reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019/2020!

A jak u Was mija dzień?? Ja wreszcie mam chwilę wolnego, powinnam ogarnąć w domu, jakieś zakupy! Ale leżę, czytam i jeszcze raz leżę:p A jeszcze jakieś przeziębienie mnie dopada :(( Także plan na weekend- odpoczynek! :DD

reklama
Ja się zalamalam na moje storczyki weszlo jakieś chorobsko i aktualnie je ogarniam :(
A jak u Was mija dzień?? Ja wreszcie mam chwilę wolnego, powinnam ogarnąć w domu, jakieś zakupy! Ale leżę, czytam i jeszcze raz leżę:p A jeszcze jakieś przeziębienie mnie dopada :(( Także plan na weekend- odpoczynek! :DD

A ja już przez 6rano byłam w pracy i będę nadal do 18😕więc mój dzień się zaczął po 4rano😂także popracuje jeszcze troszkę a potem podejrzewam że jak wrócę do domu to będę odpoczywać 😂a jutro nocka przede mna😱

Ja się zalamalam na moje storczyki weszlo jakieś chorobsko i aktualnie je ogarniam :(
Zazdraszczam tym, którzy mają rękę do kwiatków :D Ja kompletnie nie znam się na kwiatkach!!
Dasz radę z nimi, na pewno :)
[USER=194783]@Karolinalina współczuję. Ale pewnie w tygodniu masz dni na odpoczynek???

Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze jedno. Próbuję zrozumieć swój obecny cykl:
wg. monitoringu owulacja miała być w czwartek. U ginekologa byłam w poniedziałek. We wtorek zrobiłam test- wyszedł negatywny (temperatura 36,1), niewiele śluzu, w środę dużo śluzu- bardzo dużo (temperatura 36,1)- test pozytywny, czwartek test negatywny, biały bardzo gęsty śluz... wręcz korek i ten ból przy przytulanku (temperatura 35,7), wczoraj temperatura 35,9- biały gęsty śluz, dziś temp 36,2...
Czy dobrze czytam z tego, że owulacja była jednak w środę? :)

Zazdraszczam tym, którzy mają rękę do kwiatków :D Ja kompletnie nie znam się na kwiatkach!!
Dasz radę z nimi, na pewno :)
[USER=194783]@Karolinalina współczuję. Ale pewnie w tygodniu masz dni na odpoczynek???

Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze jedno. Próbuję zrozumieć swój obecny cykl:
wg. monitoringu owulacja miała być w czwartek. U ginekologa byłam w poniedziałek. We wtorek zrobiłam test- wyszedł negatywny (temperatura 36,1), niewiele śluzu, w środę dużo śluzu- bardzo dużo (temperatura 36,1)- test pozytywny, czwartek test negatywny, biały bardzo gęsty śluz... wręcz korek i ten ból przy przytulanku (temperatura 35,7), wczoraj temperatura 35,9- biały gęsty śluz, dziś temp 36,2...
Czy dobrze czytam z tego, że owulacja była jednak w środę? :)
Moim zdaniem owulacje mogłaś mieć we czwartek ale mogę się mylić. Temperatury nie mierzę ale jeśli chodzi o objawy to stawiam na czwartek

Dziewczyny takie pytanie bardziej intymne. Kiedy macie największą ochotę na przytulanki ? Dzisiaj mam 14 DC i mam mega ochotę ,najchętniej to bym chłopa z łóżka wyrwała ,no ale chłop po nocy odsypia 😂 a poza tym 2 łobuzów szaleje ,poczekam aż chłop wstanie,a chłopaki pójdą spać 😂

A jeszcze mam pytanie, czy wasz ginekolog jak dowiedział się ze planujecie starania o dziecko zlecił wam jakieś badania?
Hej,
dla mnie to świeży temat. Pierwszy cykl po odstawieniu anty. Gin dała skierowanie na morfologie i podstawowe badanie moczu. Jak usłyszała że mam psa to poleciła zrobić też toksoplazmoze i cytomegalie, ale to już płatnie więc nie zrobiłam jeszcze.
Kontrolnie wybrałam się na usg transvaginalne wczoraj żeby sprawdzić czy wszystko ok, podobno nie miałam owulacji no ale tak bywa.
Z własnej chęci zrobiłam też usg piersi :)

reklama
Do góry