reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

kaskasiunia, przenieś się może na wątek "Staraczki 2013", tam teraz większość się przeniosła, to może więcej Ci powiedzą.

Zresztą jutro bety nie zrobisz bo święto, wszystko pozamykane. Może znajdziesz laboratorium czynne np do 18 - 19 dziś?

reklama
kaśkasiunia - ja niestety tak miałam dwa ostatnie cykle :-( ale tak jak dziewczyny piszą idź na bete to będziesz wiedziała na czym stoisz... lub zrób znowu test z porannego moczu... może faktycznie za mało było hcg w moczu... możliwe też, że testy były różnych firm co za tym idzie o różnej czułości...

hej :*

karola masz bardzo ladny wykres, nawet jesli fasolci z tego nie bedzie to i tak super, ze z cyklu ktory mial byc bezowulacyjny, owu jednak byla i to bardzo ladna bo tempka utrzymuje sie na wysokim poziomie.A co do mnie...
co moge napisac, nie wiem w sumie co napisac, moze tylko tyle, ze znowu nic z tego.
Siedze i rycze od rana, ale to juz przeciez normalne, powinnam sie do tego przyzwyczaic, ale mimo to, miesiac w miesiac mam ta cholerna nadzieje, ze sie udalo. A kiedy spada temperatura mam wrazenie ze rozpadam sie od srodka sama w sobie.. dzis nawet tak duzego spadku sie nie spodziewalam choc przypuszczalam ze spadnie.
Co powiedziec Łukaszowi ? Nie wiem. Tak liczyl na ten miesiac, tak sie przejmowal. A ja znowu nawalilam.
Wszyscy liczyli, wierzyli ale znowu nie wyszlo. Ciezkie dni teraz przede mna..jak zawsze do @. Oby przynajmniej szybko przyszla. Zastanawiam sie co robie zle ?? Czemu znowu nie wyszlo, wykres piekny, przytulanki o czasie...nie wiem. Teraz za rada kasoku wlasnie skrupulatnie pilnuje zeby Ł. raz na 3-4 dni oproznial jajeczka, ten cykl zaczynamy z ziolkami wiec moze bedzie lepiej...:-(

Agaawa dobrze, ze jestes wyluzowana, to najwazniejsze,zeby sie nie stresowac, bo to moze tylko wszystko pogorszyc. Za mnie juz kciukaskow trzymac nie musisz, jak napisalam karoli,temperatura sie posypala, nawet sie nie spodziewalam tego, owu sie opoznila wiec po cichu liczylam, ze spadek jak bedzie rowniez sie opozni ale niestety. A bylo tak pieknie mozna by rzec.... do dupy to wszystko :no:
Zapisuje sie do nowego ginekologa, podobno swietny lekarz, przyjmuje w Gyncentrum w Katowicach, ale ma swoja praktyke w miescie niedaleko mnie, jest rowniez endokrynologiem, wiec licze ze pomoze, bo kobieta do ktorej teraz chodze jest dobrym lekarzem ale bardzo nastawiona na zysk...a ja niestety nie mam majatku ktory moglabym u Niej zostawic. Zastanawiam sie czy TSH ktore mi sie podnioslo - 2,99 mialam teraz moze byc przeszkoda, bo zawsze mialam ponizej 2 teraz nagle skoczylo. Ach...

Agaawa wlasnie dobrze powiedzialas...:-( ladny byl ten cykl kurcze inny zupelnie ale i tak spisany na straty. Temp. juz raczej nie podskoczy, dzis po poludniu robilam test - jedna tlusta krecha wiec czekam juz tylko na @...:-( Z czasem coraz ciezej przyjmuje sie porazki.

Nuuuśka - właśnie to TSH może Ci blokować... podobno powyżej 2,5 już są problemy z zajściem... ja ostatnio jak sobie badałam miałam właśnie 2,5... mam nadzieję, że mi trochę spadło...

Marchew dlatego chyba tym bardziej musze sie jak najszybciej zapisac do tego endoginka, bo sama sie juz nad tym zastanawialam. Nie pamietam zebym miala tak wysokie TSH kiedys, choc nie jest jeszcze teoretycznie w gornej granicy bo ta bodajze jest do 4,5 ale przewaznie mialam na poziomie 1,5 - 1,98
Bralas cos Kochana na to wysokie TSH czy gin nic Ci nie polecil ?

Nuśka - właśnie głupia byłam i to zbagatelizowałam... a już wtedy powinno mi coś świtać skoro nic się nie udawało... ale ostatnie dwa cykle to ciąże biochemiczne więc zajść moge... :-(

reklama
Marchew ale dzis nawet czytalam na innym forum endokrynologicznym, ze ciaze biochemiczne zdarzaja sie czesto w przypadku wysokiego TSH, jak i poronienia. Ja od razu poszlam z wynikami do gin, ale ta rzekla ze troche wysokie, ale najwazniejsze ze nie jest zbyt niskie...:confused2: no ale takiego wysokiego jeszcze nie mialam, wiec lampka mi sie zapalila od razu zwlaszcza ze nie jeden raz slyszalam ze najlepiej jesli przy staraniach TSH nie jest wyzsze niz 2.
Dlatego koniecznie chce to skonsultowac z endokrynologiem, bo ten od razu wyjasni, czy to ja jestem glupia czy na prawde jest troche zbyt wysokie :/

Do góry