reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

Hej Dziewczyny,

przywitałam się niedawno, a niektóre z Was znam już ciutkę z lipcówek a przyszło mi się "żegnać"... Pisałam nawet, że rozważam zaprzestanie staranek i jednak przyszedł ten moment...
Moje staranka trwały 8 miesięcy. Dla mojego ciała i psychiki to były najgorsze miesiące w życiu. Nie podołałam... W trakcie starań zaczęły wychodzić różne dolegliwości i choroby, na endometriozie i perspektywie operacji kończąc. Nie wspomnę już o problemach z moją psychiką, o emocjach, które kumulowane znalazły właśnie swoje ujście. Podjęłam decyzję o zaprzestaniu starań. Nie wiem, czy mi się to uda, czy wrócę do stanu zdrowia sprzed staranek...ale wiem, że nie mam innego wyjścia. Trzymam kciuki za Was wszystkie !!! I życzę jak najwięcej wiary i zdrowia, czego mi zabrakło... Pozdrawiam gorąco!

reklama
Lothien, Marchew u mnie tez klopoty z utrzymaniem ciazy... a bierzecie jakies leki?

Andzia u mnie to samo! narazie cale szczescie nie jestem na takim etapie ze jak widze maluszki to mi przykro, tylko wrecz przeciwnie, nie moge sie od nich oderwac :)

waiting4beans kojarze Cie tez z podczytywania innych watkow;) bo na lipcowkach Cie chyba nie bylo, co? jak napisala o spotkaniu sie na grudniowych staraczkach to mnie przerazilas :p grudzien to najdalej jak narazie wybiegam z myslami o staraniach bo bedziemy na swieta w PL i mozna duzo roznych badan zrobic a moze nawet IUI. ale jak sobie pomysle ze za rok mialabym byc w tym samym punkcie... o nie! &&&&&&&&& zeby nam sie wszystkim udalo!
a co do nasienia to moze Twoj maz pali? to strasznie tez oslabia zolnierzyki.

Nanncy ale smutna wiadomosc :( jak zdrowie i emocje nie daja rady to pewnie masz racje i przerwa bedzie lepsza. wylecz wszystko co trzeba, nabierz sil i wtedy wracaj do nas! zawsze moze probowac poprawic ta emocjonalna sytuacje :)

lothien my badalismy nasienie w maju tego roku, koszt - 60zł podstawowe, 30zł posiew. Wyniki nastepnego dnia, z posiewu po okoo 5 dniach. Jesli wyniki za zle, badz nie za ciekawe ze tak powiem zaleca sie kuracje przewaznie 3-miesieczna a potem ponowne badanie, zeby sprawdzic czy pomogly zastosowane leki. My pomimo dobrych wyniczkow zarowno Ł. zolnierzy jak i moich hormonow bierzemy witaminki, Ł. bral rowniez 3-miesiace Salfazin, teraz bierze Androvit. Jesli w tym miesiacu sie nie uda, ja przerzucam sie na ziola O.Sroki a Ł. na Fertilman, L-karnityne + to, co bierze caly czas czyli wiesiolek, wit.C, magnez, kwas foliowy.

waiting4beans ja slyszalam i stosujemy to czasem, ze na godzine przed stosunkiem malz powinien wypic filizanke kawy badz szklanke coli, gdyz jak piszesz kofeina z Nich zawarta dziala jak dopalacz na plemniki :tak:

Ostatnia edycja:
Nanncy bardzo często jak się zaprzestaje i odpuszcza to się właśnie wtedy wszystko odblokowuje i się zachodzi:)
Mam nadzieję, że Wam się uda, mimo tych wszystkich przykrości!

Nanncy może rzeczywiście przerwa Ci dobrze zrobi. Odpoczniesz, wyluzujesz się, psychicznie ci ulży. Trzymam kciuki żeby ten odpoczynek spowodował chwilkę zapomnienia i owocną wpadkę :tak:

suselna lipcówkach chyba raz się wypowiedziałam ale podczytywałam co i jak bo kilka osób znałam już z wcześniejszych wątków i byłam ciekawa czy im się uda :) co do papierosów do nie pali, ale fakt przed staraniami palił, może nie dużo ale jednak się truł. Od 1,5 roku nie pali.

Nuuuśka próbowaliśmy z colą i kawą ale gdyby skutkowało to pewnie już dawno bym była w ciąży, także można próbować bo przeciez nawet jak nie pomoże to nie zaszkodzi ale tak z przymrużeniem oka :-)

Matik2012 co do mieszanki to braliśmy L-karnitynę 700 mg, witaminę C, witaminę E, cynk, koenzym bł chyba w androvit,
fertilman mamy zamówiony na dniach powinien przyjść
o mace słyszałam, ale jeszcze nie próbowaliśmy

Cześć. Jestem z lipcówek :-) na razie tylko Was podglądam, ale jak @ przyjdzie w sobotę to dołączę do Was ok? Mam nadzieję, że @ się w końcu ode mnie odczepi bo już nadzieję tracę, że ciąża i drugie dziecko nie jest mi pisane :-(. Trzymajcie za mnie &&& ;-)

reklama
Hej dziewczyny jestem tutaj nowa i jest to moj perwszy wpis. O 2 dzidzie ( mam już synka) staramy się 18 miesiecy :-( Sierpniowy cykl jest moim drugim cyklem z gonal f mam nadzieje że tym razem się uda. Powodzenia sierpniowe staraczki:-)

Do góry