reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki styczniowe 2013

a ja od wczoraj mam u siebie rodzinkę, za niedługo dojezdza kolejna partia i grillujemy:-Dneta ognicha są super, byle bez komarów:tak:
lady- superowo- wklej teścik na forum, niech nasze oczka naciesza się widokiem dwóch kreseczek:-)
madinka- witaj i trzymam kciuki,żeby się udało;-)bo w sumie to nie napisałaś, czy chcesz mieć dzidziusia, czy nie...
mitaka i waiting- nie wariujecie, tylko pragniecie małego szczęścia;-)całusy dla Was:-)

reklama
demsik chcę, chcę dzidziorka :) już mam zaplanowane gdzie łóżeczko postawię :-)
Okresu dalej nie widać....
Rano znowu zrobiłam test i niestety I kreska. Nawet cienia II nie widać :crazy:
Ale jestem dobrej myśli, jednocześnie nie napalam się zbyt bardzo, ale mam nadzieję.
Jeśli do poniedzałku nie przyjdzie @ to maszeruję na betę.
Jejku...ale bym się cieszyła, jakby się udało.

Dziś delikatne mdłości w południe. Nie mam apetytu. Piersi dalej pobolewają, najbardziej sutki.
Brzuch boli jak na okres. Śluz przeźroczysty.

Ja chcę dzidzię!!!!!!!!!!! :-):-):-)

Neta mój mąż bierze: androvit raz dziennie i salfazin dwa razy dziennie ( ale na zmianę co drugi dzień raz to raz to), kwas foliowy, L-karnityne ale taka z wysokim stężeniem np za ok 30 zł jest w rossmanie,i trzy razy w tygodniu żeń szeń.

Jest jak zapewne widzicie po 1 godzinie a ja nie spie. Byla u mnie mala imprezka. Jutro a raczej dzis pochwale sie znow moimi wypiekami- ciastkami na patyku. Byli u nas bardzo dobrzy znajomi. Są super. Bardzo ich lubimy. JAk zawsze jest jakieś ale. Spodziewaja sie dzieciatka i to juz na dniach bo ma sie z początkiem sierpnia urodzic. Juz sie z tym pogodzilam i zagryzam zawsze jezyk. Bylo fajnie ale zlapalam sie na tym ze ciagle spogladalam na brzuszek ktory przyszlala mama masowala i glaskala ciagle. Jak wyszli stracilam nad soba kontrole. Nie ukrywam ze pomogly mi w tym wypite %. poplakalismy sobie razem z Piotrkiem - moim mężem.
Znow mam dola
Zawsze powtarzalam ze moge nie miec męża, moge wszystko poswiecic byle by miec dziecko i tylko ten jeden koszmar, ta najczerniejsza mysl sie sprawdzila. Jak nie bede miala dzieci to moje zycie nie bedzie mialo sensu. Mam nadzieje ze nie bedziemy musieli jednak czekac kolejnego roku i stanie sie cud. juz mysl ze sie udalo mnie oposcila wiec sadze ze byl to wymysl.Dokladnie za tydzien sie wszystko okaże. mam nadzieje że jednak w klinice nam pomogą i z pomocą lekarzy uda się. Dowiedzialam sie nawet ze znajoma ktora ma blizniaczki ma je z in vitro czego wczesniej nie wiedzialam myslalam ze tak sie wstrzelili. Los im podwójnie wynagrodził. Więc może jest szansa i dla nas.

Miłej nocki Wam życzę. Buziaki

ps. wszelkie literówki i brak polskich znaków wybaczcie ale jednak mochito robi swoje :*

Madlinka witamy. Aczkolwiek rzeczywiście wszystkie jesteśmy zaskoczone bo większość nowych idzie na staraczki lipcowe sierpniowe a nie do nas :) nawet jak zaczęłaś od stycznia. No to powiedz coś wiecęj o sobie...

Waiting, Neta doskonale Was rozumiem z tymi ciążówkami, zresztą sama już tyle razy pisałam o tym, teraz odziwo jakoś mi łatwiej, może przez to że szwagierka paraduje mi codziennie przed nosem ze swoim już wielkim brzuszyskiem. Ale muszę przyznać, że unikam jej jak mogę i jakoś nawet nie chce mi się z nią gadać a jeszcze jak lada dzień ma się okazać co tam siedzi to już w ogóle mam mdłości już na samą myśl jak to się będą cieszyć wszyscy doookoła o siurek o nie siurek bleee. A najbardziej boli to, że zaszła dokładnie w tym misiącu kiedy ja planowałam....ehhh życie kopie po dupsku, ale trzeba wziąść się w garść no bo co.....

Jak co cykl mam nowy objaw "przedmałpowy" (bo inaczej nie jestem tego w stanie określić, co miesiąc byłam w ciąży tak teraz jestem przed @) a mianowicie kolkowe bóle w prawym jajniku. Ciekawe czy nie mam jakichś torbieli czy coś....

Brzuch pobolewa, śluz ciągnący, szyjka miękka - idzie, idzie wredna :dry: Niech szybko przyłazi bo czas badać hormony w tym cyklu. 3 dc - fsh, lh, estradiol, testosteron, dhea, androstendion. O czymś zapomniałam?
W którym dniu cyklu najlepiej iść na pierwszy monitoring jak owulacja bywa między 15 a 21 dc?
Prolaktynę badać też 3 dc? Czy nie ma sensu i zrobić ją przed owu z obciążeniem tylko?
Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhh

reklama
Do góry