reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

reklama
Anula niestety ja mam slomiany zapal do ciast:/ ale przynajmniej mialabym motywacje na twoj przyjazd;)

Jugo to dobre wiesci i tak jak mowisz zeby chociaz jeden dorodny byl;)
Ja jestem ciekawa tej wizyty jutro bo wydaje mi sie ze za szybko chce mnie widziec:/ bo mi tak szybko jajeczka nierosna hehe;)
Ale fajnie ze u Ciebie tez sa wieksze jak na ten dzien cyklu;)
Teraz czekamy za kolejnymi monitoringami hehe

Kruszyca jedyny sposb jak sie porysze to dac do jubilera;)

Hejka

Tęczowa ja podobnie jak dziewczyny myślę o tobie bardzo często. Napisz jak będzie gotowa, czekamy. O Migduch też często myślę i się martwię co u niej bo w sumie to nie wiadomo tak do końca.

Lusia doskonale wiem jak ciężko jest myśleć pozytywnie. Po wizycie u psychologa mogę ci doradzić żeby nie nastawiac się na nic. Ani na ciążę ani na jej brak. Postaraj się myśleć o czymś innym. Zrób dla siebie coś co sprawia Ci przyjemność i po prostu czekaj. Każda z nas robi wszystko co jest możliwe aby się udało i jedyne co możemy po owulacji to po prostu być spokojna i czekać na swoją kolej.

Oleczka o jaaaaaa 10 tyg już? Super. Z wynikami TSH najlepiej skontaktuj się z endokrynologiem bo taki wynik świadczy o nadczynności. Bierzesz już jakiś letrox albo euthyrox? Jesli tak to trzeba zmienić dawkę wg. mnie.

Bum super testy jak na 10 dzień cyklu. Ja zawsze od 15 zaczynam bo wcześniej nie ma absolutnie nic:-/
Oby szybko ciemnialy:-)

Jugo, Julia trzymam kciukasy za szybko rosnące piękne pecherzyki.

Kruczyca gratuluję! Wyglądałas cudownie:-) na porysowane obrączki nie znam sposobu. Chyba tylko polerowanie u jubilera ale niestety z każdym takim zabiegiem obrączka jest coraz cieńsza. Moja wygląda w miarę przyzwoicie ale mąż chodzi non stop nawet na siłowni więc można sobie wyobrazić co się z nią stało. Z jednej strony się cieszę że w niej chodzi cały czas ale z drugiej to chociaż siłownię mógłby odpuścić:-/

Ja ostatnio na nic nie mam czasu i w sumie ochoty też. Staram się uspokoić, uporządkować jakoś to swoje życie ale trudne to jest. Byłam dziś u rodziców bo mąż w pracy. Wraca dopiero rano a jak tak nie lubię samotności :-/ problem w tym że jakoś mi nie jest lepiej...moja siostra jest taka szczęśliwa. Promienieje przy dzieciach...nie dziwię się. Też bym była szczęśliwa na jej miejscu. Szkoda że takiego szczęścia nikt nie rozdaje po równo. W pracy też za dużo smutnych historii...aż szkoda gadać jak tu myśleć pozytywnie jak się takie rzeczy na codzień ogląda :-(

I jeszcze wam powiem co mnie dziś spotkało. Jak byłam u rodziców to skończyłam do znajomej kosmetyczki a ona do mnie czy to ja byłam w ciąży czy siostra więc mówię że ona. I się pyta a ty masz już jedno dziecko prawda, a ja ze nie mam. A ona uuuu to obie będziemy takimi starymi matkami. Bo my obie po ślubie i bez dzieci. No wiecie co:-( zabolało mnie bardzo:-( zawsze chciałam być młodą mamą i już za późno. Przepadło:-( ja sama o sobie myślę jakbym była stara. Czuję że mi życie przez palce ucieka:-( dziewczyny w moim wieku mają już kilkuletnie dzieci a ja nawet nadziei nie mam ze zostane mamą w najbliższym czasie :-(

Tynka staram sie ale im blizej okresu tym wiecej mysle
Kruczyca moja po dwoch latach jest juz tak porysowana ze szok jedynie polerka dobrze ze mamy grubsza ale to jak znajdziemy czas to oddamy ja ja nosze caly czas maz tez zareczynowy zakladam na wazne okazje

Ja tez chcialam byc mloda mama a juz 24 lata mi stuknelo 25 idzie[emoji54] dwa lata staran i nic tynka jedziemy na tym samym wozku damy rade kto jak nie my glowa do gory cycki do przodu i heja[emoji5]

I jeszcze wam powiem co mnie dziś spotkało. Jak byłam u rodziców to skończyłam do znajomej kosmetyczki a ona do mnie czy to ja byłam w ciąży czy siostra więc mówię że ona. I się pyta a ty masz już jedno dziecko prawda, a ja ze nie mam. A ona uuuu to obie będziemy takimi starymi matkami. Bo my obie po ślubie i bez dzieci. No wiecie co:-( zabolało mnie bardzo:-( zawsze chciałam być młodą mamą i już za późno. Przepadło:-( ja sama o sobie myślę jakbym była stara. Czuję że mi życie przez palce ucieka:-( dziewczyny w moim wieku mają już kilkuletnie dzieci a ja nawet nadziei nie mam ze zostane mamą w najbliższym czasie :-(
ej ja mam 31 zaraz 32 i nie uwazam zeby to byl zly wiek na rodzenie, nie mysl w ten sposob :-) :)

Tynka wszystko przed Tobą. Nie możesz myśleć inaczej ... Nie zyj życiem i gadaniem innych. Tylko Ty wiesz ile przeszlas i ile jeszcze musicie przejsc by Wasze marzenie się spelniło... Nie poddawaj sie. Ludzie walcza i po 10 lat ale się udaje. Musisz być silna, nie wazne czy bedziesz mieć 25 czy 35 lat, wazne ze będziecie rodzicami

Tez mysle ze ola ma nadczynosc tarczycy a nie niedoczynosc bo ja mam niedoczynosc wtedy tsh rosnie a gdy jest ponizej to wtedy jest nadczynosc kolezanka nowa tynkusia pomylilas sie jestes tu nowa wiec witaj

reklama
Lux ja to już w ogóle mam jakieś chore podejście bo jak rodzą dziewczyny w Twoim wieku to jest dla mnie normalne ale o sobie to już myślę że jestem stara. Czasami to bym chciała nie mec parcia takiego na dziecko. Moja kuzynka pierwsze urodziła w wieku 31 lat drugie w wieku 32 a jak miała 29 i jej sie okres spóźnial to się poplakala że strachu że może być w ciąży. Kurde a mnie instynkt macierzyński prześladuje od 19 roku zycia:-( a teraz jak się rok nie udaje i jeszcze takie diagnozy nas prześladuje to już w ogóle masakra.

Lusia ja się nawet w miarę trzymam ale jak mi ktoś takim tekstem wyjeżdża że stara matka będę to mnie trafia prosto w serce. Jakby ktoś kurs prowadził jak mieć w d..pie takie teksty to się zgłaszam.

Kruczyca psycholog nam to samo mówiła że nie ważne kiedy i jaka droga dojdziemy do celu. Ważne że go osiągniemy. Tylko że ja nie potrafię tak myśleć. Chciałabym żeby mi się to zmieniło ale naprawdę nie umiem. Ja zawsze chciałam mieć młodo dziecko:-( nie chce czekać jeszcze 5 czy 10 lat:-( i tak mam wrażenie że jestem stara. Psychicznie to się czuje na 40 wiecie.

Tynkusia witam:-) napisz coś więcej o sobie.

Do góry