tygodnia, wiec chyba ok? Lekarz mi powiedzial, ze pare dni w ta czy w tamta strone nie robia roznicy.

Przeziernosc robi sie chyba miedzy 12 a 14 tygodniem, wiec będzie ok :-)

Najlepszy byl moj promotor przed obrona. Czekalam juz z promotorem w sali na komisje. Bardzo mi niedobrze bylo, ale zeby czasem nie zwymiotowac, to nie jadlam wczoraj wieczorem i dzisiaj rano. Promotor widzi, ze mnie slabi i z taka troską w glosie: moze niech pani cos zje, to sie pani lepiej poczuje :-D Jakbym go posluchala, to pewnie bym musiala przerwyac prezentacje ;-)

Celinko gratulacije :-)

Ja badanie przeziernosci karkowej miałam dziś, jest w normie :-). Drugi - pusty - pęcherzyk sie prawie wchłonął, więc też jest dobrze :-). Dzidziak spał, musiałam budzic, po czym protestował machaniem łapkami, pokazał całą dłoń i wsadził ją sobie do buziaczka :-).

Śniło mi się dziś, że byłam na USG połówkowym i lekarz powiedział, że będziemy mieli drugiego synka :)
Śniło Wam się już dziecko w brzuchu?

Ciekawe czy takie sny się spełniają :)

reklama
No moje drogie laseczki nastały wakacje !!!!!!!!!!!!!!!!spadam na dwa miesiące!!!!!! jak tylko bede miała dostęp do kompa to natychmiast sie zamelduje i przeczytam ile sie da!!!
1 lipca bede w katowicach na badaniach wiec wtedy wpadne na 100%

Zyczę wam wszystkim wspaniałych urlopów, doskonałego samopoczucia i wyrośniętych fasolek!!

Pozdrawiam

Magda i spółka!!!

Do góry