reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019/2020!

Najważniejsze chyba jest właśnie to wsparcie :) i prawda z tym podejściem myślę że gdyby sie tak nie przeżywało to może by się szybciej udalo:) kilka dni temu bliska mi osoba powiedziała że im bardziej się na to czeka tym bardziej się nie udaje :/

Slonce, tylko jak tu nie przeżywać, nie myśleć.. ? Żeby tak dało sie wyłączyć umysł... Ja np. non stop sie zastanawiam czy zaskoczyło czy nie. Do tego ten bokach brzuch i jajniki... To nie pomaga. A od wczoraj wydaje mi sie, ze piersi sie powiększyły i stały sie wrażliwe. 🙈🙈🙈🙈 Przecież to nawet za wcześnie... (18dc). Glupieje, ale ja zawsze bylam panikara i pesymistka.

reklama
@Sara176 faktycznie jeszcze za wcześnie myślę że nie ma co jeszcze wariowac. Jeśli chodzi o te piersi to powiem szczerze że ja w życiu takich nie miałam były tak napuchniete ale to chyba sobie uroilam i dlatego widziałam te wszystkie objawy. Zastanawiam się bo coś jest chyba nie tak z moją miesiączka :/ zazwyczaj 4-5 dni trwa a teraz 1 dzień okropny ból mdłości słabo chwilami myślałam że jestem w innym świecie 2 dzień delikatne klucie i prawie brak miesiączki 3 dnia to już praktycznie nic jakby jej nie było. Dzisiaj jest 4 dzień zobaczymy czy wróci bo czasem tak było ale wydaje mi się to strasznie dziwne.

@Sara176 faktycznie jeszcze za wcześnie myślę że nie ma co jeszcze wariowac. Jeśli chodzi o te piersi to powiem szczerze że ja w życiu takich nie miałam były tak napuchniete ale to chyba sobie uroilam i dlatego widziałam te wszystkie objawy. Zastanawiam się bo coś jest chyba nie tak z moją miesiączka :/ zazwyczaj 4-5 dni trwa a teraz 1 dzień okropny ból mdłości słabo chwilami myślałam że jestem w innym świecie 2 dzień delikatne klucie i prawie brak miesiączki 3 dnia to już praktycznie nic jakby jej nie było. Dzisiaj jest 4 dzień zobaczymy czy wróci bo czasem tak było ale wydaje mi się to strasznie dziwne.

Wiesz co ja tez zwykle mam 4-5 dni. Na poczatku plamienie, później czasem kilka h nic, a 2 i 3 dzien to masakra: mdłości, bol brzucha, jajników, pleców, słabo mi. Czasem boje sie iść do sklepu żeby nie zemdlec, chociaż nigdy mi sie to nie zdarzyło. U Ciebie to jest naprawdę dziwne.... Konsultowalas to z kimś?

Jeszcze nie, ale pamiętam że jakieś pół roku temu jak też myślałam że jestem w ciąży to też ta miesiączka była dziwna tzn jakby samo plamienie więc może to wszystko w głowie. Umowie się na kontrolę do ginekologa i przy okazji zrobię te wszystkie badania

Podwyższone hcg możesz mieć tylko w ciąży lub gdy zazywasz leki lub bierzesz zastrzyki z tym hormonem. Jeśli nie zazywasz żadnych tabletek ani zastrzyków z tym hormonem to mogła być to ciąża. Ale czasami sie zdarza że ma się okres w ciąży a powtarzałas betę może? Czy tyłka ta jedyna robiłaś co wyszło ponad 5?
W ciąży na pewno nie jestem bo okres był bardzo obfity. Myślę, czy to faktycznie nie było wczesne poronienie stąd druga kreska i wyższe hcg. Bete zrobiłam wtedy tylko raz, ale dałaś mi do myślenia i dziś rano skoczylam powtórzyć:) Wyniki po poludniu. Co prawda minął już ponad m-c ale chce sprawdzić czy poziom będzie teraz niższy (doczytałam że podwyższone hcg to nie tylko objaw ciąży ale i m.in. nowotworu ).
Takie trochę niedyskretne pytanko-czy 1994 to Twój rocznik? Bo napisałaś że 7 lat starań za Wami dlatego mnie to zdziwiło że taka młodziutka jesteś.

W ciąży na pewno nie jestem bo okres był bardzo obfity. Myślę, czy to faktycznie nie było wczesne poronienie stąd druga kreska i wyższe hcg. Bete zrobiłam wtedy tylko raz, ale dałaś mi do myślenia i dziś rano skoczylam powtórzyć:) Wyniki po poludniu. Co prawda minął już ponad m-c ale chce sprawdzić czy poziom będzie teraz niższy (doczytałam że podwyższone hcg to nie tylko objaw ciąży ale i m.in. nowotworu ).
Takie trochę niedyskretne pytanko-czy 1994 to Twój rocznik? Bo napisałaś że 7 lat starań za Wami dlatego mnie to zdziwiło że taka młodziutka jesteś.
Tak to mój rocznik. Zaczęliśmy się starać bardzo szybko w 2010r poznałam swojego obecnego męża a od 2012 roku zaczęliśmy się starać o dzidziusia. Udawało się ale mam za sobą 4 straty.

Co do okresu w ciąży to jestem tego przykładem. 2 razy w ciąży miałam normalny okres ale nie przez to poronilam. 3 ciąże miałam 14 tygodni i przez te 3 miesiące normalna miesiączka i o tej ciąży dowiedziałam się przez przypadek bo miałam kontrolę u gin gdyby nie to to bym nie wiedziała że jestem w ciąży. Ale niestety dzidzius nie przetrwał.

Straszne, 4 straty :( Wspolczuje Wam bardzo. A czy wiadomo skąd te poronienia?
Co do miesiaczki, to ja tez mialam plamienie bedac w ciązy (mam 14 miesiecznego synka), ale bylo o wiele bardziej skąpe niż normalny okres i trwalo krocej- kolo 4 dni,a normalnie az 7-8. W ciązy tym razem na pewno nie jestem bo jestem w trakcie owulacji:)

reklama
Czyli też masz takie bolesne miesiączki? Bierzesz jakieś leki?

Tak, mam strasznie bolace, ale taka chyba moja natura. Moja mama i jej siostra tez przez to przechodziły. Obie również miały mięśniaki i dlatego tez sie tego obawiam. 😠

@Wimi idz, idz koniecznie. Lepiej to sprawdzić dla własnego spokoju. Mówi to ta, która lekarzy unika jak ognia 🙈🙈🙈

Do góry