reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

witam sie i ja . u nas pada deszczyk od rana i pewnie padac bedzie . mnie tez nerwy zjedza przed testem . juz 7 dni ale znajac moje szczescie to miesiaczka przyjdzie wczesniej . jakos dolka mam . ale to pewnie przez pogode :-(. zycze milego dnia .

reklama
Ja się przyznam, że tez trochę jestem zdołowana. Jakoś przez cały ten czas starań wydawało mi się, że robię wszystko co mogę, żeby się udało...a dopiero tu na bb, uświadomiłam sobie, że nic nie robię:/ nie mierzę temperatury, nie robię testów owulacyjnych bo zawsze mi się wydawało, że wiem kiedy mam środek cyklu (objawiał się zwiększonym śluzem i mniejszym lub większym bólem brzucha), nie biorę żadnych dopalaczy, bo się schizuję, że zaszkodzę bardziej niż pomogę, hormonów się boję, bo mam problemy z nadwagą z drugiej ciąży i tendencje, męża nie zbadałam i jeszcze nawet wszystkich badań sobie nie zrobiłam::/ nawet nie wiem co to są zioła o.sroki o których tu na forum przeczytałam....
Widać człowiek całe życie się uczy;)
Wolałabym, żeby to jednak wyszło na spontanie, bo jestem mało systematyczna i robię kiepskie notatki;)

no nic mam nadzieję, że mimo moich ułomności i braku profesjonalizmu, udam mi się! choć już dziś zapowiedziałam mężowi, że jesli ten cykl będzie nieudany, to idziemy zrobić mu badania, ja zrobię jeszcze prolaktynę ( bo podobno jej duży wzrost może sprawiac problemy) i będziemy się przytulać codziennie, jeśli to nie pomoże, to oddam się w ręce fachowca (( mam takiego bardzo bardzo dobrego lekarza, ale wizyta z usg kosztuje 250zł, więc same rozumiecie) i poddam się tym wszystkim specyfikom:)

Sierpień 2013

waiting4beans - termin @ 07.08

madziakowalik - termin @08.08
Lothien - termin @08.08
madziolina_p - termin @ ok 10.08
żabucha - termin @ 10.08
malinaa - termin @ 11.08
Matik2012 - termin @ 14.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
tamaguczi - 17.08
Andzia15 - termin @ 18.08
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 -termin @ 19.08
Mar-chew - termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
krowkabordo - termin @ 21.08
Melponea - termin @ 25.08.2013
Dorcia -termin @ 25.08.2013
stazi24 -termin @ 25.08
Agaawa - termin @ 26.08
susel - termin @ 26.08
Conti - termin @ 29.08
Paulinka88- termin @ 30.08
mycha05 - termin @ 31.08
Dominikak86 - termin @ 31.08

witam
trochę późno wstałam kurka ale program zaliczył mi tempkę to nie wiem czy brać to po uwagę czy nie hm
w nocy dziwna sprawa jak zawsze temp, rosła do 00.00 37.12 potem spadała to teraz się obniżała 36.74 i zaczęła rosnąć 36,89 ale ok 01.01zaczęła z powrotem spadać 36,64 jajniki w tym czasie strasznie bolały strasznie i za chwilę przeszło jak ręką odjął o co chodzi
test dziś 100% pozytywny ale wczoraj nie robiłam i przedwczoraj też nie, więc nie wiem jak było wcześniej, czy jestem już po owu czy dziś jutro czy w ogóle :(

Żabucha - to jak dostałam recepte, nie powinno Ciebie to kosztowac 7 z hakiem? A na co lekarz Ci to przepisał?

mam pytanie dziewczyny czy castagnus można łączyć z olejem z wiesiołka? I czy tak jak wiesiołek bierzemy go do połowy cyklu - znaczy się do owulacji :p u mnie to będzie trochę dłużej niż połowa cyklu...
i chyba główne pytanie - castagnus jest dostępny na raceptę czy bez?

Ostatnia edycja:
Hej:) nawet nie zdawałam sobie sprawy ile tu się dzieje. Dwa dni mnie nie było i nie nadążam za Wami. Susel - ja z mężem staramy się o pierwsze dziecko od 9 miesięcy - co do obserwacji cyklu to jeżeli chodzi o mierzenie temperatury to ze względu na swoją pracę nie mam możliwości mierzenia jej codziennie o tej samej porze. Teraz jestem w 6 dniu cyklu. Może w tym miesiącu sie uda:)

dominika witamy! ktory to dzien cyklu? kiedy testowanie? daj znac to dopiszemy Cie do listy :)
brrr tez daj znac kiedy testowania i wpiszemy Cie na liste! &&&&&&& za II!

Lothien z tego co pamietam to nie az tak dlugo sie staracie, prawda? jak tylko kilka cykli minelo, wczesniej nic Ci nie bylo a do tego jeszcze jestes w stanie okreslic owulacje to wedlug mnie nie ma co sie stresowac tempka i innymi. czeste przytulaski i sie uda! ;)

Matik mysle ze wiecej o Twoim cyklu mozna bedzie powiedziec po jutrzejszej tempce. mysle ze z tego serduszka w 11dc cos sie wykluje ;)

dominikak Witaj z nami :tak: Kiedy termin @? Dopiszemy Cie do listy;-)

Lothien Niczym się nie przejmuj, ja to sie czasami "głupia" czuje jak czytam co dziewczyny piszą, no ale cóż to już wprawa i doświadczenie, a my nie dawno zaczełyśmy przygode ze starankami więc nie ma co się dziwic;-) Dziewczyny dają tu takie wykłady, że niedługo i my będziemy miały taką wiedze i praktyke jak one;-) W sumie to oby nie, bo mam nadzieje, że sierpień będzie naszym ostatnim miesiącem starań :-)

Mar-chew Znalazlam ten castagnus na jednej z aptek internetowych i pisze ze jest bez recepty. 30 tabl. za ok 14-15zl

reklama
Heloł!

Ale nas dużo! Szczerze powiem, ze nie nadazam:))

u mnie jakoś leci, umowilam sie do gina na przyszły czwartek, ustalimy plan działania! Czyli jakie badania mam zrobić, podejrzymy pecherzyki. A potem w weekend pewnie staranka.na potem od 15-tego urlop. Hura!

A Wy juz byliście na urlopach?

z fajnych rzeczy - kupiliśmy z mężem łódź, nadmuchiwaną, ale taka juz całkiem profesjonalna. W weekend będziemy ja próbować na jeziorze:)) juz sie nie mogę doczekać.

Do góry