reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2009

jak jesteśmy na temacie witaminek i foliaku -to może ktoś wie czy przyjmowanie kwasu foliowego w 4 miesiącu może zaszkodzić,
wg mojej pielęgniarki na pewno nie-choć na dziecko też nie ma żadnego wpływu. Zastanawiam się bo mój kochany mąż jak się dowiedział na początku ciąży to pognał do apteki przynosząc mi zestaw 180 tabletek:-D i trochę szkoda je teraz wyrzucać-tym bardziej że poprawiły mi się paznokcie i włosy odkąd to przyjmuję-ale to może też być korzystny wpływ ciąży prawda?
trochę się martwię że u mnie wszystko w najlepszym porządku, zaczął się 13 tydz nic nie boli, zero nudności czy wymiotów, mięsko wcinam tylko uszy się trzęsą:-)
zawsze byłam panikarą
i propo zakupów mam już sporo rzeczy pochowanych dookoła domu:tak:, nie mogłam się powstrzymać i już nie mogę sie doczekać by je zacząć używać
czy jest jakiś limit do którego trzeba przytyć w 4 miesiącu-w porównaniu do początku ciąży? bo ja tylko niewiele ponad kilogram i to też mnie trochę matrwi:blink:

reklama
Leika mi jak na razie snią jakies glupie rzeczy zwiazane z ciążą, ale dziecko jeszcze sie nie snilo :-)
Iwi co do wagi to nie ma jakichs regul ;-)
Madzia zycze milego odpoczynku. Dbaj o siebie i Brzuszek :-D
Kluliczku ladne widoki na USG mialas :-)

Celinko,gratuluję :-)Hmm,czytałam o tym,kiedy się robi pomiar przezierności,ale chcialam się z Wami upewnić .I teraz mam klops-nie wiem,czy się przejmować brakiem info od mojej gin,a głupio mi zadzwonić i udawać mądrzejszą od niej-bo przecież jestem zielona.A nastepna wizyta dopiero w 16 tyg,czyli jakby trochę za późno.

Monia gin pewnie zmierzyl ale nic ci nie powiedzial. Jestem pewna jakby bylo cos nie tak to by cie poinformowal.

Wiecie co, zakochałam się w tym małym człowieczku :-). Minęłam jakiś punkt krytyczny, zagrożenie dla maleństwa minęło, koszmarek z tamtej ciąży z przeziernością się nie powtorzył i cała wsiąkłam :-). Teraz siedze i szukam imienia :-).

Ja juz imiona mam, jesli to bedzie dziewczynka z mojego snu to Gaia ,a jesli chlopczyk to Matteo...moj dzidzius bedzie polsko-wloski to dlatego takie.... chyba ,ze jeszcze mi sie cos zmieni....na dzien dzisiejszy zostaje

Witajcie dziwczynki:)
Ja dziś byłam na USG. Dzidzia ma 9 tyg.a z poprzedniego usg powinna mieć 9tyg i 4 dni. Sreduszko bije 174:). Wszystko w normie wieć sie Cieszę:)

reklama
anna falko-piękne imiona-gratuluję pomysłu-teraz tylko czekać aż mąż z pracy wróci-i zapytać co on o tych imionach myśli-my myśleliśmy Oliver lub Roxana:-)
ktoś jeszcze ma jakies fajne imiona?:rofl2:

Do góry