reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

mamaTomeczka też czasami wybucham bez powodu na mojego :confused: co jak co, troszkę winni są ;-)

Tekla witaj :-) współczuję tragedii.. zapalam znicz Twoim Aniołkom ['] a za Ciebie trzymam mocno &&&&&&&&&&&& :*

Straciatella fiu fiu.. może coś jest na rzeczy? Napisz mi Kochana kiedy wyszły Ci II kreski przy tabsach?

Lemonca przykro mi.. &&&&&&&&&&& za następny cykl :tak:

Matik gratuluję!! :-)

my zaraz z młodym jemy obiad i wybywamy na działkę do siostry, ładna pogoda to trzeba wykorzystać bo od jutro znowu praca od rana do wieczora :dry:

reklama
Hej wam....ja w czwartek,niestety,dostałam @...:-( Ale jestem nawet miło zaskoczona,bo tym razem był to bodajże 34/35dc,więc znaczna poprawa,w porównaniu z ostatnim 47dc i przedostatnim 66dc...:szok: Tak więc czekam ,kiedy wredna małpa się spakuje w cholerę i znowu działanka.;-)Nie wiem dlaczego,ale jakoś intuicyjnie odczuwam,że ten cykl jest bardzo ważny....to znaczy będzie.:-) Oczywiście się nakręcam,ale co tam...
Wysłałam P. do polskiego sklepu po parę smakołyków,bo głodna jestem jak wilk (albo "jak szok",jak to mawia moja córka hahaha).:-D Niech ta cholerna @ zniknie i staranka pełną parą,z użyciem teścików owu....:-p

Matik2012 - gratuluje!!!!!!! :-p Przesyłaj ciążowe fluidki :tak:

karotka - ech.. ta cholerna @. Ale cykl chyba zmierza ku dobremu co? Ustabilizuje sie i mówie Ci, zostaniesz Majówką 2014 :cool:

natkusia - ja robiłam na drugi dzień po tym jednodniowym plamieniu i były dwie tłuste krechy - czyli teoretycznie 29 dc.

Aktualizuje liste:

Statystyka:

Starających się w sierpniu: 49!!
Zaciążonych potwierdzonych: 4

Potwierdzone:

Lebara - termin @09.08 - II
madziolina_p - termin @ ok 10.08 - II
żabucha - termin @ 10.08
II

Matik2012 - termin @ 14.08 II

Czekamy na potwierdzenie:

madziakowalik - termin @08.08 ????
ann_art - termin @08.08 ????

wanda_23 - termin @ 10.08
malinaa - termin @ 11.08

Staraczki:

Leemonca - termin @ 12.08
MamaPrawnik - termin @ 14.08
Asica86 - termin @ 15.08
MamaTomeczka - termin @ 14.08

krowkabordo - termin @ 15.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
Phoebe - termin @ 16.08
Sandra_best - termin @ 17.08
tamaguczi - termin @ 17.08
Andzia15 - termin @ 18.08
brrr85 - termin @ 18.08
wiikki - termin test. ~ 18.08
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 -termin @ 19.08
Mar-chew - termin @ 20.08
doska1- termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
karola - termin @ 21.08
Straciatella - termin @ 22.08
Poziomk@ - termin @ 23.08
Arcala- termin @ 23.08

Melponea - termin @ 25.08.2013
Dorcia -termin @ 25.08.2013
stazi24 -termin @ 25.08
Agaawa - termin @ 26.08
susel - termin @ 26.08
tekla23 - termin @ 27.08
ewka358 - termin @ 28.08
Conti - termin @ 29.08
mycha05 - termin @ 29.08
DorciaM- termin @ 29.08
Paulinka88- termin @ 30.08
kobietka22- termin@ 30.08 ?
Dominikak86 - termin @ 31.08

Wrzesień 2013

applecrumble - termin @ 01.09

waiting4beans - termin @ 01.09
Lothien - termin @
anuszka - termin @ 04.09
natkusia - termin @ 05.09
Kingax1 - termin @ 05.09

straciatella dziękuję ci bardzo za te miłe słowa :tak: I czy mogłabyś mnie dopisać do listy?? Problem w tym,że mam bardzo nieregularne cykle i nie mam czerwonego pojęcia,kiedy mogę się spodziewać następnej @....:no:
Ale obiecałam sobie,że w tym cyklu skrupulatnie będę używać testów owu. Opinie na ich temat są różne,wiem,że czasem zawodzą,ale....wielu babeczkom jednak pomogły.;-)
żabucha kochanie,dopiero teraz na liście zobaczyłam,że zapyliłaś :-) Gratuluję ci serdecznie!!!!!
I pozostałym "potwierdzonym" oczywiście również.:-)
Ehh....jak ja uwielbiam to forum. A wchodzę rzadziej,bo póki co ,mam internet na sticka i nie zawsze chce działać....:dry:

karotka00 witaj w klubie nieregularnych cykli ;-) moje są bardzo skomplikowane... jak brałam tabletki były ok, 28-29 dni, jak tabletki odstawiałam cykl się rozwalał i potrafił osiągać 70dni! po zrobieniu hormonów w 4dc wyszło, że nie jest z nimi tak źle jak myślałam, ale problem może być z owulacją i z tym czy ona w ogóle jest. Jeżeli dostanę w tym miesiącu @ (a oby nie :-)) to wybiorę się do gina na konkretną wizytę i wszystko się okaże. Tak więc trzymaj się Kochana i pamiętaj, że jak czegoś się bardzo pragnie to w końcu się spełni :happy2:

asica to faktycznie możemy podać sobie ręce :tak: U mnie było troszkę inaczej,bo tabletki ostatni raz brałam przed ciążą z Sarą i właściwie zaszłam zaraz po ich odstawieniu... Ale do rzeczy: do września zeszłego roku miałam regularne cykle,co 28 dni,książkowo...nawet pamiętam jeden wpis na forum,że @ przylazła 5 minut przed północą,żeby mnie wkurzyć.:-D I od tego czasu się wszystko roz....opóźnienia o 2,3,5 dni..a od stycznia hardcore i 56 dc,potem 66dc, później 47dc i teraz 34/35dc...:szok: Mój niemiecki gin potraktował mnie dość olewająco, kazał się zgłosić teraz,w sierpniu,jeśli nadal nie będę w ciąży,żeby minął rok od rozpoczęcia intensywnych staranek....wtedy mi da jakieś leki,ale wcześniej nie chciał,bo "wszystko ma być naturalnie"....:wściekła/y: No i nie proponował żadnych badań hormonów ani nic...robi zawsze tylko usg,na którym wychodzi,że wszystko cacy....:sorry2: Nie wiem,może powinnam zmienić lekarza,koleżanka chwaliła jakąś Hinduskę,która niedaleko mnie przyjmuje,więc może.....:tak:

karotlka, asica witajcie w klubie pogmatawanych cyklu po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych :baffled: 17 sierpnia minie rok od czasu gdy wzięłam ostatnia tabletkę anty i nadal mam cykle różnej długości ale przynajmniej już nie muszę brać Luteiny na wywołanie @ :tak: ten cykl jest mega niespodzianką bo miał to być cykl bezowulacyjny a tu niespodzianka, chyba miałam owulację!!! :szok: wow, moja 4 owulacja od roku czasu :-D jest szał nie? :-p

karotka trzymam kciuki by intuicja Cię nie zawiodła i ten cykl był tym szczęśliwym!!!

asica widzę, że jesteśmy w tym samym wieku, dobry rocznik, Czarnobyl rulezzz :-p <joke>

starasz się o pierwsze dziecko? kiedy odstawiłaś tabletki anty?

karotka - no problem. Dodałam na początek września, a z dokładnym terminem @ poczekamy. Zresztą jakim terminem @ skoro nie przyjdzie? Kobieto! :tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Mój panicz własnie zasnął, wiec mogę oddać się forumowej przyjemności :cool:

Macie jakieś oczekiwania co do płci? :rofl2: Czy jest to bez znaczenia?
Ja myślałam, że "co będzie to będzie", ale po cichu chciałabym dziewuszke :zawstydzona/y:

Uaktualniona lista:

Statystyka:

Starających się w sierpniu: 49!!
Zaciążonych potwierdzonych: 3

Potwierdzone:

Lebara - termin @09.08 - II
madziolina_p - termin @ ok 10.08 - II
żabucha - termin @ 10.08
II

Czekamy na potwierdzenie:

karotka - termin @ ???

madziakowalik - termin @08.08 ????
ann_art - termin @08.08 ????

wanda_23 - termin @ 10.08
malinaa - termin @ 11.08

Staraczki:

Leemonca - termin @ 12.08
Matik2012 - termin @ 14.08
MamaPrawnik - termin @ 14.08
Asica86 - termin @ 15.08
MamaTomeczka - termin @ 14.08

krowkabordo - termin @ 15.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
Phoebe - termin @ 16.08
Sandra_best - termin @ 17.08
tamaguczi - termin @ 17.08
Andzia15 - termin @ 18.08
brrr85 - termin @ 18.08
wiikki - termin test. ~ 18.08
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 -termin @ 19.08
Mar-chew - termin @ 20.08
doska1- termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
karola - termin @ 21.08
Straciatella - termin @ 22.08
Poziomk@ - termin @ 23.08
Arcala- termin @ 23.08

Melponea - termin @ 25.08.2013
Dorcia -termin @ 25.08.2013
stazi24 -termin @ 25.08
Agaawa - termin @ 26.08
susel - termin @ 26.08
tekla23 - termin @ 27.08
ewka358 - termin @ 28.08
Conti - termin @ 29.08
mycha05 - termin @ 29.08
DorciaM- termin @ 29.08
Paulinka88- termin @ 30.08
kobietka22- termin@ 30.08 ?
Dominikak86 - termin @ 31.08

Wrzesień 2013

applecrumble - termin @ 01.09

waiting4beans - termin @ 01.09
Lothien - termin @
anuszka - termin @ 04.09
natkusia - termin @ 05.09
Kingax1 - termin @ 05.09
karotka - termin @ ~ poczatek wrzesnia

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki!
To mój pierwszy wpis na tej stronie.Jestem mamą 2 córek w wieku 16 i 14 lat. Obecnie mam 35 lat i staramy się od miesiąca o synusia.W lipcu niestety nic nie wyszło ale to może też przez zmianę klimatu,bo byliśmy miesiąc w Polsce a mieszkamy w Norwegii.Mam wielką nadzieję,że w tym miesiącu się uda.Cykle mam w miare regularne więć @ powinnam miec 24 sierpnia i mam nadzieję,że jej nie dostanę :-) Pozdrawiam wszystkie starające się mamusie i tym którym już się udało.:-)

reklama
ja chciałabym chłopca :tak: ale w sumie po dłuższym zastanowieniu, jako, że to pierwsze dziecko to w sumie mi obojętne, byle się w końcu udało no i by było zdrowe! (ale gdyby był chłopak to super!) :-D

Do góry