reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

mamaTomeczka - ja mojej czterolatce wytłumaczyłam, że mama musi się dużo do taty przytulać i muszą razem chcieć dzidziusia, a potem dałam jaj świetną książkę, jak dziecko wygląda w brzuchu, co ciekawe po otwarciu jest płacz dziecka, wiec super. A poród też jakoś wytłumaczyłam, tylko jak się spytała, czy boli, to miałam ochotę skłamać, ale powiedziałam, że dają zastrzyk, żeby nie bolało. W sumie zgodnie z prawdą.
I ostatnio jak ją pieszczochaliśmy, to mówi, że ona teraz idzie pooglądać bajki, a my możemy się przytulać dalej i ona chce starszą siostrę :-)

reklama
Witam nowe mamy! Powodzonka:tak:

Piaska Bardzo bym chciala zebysmy wszystkie sie spotkaly na forum mam oczekujacych na dzidzie, z reszta wszystkie tego chcemy:tak: Ale u mnie niestety w tym miesiącu niewypał... czekam na męża ale raczej nie zdazy wrocic do tego czasu:wściekła/y:

Ahh no tak... rozmowy o rodzenstwie:-) Moja mała od kąd miała 2,5 roku zaczeła mówic o dzidzi. Pamietam nasza pierwsza rozmowe o tym, jak zobaczyla dzidzie w tv i powiedziala, ze tez chce i zebysmy jej taką kupili, zaczelismy sie smiac i powiedzielismy ze nie mamy tyle pieniazkow, to przyniosla nam swoje jakies pieniazki ktorymi sie bawila i powiedziala ze nam da i ze mamy kupic-kochana. I zaluje ze wtedy jej nie posluchalam, tzn. ja pewnie bym sie zdecydowala szybciej, ale maz byl bardziej temu przeciwny, a szkoda ze ja nie drążyłam tematu. No, ale wazne ze w koncu sie zdecydowalismy i mamy zamiar dac rodzenstwo córci, bo czas goni. A teraz mała przychodzi i pyta czy mam w brzuszku dzidzie, ale mowie ze jak bede miala to jej powiem, a ona czesto patrzy czy mi brzuch rosnie;-)

Moja szwagierka urodziła pare dni temu. Całą ciążę wszyscy do okoła mówili Olinowi, że tam u cioci w brzuszku siedzi dzidziuś i że to będzie jego pierwszy kuzyn.
Od tamtej pory często pyta, czy mama ma dzisiusia w brzuszku a jak odpowiadam, że nie on pyta: "A gdzie jest?" :rofl2:

Mar-chew - widzę, że mamy dzieci w podobnym wieku :tak:

Lebara dla mnie jak Ci juz wczoraj napisalam , druga krecha, jasna czy ciemna oznacza fasolcie wiec GRATULACJE KOCHANA !!! :** Dla pewnosci poki nie pojdziesz do ginka, lec na betke, ona wszystko najlepiej pokaze :)

susel pare dni temu madra osoba z forum a osobiscie dziewczyna z mojego miasta, ktora bardzo mi pomogla napisala madra rzecz, mysle ze nie bedzie miala za zle jesli sie Nia z Wami podziele - NALEZY PAMIETAC ZEBY RAZ NA 3-4 DNI WYPROZNIAC JAJECZKA NASZYCH eM chocby recznie, ale jesli sperma zalega w Nich zbyt dlugo, to nie jest dobre, bo szczerze nie dosc, ze ukiszona, to wiekszosc plemniorow zabita, malo ruchliwa i slabej jakosci. Nie jestem i nigdy nie bylam za opcja - im czesciej tym lepiej, opcja raz na 4 dni do momentu owu,zeby zolnierze zawsze byly swieze i mocne, a w owu - dzien przed owu, w dniu owu, i dzien po. Ograniczyc ilosc stosunkow, do trzech dzien po dniu w okresie okoloowulacyjnym bo moj Ł. wyniki nasienia mial bardzo dobre, ale mimo to, nawet on nie jest w stanie nadrobic bo dlugiej przerwie jak byla np. teraz - 3 tygodnie wystarczajaca ilosc nasienia, gdzie nagle seksimy sie codziennie przez dajmy na to tydzien. Mialam bledne myslenie, teraz bede tego skrupulatnie pilnowac bo wiem ze to moze przyniesc tylko korzysci :tak:a odnosnie wyprozniania to rada androloga mojej forumowej kolezanki - na pewno wlasciwa, po starali sie ponad rok z tego co pamietam, teraz spodziewa sie chlopczka :happy:

straciatella witaj. A Ty pojawilas sie u Nas na kwietniowkach, a potem post usunelas. Czemu ?

KPe rob tesciora i wklejaj :D !!!

marchewka a dlaczego nie zrobiła testów owu? jakie długie masz cykle? jeżeli 28 to jak dla mnie to miałaś owu w sobotę /niedzielę . Według twoich niższych 6 tempek i wzrostu by się zgadzało trzymam kciuki żeby tak było jeżeli się w tym czasie staraliście :tak:

a miałaś bóle owulacyjne? kiedy

lebra no test to test jest i tyle dlaczego masz obawy? czy wcześniej miałaś takie testy i nic?

z moich informacji żołnierzyki najsilniejsze są w 3 dniu dlatego staranka co 3 dni najbardziej zwiększają szanse
bo co 4 to na bank ominiesz 3 dni najbardziej płodne

Hej kobietki

ja czytam Was codziennie, ale coś nie mam weny, żeby skrobnąć... może to przez upały? W Łodzi krok do piekła, które ma być jutro :szok:

ja sama się ostatnio śmiałam z A, że niedługo, to będzie omijał sypialnię szerokim łukiem :rofl2: bo w tym cyklu przyjęłam taktykę, że owulacja czy nie owulacja, trza działać ;-) przyjemność też jest w końcu w życiu ważna :-D A przedwczoraj stwierdził, że szału dostałam, ale na razie się z tego śmieje :-D

reklama
Matik dlatego napisalam co 3-4 dni :happy: wiesz czego ja sie oczywiscie boje ? ze wyuzdam je za bardzo i potem sie okaze ze za czesto, ale sama wiem ze to najbardziej rozsadna opcja, przede wszystkim nie moge mu robic przerwy jak teraz prawie 4tygdodnie, bo to samobojstwo.

Do góry