reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

reklama
Witam wszystkie Dziewczyny :)

Chcialam do Was dolaczyc :p mam nadzieje, ze wszystkie szybko doczekamy sie fasolek ukochanych :) Poki co staram sie jeden cykl po odstawieniu nuva ring, aktualnie czekam na dzien testowania i oby @ nie wystapila :) Planowana powinna byc 11 lub 12 sierpnia. Codziennie mowie sobie: Marta nie stresuj sie, nie mysl, ale jak wiadomo jest to silniejsze ode mnie ehhh

mamaTomeczka eh teraz mielismy 3 tygodnie chyba przerwy od ostatnich przytulanek do terazniejszych, bo jak nie zmiany Nam sie tak ukladaly, to potem @ przylazla i tak...:no: samoboja strzelilam, takze nadziei nie mam, raczej plan na przyszly miesiac :tak:

Hej Laski! Nie wytrzymałam dzisiaj i testowałam.Jedna krecha:-( Wiem, że za szybko ale dziś 10 dzień po owu i czytałam gdzieś, że w tym dniu już nieraz wychodzi pozytywny. Poczekam do @ chyba już cierpliwie chociaż pewności nie ma. Wczoraj zrobiłam zapasik testów i będą kusiły. I tak na podtrzymanie na duchu wczoraj moja znajoma, która starała się od kilku lat o maleństwo wrzuciła na fejsa zdjęcia swojej Natalci:) Cieszę się niezmiernie bo miała straszne problemy z zajściem. Jeździła na jakieś zastrzyki w jajnik zawsze w pierwszy dzień okresu do jakiegoś gina do Wrocławia. Musimy się pozytywnie nastawić i uzboić w cierpliwość a w końcu się uda:-) Pozdrawiam

Hehehe niecierpliwa jesteś tak samo jak ja :p Ja się też pospieszyłam ok tydzień i jedna krecha, więc teraz będę już grzecznie czekać, a nawet przeciągnę do 11ego, bo wtedy będziemy już w Poroninie na wakacjach sami w ciszy i spokoju (jeśli to w ogóle możliwe z dwulatkiem), a jutro nad ranem ruszamy do rodziny do Krakowa.. Podczytuję Was, ale pochłania mnie pranie, prasowanie, pakowanie....... wracam do kieratu i żelazka póki Młody drzemie..

Matik2012 - myślałam, że wszytsko jest takie pięknie poukładane jak w momencie starania się o córkę... Bolał mnie prawy jajnik w sobotę - bardzo utrudniał mi chodzenie :-p zawsze tak miałam w dniu owulacji - a teraz jakby mi się to nie pokrywało zupełnie... więc nadal męczę tego mojego męża :-p jeszcze trochę i będzie się bał wrócić do domu :-p a dzisiaj to zgłupiałam zupełnie - śluz taki jakiego chyba nigdy w życiu nie miałam :szok: dosłownie jakbym się na kurze białko patrzyła :blink: wiesiołek i siemie lniane robią dobrą robotę...

Straciatella - faktycznie w podobnym wieku :-D

mamaTomeczka hehe wiesz co, on kiedy obydwoje mamy na popoludnie wraca taki sciorany do domu ze ledwo patrzy na oczy, i potem przelatuja tak dni i budze sie a tu znowu nowy cykl zaczynamy. Kiedys byl bardziej niewyzyty, teraz z wiekiem chyba starzeje :wściekła/y::wściekła/y: Bo to ja Jego gonie do lozka, a nie jak kiedys on mnie :-p

waiting4beans kurde !! no ale jak to :/ a robilas jeden tescior czy pare ?

reklama
Was nadrobić to niezły wyczyn :-) skrobiecie i skrobiecie :-)
Waiting:często się zdarza,że testy nie wykrywają ciąży wczesnej.A miałaś test strumieniowy czy płytkowy?Bo czytałam,że te strumieniowe są dużo bardziej czułe.W każdym razie trzymam kciuki za fasolkę :-)
Matik:do mnie nie dociera ciąża..bo hmm,np.czytałam forum-nie od razu zachodzi się w ciążę i najczęściej wtedy kiedy się o tym zupełnie zapomina.W pierwszą zaszłam wtedy kiedy sobie odpuściliśmy-i był tylko 1 sex w miesiącu.Dodam,że był z samego rana-może wy też tak popróbujcie?bo jak wieczorem się kochaliśmy,co 2-3 dni to nic z tego nie wychodziło.A myślę,że rano to i chłop wyspany i żołnierzyki wypoczęte i gotowe do boju ;-) i teraz w tym miesiącu też był tylko 1 sex...I wydaje mi się,że to za dużo szczęścia..Ale jak to mówią:głupi to ma zawsze szczęście..A poza tym może jakoś tak czekam na to,żeby okres nie przyszedł,wtedy już bym się upewniłą bardziej.Co do moich dwóch kresek-to zaburzenia hormonalne itp.nie wchodzą w grę,bo ostatnio miałam wszystko sprawdzane,hormony,usg i piersi i usg waginalne.
I przyznam,że w pierwszej ciąży miałam dużo większe ciśnienie-np.od razu po zrobieniu testu leciałam na betę,potem za 2 dni powtórzyłam itp.i od razu do ginekologa-który i tak kazał mi przyjść później jak już będzie słychać serduszko.
Mam biały śluz,tzn.taki mleczny i nawet sporo go mam,trochę się rozciąga.Pamiętam,że w pierwszej ciąży na samym początku też miałam białawy śluz,ale nie pamiętam czy mało czy dużo.Po prostu nie chcę się nakręcać :-(
Która następna do testowania?
Kpe się coś ociąga :p
Suseł:póki co niech te znaki zapytania będą :p za kilka dni wszystko się wyjaśni :-)

Do góry