reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

MAJ:
16.05: Karola - badania (krew + mocz)
16.05: Oleczka - prenatalne
18.05: Nati - ginekolog
18.05: Oleczka - dermatolog
24.05: Tęczowa - badania
24.05: Xbum - endokrynolog

CZERWIEC:
3.06: Karola - podglądanie dzieciątka
11.06: Tęczowa - wizyta u Przybycienia
21.06: Tęczowa - wizyta u Sachy

reklama
Dzień dobry,

u mnie wymarzona pogoda na pranie, wiec już 2 pralka leci. Czas wyprać letnie ubrania, bo w tych zimowo - jesiennych jest już za ciepło no i kolory trochę mniej optymistyczne.

oleczka: serio z tymi badaniami na nfz? O mamo! Jakie podejście do pacjenta :/ Ja kiedyś chodziłam na nfz do internisty co prawda, ale dostawałam wyniki do ręki. Lekarka sobie tylko notowała w karcie wynik. Może to od lekarza zależy? Albo się jakieś przepisy zmieniły, żeby jeszcze utrudnić wszystko ludziom :/ Drętwienie kojarzy mi się z uciskiem na nerwy. Pytanie tylko czy to od ciąży czy np. od kręgosłupa. Ooo znalazłam wypowiedź lekarki na podobne pytanie:

"Jestem w 8 tygodniu ciąży i od wczoraj zauważyłam drętwienie i mrowienie lewego biodra oraz pośladka. Mrowienie odczuwam również w kroczu. Pojawił się także ból w okolicy lędźwiowej. Czym mogłoby być to spowodowane?

Odpowiedź (dr n. med. Barbara Grzechocińska, ginekolog - położnik, endokrynolog): Opisane przez Panią objawy najprawdopodobniej związane są z uciskiem na nerwy. Nie potrafię jednak powiedzieć, czy w Pani przypadku jest to ucisk ciężarnej macicy, choroba kręgosłupa lub też inna przyczyna."

julia: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :)

lux: przykre jest zachowanie szwagierki, ale może się opamięta :/ A jak nie to trudno. Będzie kiedyś żałowała...

paraplu: jak poranek?

U mnie 30 dc, wiec @ ma czas do soboty, żeby przyjść i uprzykrzyć mi ze 2 dni. Tempka dzisiaj na poziomie 37,1. Wczoraj podobnie i przez ostatnie dni też. Sugeruje to, że jednak była owulacja co mnie bardzo, bardzo cieszy :) Wiem, że temperatura potrafi mi spaść tego dnia co mam dostać @, więc nie przywiązuje do niej na razie uwagi.

Ostatnia edycja:
Jugoslawa od internisty dostane wynik bo mogę wziąć odpis ale u ginekologa już nie on ma tylko wyniki i już[emoji14]popieprzone[emoji14]i dziękuje za odpowiedź

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jogusia -dlatego przestałam patrzeć na temp. :) u mnie zawsze spada w dzień @ albo nawet już jak się franca zacznie :) Więc temp. dla mnie to żaden wyznacznik :) Szyjka za to świetnie mnie na ciąże pokierowała..:) Podobno ma być wysoko, a u mnie była bardzo nisko (do połowy palca), no i rozklapiocha taka :) Dopiero gin mi powiedział, że się podniosła wysoko po badaniu palpacyjnym. :) Więc u mnie nisko może zwiastować i ciążę i @ :D

Miłego dnia :)

Hej dziewczyny:-)

Witam w piękny czwartkowy poranek. Mam dziś i jutro wolne juhuuu!

Lux jakie piękne maleństwo! Niech rośnie w siłę :-)

Oleczka o dretwieniu krocza to ja nigdy nie słyszałam! Zapytaj lekarza jak będziesz na wizycie.

Jugo ja już nie mierze temp. Za bardzo mnie to stresuje. Ale jesteś cierpliwa :-) oby w sobotę była piękna niespodzianka!

Nessi no właśnie tak to jest z tymi szyjka mi macicy. Dlatego swojej nie badam . Poza tym i tak nie umiem określić jej wysokości ha ha:-)

Kruczyca cycki nigdy nie są za wielkie :-p

Czesc co tam u was slychac ja dzis na onkologi jestem lekarki jeszcze nie ma wiec do 13 mi tu zejdzie, a co z reszta w zawieszeniu m ma dzis badanie nasienia ja mam owulke dzis lub jutro i lipa no trudno inseminacja w drugim tygodniu czerwca. Wiec czekam na @ a tak w nawiasie dzis mam laryngologa. Ze zdrowiem juz lepiej. Nie nadrobie was nie ma szans za duzo piszecie.
Lux gratuluje udanego usg
Tynka wolne to cudownie jak tam nastroj
Ness duzo wydalas dzieci to kosztowna inwestycja
Jugus a ty jak tam?
Reszty nie wiem co pam komu pisac wiec mowcie co u was

nessi: no i już czwartek :) Zleciało co? Ja tą tempkę mierzę, bo się ostatnio jakoś dziwnie pocę i sądziłam na początku, że mnie brała jakaś infekcja albo coś :/ Jakoś szyjki nie umiem badać :| Poza tym to też tak, że u różnych kobiet w różnym momencie się podnosi. Co będzie to będzie.

tynka: przyjemnego odpoczynku w dniach wolnych :D Coś zaplanowałaś?

luska: ja czekam na @ :) Przyjdzie albo nie przyjdzie. Jak co cykl :D A u ciebie jak po podglądzie? Dawno cię jakoś nie było...Miesiąc w tą czy w tamtą nie ma znaczenia. Na spokojnie zrobicie badania i będzie na kolejny cykl. A może coś zaskoczyło teraz? Kto wie :D

Aaaaaaa zapomniałam dodać, że ja nie mierzę temperatury "tam" tylko pod językiem i klasycznie pod pachą :D Więc idę trochę na łatwiznę :D

Dobry dzień ....
Wstałam i czuje się jak " rozjechana żaba " coś źle mi się spalo ....

Jugo no czekam razem z Tobą i wcale nie mam ochoty namawiać cie na test [emoji16]
U mnie też pogoda cud miód .... kawkę wypiłam na tarasie -Lubie to ....

Tynka ooo to odpoczniesz ... jaki plan na dziś ?

Lusia czerwiec juz zaraz,szybko zleci :) ... zrób teraz coś przyjemnego dla siebie ....coby się zregenerować .... może fryzjer albo kosmetyczka .... bo później to człowiek mimo wszystko będzie ostrożny ...

Ness noo u mnie to to samo ...niby wysoko,gitara gra a tu nagle hop w dół i @ się melduje ...m o kant rozbić ....zresztą stresujące to mierzenie ....Poszalalas na zakupach :) no a w sierpniu to dopiero .. fakt .... a to wyprawka, buty ,odzież ... najgorzej .... no i popatrz jeszcze tylko jutro i wolne :)

Oleczka chyba faktycznie nerw przyduszony ale ja bym skonsultowala ....

Julia,Paraplu jak tam mamuśki ?

Karola a brzusio to wychodzi ? Który u ciebie juz tydzień ?Lezysz dalej wciąż ?

Bum,Kruczyca Spicie ?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry