reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

jak jesteśmy na temacie witaminek i foliaku -to może ktoś wie czy przyjmowanie kwasu foliowego w 4 miesiącu może zaszkodzić,
wg mojej pielęgniarki na pewno nie-choć na dziecko też nie ma żadnego wpływu. Zastanawiam się bo mój kochany mąż jak się dowiedział na początku ciąży to pognał do apteki przynosząc mi zestaw 180 tabletek:-D i trochę szkoda je teraz wyrzucać-tym bardziej że poprawiły mi się paznokcie i włosy odkąd to przyjmuję-ale to może też być korzystny wpływ ciąży prawda?
trochę się martwię że u mnie wszystko w najlepszym porządku, zaczął się 13 tydz nic nie boli, zero nudności czy wymiotów, mięsko wcinam tylko uszy się trzęsą:-)
zawsze byłam panikarą
i propo zakupów mam już sporo rzeczy pochowanych dookoła domu:tak:, nie mogłam się powstrzymać i już nie mogę sie doczekać by je zacząć używać
czy jest jakiś limit do którego trzeba przytyć w 4 miesiącu-w porównaniu do początku ciąży? bo ja tylko niewiele ponad kilogram i to też mnie trochę matrwi:blink:

reklama
Leika mi jak na razie snią jakies glupie rzeczy zwiazane z ciążą, ale dziecko jeszcze sie nie snilo :-)
Iwi co do wagi to nie ma jakichs regul ;-)
Madzia zycze milego odpoczynku. Dbaj o siebie i Brzuszek :-D
Kluliczku ladne widoki na USG mialas :-)

Celinko,gratuluję :-)Hmm,czytałam o tym,kiedy się robi pomiar przezierności,ale chcialam się z Wami upewnić .I teraz mam klops-nie wiem,czy się przejmować brakiem info od mojej gin,a głupio mi zadzwonić i udawać mądrzejszą od niej-bo przecież jestem zielona.A nastepna wizyta dopiero w 16 tyg,czyli jakby trochę za późno.

Monia gin pewnie zmierzyl ale nic ci nie powiedzial. Jestem pewna jakby bylo cos nie tak to by cie poinformowal.

Wiecie co, zakochałam się w tym małym człowieczku :-). Minęłam jakiś punkt krytyczny, zagrożenie dla maleństwa minęło, koszmarek z tamtej ciąży z przeziernością się nie powtorzył i cała wsiąkłam :-). Teraz siedze i szukam imienia :-).

Ja juz imiona mam, jesli to bedzie dziewczynka z mojego snu to Gaia ,a jesli chlopczyk to Matteo...moj dzidzius bedzie polsko-wloski to dlatego takie.... chyba ,ze jeszcze mi sie cos zmieni....na dzien dzisiejszy zostaje

Witajcie dziwczynki:)
Ja dziś byłam na USG. Dzidzia ma 9 tyg.a z poprzedniego usg powinna mieć 9tyg i 4 dni. Sreduszko bije 174:). Wszystko w normie wieć sie Cieszę:)

reklama
anna falko-piękne imiona-gratuluję pomysłu-teraz tylko czekać aż mąż z pracy wróci-i zapytać co on o tych imionach myśli-my myśleliśmy Oliver lub Roxana:-)
ktoś jeszcze ma jakies fajne imiona?:rofl2:

Do góry