reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

tekla witaj
[*] dla bliźniaków, zobaczysz, wynagrodzi Ci życie taką tragedię...

karola synki są super :-D ja od zawsze chciałam synka i od początku wiedziałam, że będzie chłopak :-D choć płciowe czary mary wskazywało, że dziewczynka ;-)

reklama
benfica - to prawda, chłopcy są tacy kochani :-)

Ale od zawsze chciałam córeczke. W ciąży do 30 tc żyłam w przekonaniu, że mieszka u mnie dziewuszka. Wcześniej tak sie układał, że nie było widac - więc lekarz stwierdził, że dziewczynka :confused:
Mam jeszcze tyle dziewczęcych ubranek..

Tekla: witaj wśród Staraczek, straszne przeżycie z chłopcami, na pewno los Ci to wynagrodzi. Głowa do góry

Ja to bym chciała chłopca, ale w sumie płec jest bez znaczenia ważne żeby było wogóle i było zdrowe. Podpowiedzcie ile dni przed @ można zrobic test żeby był w miarę wiarygodny, wiem że najlepiej w terminie spodziewanej @ a i tak niekiedy nie wykaże jeszcze prawidłowo?

Straciatella: Może wytrzymam do 18.08.2013 bo wtedy ma byc @, ale wątpię żebym wytrzymała.

brrr85, wiikki: A wy dziewczyny kiedy będzie testowac?

Karola 1986-21 no faktycznie ten cholerny czarnobyl... ja tabletki anty brałam tylko dwa cykle, a wcześniej brałam estrofem i duphaston, a w końcu sam duphaston na wywołanie, aczkolwiek po nim też musiałam kilka dni czekać na @. Teraz jestem "czysta" tzn. żadnych tabletek ani na wywołanie ani na owu. Jak @ nie przyjdzie w tym miesiącu, i fasolki też nie będzie to wizyta u gina mnie czeka i pewnie stymulacja tabsami. No jeszcze ta moja tarczyca mnie niepokoi, ale endo powiedział, że te wyniki nie mają wpływu na samo zajście. Będziemy czekać, żeby widzieć co dalej robić.
karotka chyba musisz zmienić lekarza... mój na dzień dobry dał skierowania na wszystkie badania, łącznie z glukozą i insuliną

straciatella
ja bym chyba chciała pierwszą dziewczynkę :) mój mąż już imię dawno temu wymyślił :) ale ważne po pierwsze żeby się udało zajść, a po drugie, żeby wszystko było ok

za oknem leje a my jutro na Kołobrzeg uderzamy :( cóż tylko jodu się nawdycham :)

Hej. Ja dziś byłam u koleżanki, ona z mężem też się już dłuższy czas starają i pogadaliśmy sobie fajnie. Chociaż wydaje mi się, że jej mężowi nie przypadł temat do gustu. No cóż, chyba powinnam mieć więcej wyczucia. Najwyżej będę tylko z nią gadać, a przy nim będę omijać temat, bo nie chciałabym mu sprawić przykrości, to fajny facet.

reklama
asica łe to spoko, 2 miesiące z tabletkami to nie długo, pewnie nie będziesz miała problemu z zajściem! ja brałam... 8 lat :sorry2:

hormonki masz ok?

owulację masz w każdym cyklu?

ja przez pierwsze pół roku po odstawieniu tabletek anty nie miałam owulacji w ogóle, dopiero po pół roku się pojawiła, ale w co drugim cyklu i w dziwnych dniach, np w 33 dc :szok:

zaczełam pić zioła ojca Sroki i w pierwszym cyklu z ziołami owu przyszła idealnie w 15 dc, miła odmiana, hehe

poszłam też do endokrynologa bo po tym jak zaczęłam brać witaminy z jodem TSH skoczyło mi z 2,6 do 3,05 :dry:

dostałam leki na niedoczynność tarczycy i aktualnie mam pierwszy cykl z lekami na tarczycę (Letrox) i pojawiła się owulacja!!! :szok: a w tym cyklu miało jej nie być!!! :szok: czyli wychodzi na to, że owulacji nie miałam przez tarczycę, teraz tarczyca na lekach i proszę, niespodzianka, owulacja się pojawiła!

co do niedoczynności tarczycy, to pies jeden wie, może to właśnie przez Czarnobyl :confused:

jakie masz TSH?

Do góry