reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

my już po urlopie... zwiedziliśmy Podlasie, trochę Warmii i Mazur :D a nasza pociecha spędziła wakacje u dziadków... trochę smutno było napoczątku bez niej (zawsze ją zabieraliśmy wszędzie ze sobą)... bardzo liczyłam na te wszytskie bociany, które widziałam ;P

a może komuś innemu przyniosą szczęście :p wstawiam fote ;P

Zobacz załącznik 575500

Ja tez widziałam dużo bocianów:)) oby to było właśnie dobre przeczucie.

reklama
Dzien dobry! ;-)

Agaawa
O Grecja super sprawa:tak: Lecicie na jakąś wyspe? Nasze pierwsze plany to była właśnie Grecja-Zakhyntos, pozniej zmienilimy plany na Egipt, a w koncu skonczylo sie na PL:-D Ale ten Zakynthos to jeszcze kiedys odwiedze, bo urzekla mnie ta wyspa;-)

Ooo jak bylismy w PL, to nad domem u teściowej co troche bociany latały i sie smielismy ze to dobry znak;-)

Dziewczyny mam pytanie... zauważyłam, że te moje miesiączki coś są skąpe, chyba aż za bardzo. Dostałam we wtorek, a już wczoraj prawie ani śladu po miesiączce, a we wtorek i środe też te krwawienia były dość skąpe. I mam zamiar zamówić sobie castagnus i wiesiołek, bo do Polski pojedziemy dopiero w pazdzierniku najprawdopodobniej, a jak zamowie to jeszcze w sierpniu ktoś mi tu przywiezie. Myślicie, że to coś pomoże? Bo podejrzewam, że to mogą być cykle bezowulacyjne, bo jakiś czas temu miałam inne miesiączki. A to pazdziernika nie mam nawet jak się zbadać :zawstydzona/y:
Aaa i wiesiołek lepiej w płynie czy tabletkach?

mycha ja już od dawien dawna mam takie skąpe @, krwawienie większe (ale nie jest jakieś bardzo silne) mam 1-2 dni, potem 2-3 dni właściwie bardziej plamienie. Potoki miałam przez kilka cykli, jak @ wróciła po porodzie, ale się unormowało. Zanim urodził się Gabryś, też takie skąpe miałam, a Gabryś jest :-)

My byliśmy w Stegnie, na wybrzeżu wschodnim Bałtyku, ja wolę góry, ale dopóki Gabryś jest mały, to jeździmy nad morze, bo on ma większą frajdę :happy: choć wolę wybrzeże środkowe i zachodnie, bo zatoka średnia jest.

Piaska to super, że już po wszystkim i że dopatrzył się gin przyczyny. A powiedz, co zalecił na te antyciała u męża?

mycha05 u mnie też teraz są bardziej skąpe miesiączki niż kilka lat temu. I od porodu duzo mniej bolesne, całe szczęście. Myślę że castagnus może pomóc, wiesiołek również. Oba ładnie regulują cykl. Tylko wiesiołek bierzesz do owu tylko, potem juz nie. Od owu do @ możesz go zastapić olejem lnianym.

A jeśli jesteśmy w temacie wakacji, to ja z rodzinką jadę do Polski za dwa tygodnie. Na kilka dni pojedziemy nad jezioro w okolice Leszna, do domku moich rodziców i jesli finanse pozwolą to może też do Mrzeżyna na 4-5 dni. Trochę kasy będziemy mieć mało, bo spłacamy co miesiąc działkę i to bardzo ogranicza nasze plany. Ale jeszcze 3 miesiące i skończy się płacenie. Teraz kazdy wydatek musi być 10 razy przemyslany, zanim wydamy pieniądze.

Dzieki dziewczyny. Zamowie sobie ten castagnus i wiesiolek, mam nadzieje, ze pomoze, a na pewno nie zaszkodzi;-)

Zabucha Czesto jezdzicie do Polski? Twoja córcia chodzi do przedszkola w UK? Planujecie wrócic na stale do PL?

Pogoda dzis sliczna, wiec zaraz zbieramy sie i wybywamy, bo to juz chyba ostatnie z podryg dunskiego lata. No i koncowka naszych wakacji. W poniedzialek mała wraca do przedszkola, a ja w nastepny zaczynam nowa szkole.

witam dziewczyny ja nie wiem staram się jak mogę z mężem w tym cyklu a tu owu nie widzę czy możecie mi pomóc
jakie jest Wasze zdanie na temat mojego cyklu? proszę

witam mamaTomeczka :) ja póki co czekam na owulke... mam nadzieję, że nie miniemy się tego dnia z mężem...

Matik2012 - wygląda jakby owulacja była 29 sierpnia... ale niech się też wypowiedzą inne dziewczyny - wielką znawczynią nie jestem ;P a skąd masz takie ciekawe temperatury? jakiego termometru używasz?

reklama
Do góry