reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

byłam dziś u dentysty, poprzednia dentystka powiedziała, że mam 4 zęby do leczenia, ale ostatnio pogorszyły się o niej opinie, że źle leczy, że leczy po kilka razy tego samego zęba, że ludzi na kasę naciąga, no i poszłam do innej kobitki z polecenia, super babeczka, okazało się, że nie mam NIC do leczenia!!! :szok:

natomiast zła nowina jest taka, że wyrzynają mi się ósemki :wściekła/y:

poszłam na zrobienie zdjęcia pantomograficznego i okazało się, że oby dwie ósemki leżą poziomo :szok: :wściekła/y:

nic nie mnie boli aczkolwiek dentystka poradziła, że skoro planuję ciążę to lepiej je usunąć (w szpitalu, ze znieczuleniem ogólnym) bo jak ruszą się podczas ciąży i zaczną boleć to wtedy będzie problem :baffled:

kurcze, boję się, z jednej strony może one nigdy nie wyjdą ale z drugiej jak mnie złapie akurat jak będę w ciąży? :confused:

a poza tym najlepsze jest to, że najbliższe wolne terminy by usunąć te ósemki to .... uwaga... styczeń- luty! i co teraz? mam czekać z ciążą do tego czasu? :baffled:

czy któraś z Was miała podobny problem z ósemkami?

reklama
Karola ja miałam dłutowaną 8 w znieczuleniu miejscowym, bo nie była w stanie urosnąć, rosła częściowo pod siódemka czy jakoś tak.
W każdym razie dali radę w znieczuleniu miejscowym. Później szwy i do domu.

W przypadku pozostałych trzech 8, dentystka usunęła mi 6 i 8 urosły normalnie.

A ja się troche zdołowałam... :-( Od czasu odstawienia tabsów (od maja) zaczynałam plamić zawsze gdzieś tak w 20 dc przez 3,4 dni.. potem nic i @.

straciatella miałam to samo, przez kilka miesięcy po odstawieniu tabletek anty miałam regularne plamienia ok 20 dc (zobacz sobie na moje wykresy październik- styczeń), gdzieś w necie wyczytałam, że wit. B6 powinna pomóc, zaczęłam ją brać i w pierwszym cyklu z witaminą B6 plamienie skróciło się do 2 dni (a wczesniej potrafiło trwać nawet 5-6 dni) a w następnym cyklu zniknęło całkowicie!!! :-D

&&&&&& dla testujących na dniach! mamaTomeczka, asica86 i mamaPrawnik powodzenia!

krowkabordo za Ciebie trzymam najmocniej kciuki, tak po starej znajomości :-D :-D :-D ;-)

jejq ile nas tu teraz :tak::szok: byłam tu ostatnim razem kilka dni temu (tak sądzę) to 2 strona ledwo zapisana, a teraz// super :-D u mnie właśnie skończyła się @ (jupi) i teraz można już pomyśleć ;-) widziałam gdzieś an poprzednich stronach listę - czy można się do niej dopisać??

karola - ło rany, przerąbane z tymi zębami. Sama miałam usuwaną 8, bo siedziała sobie radośnie pod siódemką. No ale to znieczulenie miejscowe, szwy etc. Okropność!!! Z drugą miałam zrobić to samo, ale zabrakło odwagi.
Już wolę mój 18 godzinny poród :angry:
A co do cyklu, mówisz że to może być wina B6? Od lipca biorę magnez + B6, może to w czymś pomoże? :-(

Gapcio - gratuluje!! :-) Ślij ciążowe fluidki :)

maja35 - widzę, że suwaczki udało się wkleić. Piękne :rofl2:

malena - jaki termin @? dopiszę :)

mamaTomeczka - co panikujesz :-p Mówie ci, za wcześnie ciut - ale czego się nie robi z braku cierpliwości.
@ nie przyjdzie... zatańcze umba ciaka i na pewno nie przyjdzie:
mmmmmm UMBA CIAKA mmmmmmm UMA CIAKA (poruszam się jak szamanka) mmm UMBA CIAKA... mmmmmm mmmmmm &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :nerd: :tak: hyhyhyy :zawstydzona/y:

karola - ło rany, przerąbane z tymi zębami. Sama miałam usuwaną 8, bo siedziała sobie radośnie pod siódemką. No ale to znieczulenie miejscowe, szwy etc. Okropność!!! Z drugą miałam zrobić to samo, ale zabrakło odwagi.
Już wolę mój 18 godzinny poród :angry:
A co do cyklu, mówisz że to może być wina B6? Od lipca biorę magnez + B6, może to w czymś pomoże? :-(

hmm, powiadasz, że wolisz 18 godzinny poród niż usuwanie ósemek? no to teraz to za chiny pana nie pójdę usuwać tych ósemek!!! łeeee, przez 27 lat tam sobie siedziały to niech sobie jeszcze trochę posiedzą :-D
co im będę zabraniać :-p

co do wit. B6 i magnezu to przez pierwsze 2 miesiące brałam samą wit B6, bo taką kupiłam akurat:

wit.jpg

a potem jak mi się skończyła to przerzuciłam się właśnie na taki zestaw z magnezem.

teraz znów łykam samą :-D

jak porównasz to w tej samej jest chyba więcej mg wit B6, w mojej jest 50 mg/ tabletka, a Ty ile masz mg w tym zestawie?

Załączniki

• wit.jpg
    wit.jpg
    42 KB · Wyświetleń: 46
Karola nie zawsze jest tak strasznie. Ja w sumie lepiej to wspominam niż wyrywanie 6.
Tak wiec pewnie zależy to od lekarza. Mnie bolała cała szczęka więc nie miałam wyboru, tak pewnie też bym nic z nimi nie robiła :-p

Karola: zależy jak są umiejscowione mój G miał usuwane i nic na drugi dzień tylko lekko miał podpuchnięte policzko i szyja go bolała trochę. Powiem ci że ja też mam do usunięcia bo zaczyna mi się psuc ale strasznie się boję i nie idę usuwac a z drugiej strony jak złapie mnie ból w ciąży jak bede to co wtedy ??? też sama nie wiem co robic a terminy u nas są na października a teraz może na listopada a prywatnie to kosztuje od 150 zł wzwyż nawet może byc 500 zł tak mi babka w poradni powiedziała.

Dziewczyny ale skrobiecie, ciężko was nadrobic później wczoraj mnie trochę rozłożyło nie mogłam się nawet z łóżka podnieśc tak mnie wszystko bolało chyba przemarzłam w sobotę jak byliśmy na rybkach z G (ja oczywiscie towarzyszyłam mu).

reklama
mamoTomeczka buuuu! nie mogłam się doczekać, kiedy znajdę wolną chwilę, żeby tu wejść i przeczytać co u Ciebie. ale to nic, trzymam jeszcze mocniej &&&&&&&&&&&&&&

Do góry