reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

doska - a ilu dniowe masz cykle?

Kopiuje odpowiedź znalezioną na innym forum (link: KAFETERIA - DUPHASTON od 16 dc a ciąża!!!!!! - Forum dla kobiet też dupek od 16dc)

Przy niedoczynności ciałka żółtego - które prawdopodobnie jest u Ciebie rozpoznaniem(tak się domyślam po tym w jakich dniach cyklu masz brać lek) powinno się brać lek od 3 dnia po owulacji - dlatego lekarze przepisują od 16dc bo najcześciej owulacja jest ok.14 dnia cyklu. Jeśli dokładnie wiesz kiedy masz owulację - np.monitoring lub mierzysz temperaturę to możesz dokładniej wyznaczyć dzień w którym Ty powinnaś zacząć zażywać.
Jeśli jednak weźmiesz duphaston np. jeden dzień przed owulacją nie zatrzyma on jej, więc jeśli Twój pęcherzyk był już dojrzały to i tak do owulacji doszło. Trzeba by brać ten lek przez większą część cyklu żeby zaburzyć owulację. - dlatego też lekarze nie przejmują się i standardowo przepisują lek od 16dnia cyklu.
Jeśli starasz się zajść w ciążę - to moim zdaniem lepszy jest schemat zażywania - od 3 dni po owulacji(lub od tego 16dc dla ułatwienia) do terminu spodziewanej miesiączki - wtedy test ciążowy rano - jeśli pozytywny to dalej łykasz duphaston, jeśli test ujemny to przestajesz zażwyać i po ok. 2-3 dniach dostajesz miesiączki.
Ale najlpiej przedyskutuj ze Swoim lekarzem. Wielu z nich uważa,że nawet przy odstawieniu w 25 dc nic ewentualnej ciąży nie grozi.

aut: doris26

Swoją drogą ten ovufriend to też czasem śmiesznie wyznacza terminy owu.
Mi już 2 razy przesunął, a jestem pewna że miałam ją drugiego dnia z plusikiem na teście.

reklama
moje cykle to 29 dni, ostatnio miałam 32 ale dlatego że pozniej wzielam duphaston (zapomnialam o nim i wydluzyl mi cykl), w sumie pojde po test owulacyjny do apteki i sie wszystko wyjasni.. Czyli skoro dupka wzielam 3 dni przed wyznaczona owulacja to do niej doszło ?? Dobrze myśle ??

doska - teoretycznie doszło. Ponoć duphaston brany na długo przed owulacją może ją zatrzymać.
Jeśli doszło u ciebie w 18dc do owulacji to już za późno na test.

Poczekaj spokojnie do terminu spodziewanej @ i testuj ciążowym.
Choć z nami w spokoju nie posiedzisz, wszystkie takie podekscytowane..

Zaczęłam też czytać odnośnie tej niedoczynności ciałka żółtego. I kurcze, objawy moje pasują :-(
na pare dni przed @ plamienie, przerwa i dopiero wtedy @.
A poziomów hormonów nie badałam... kurcze!! :crazy:
Straciłam nadzieje, że ten cykl będzie udany.

Straciatella ojjjj! co to za ponure myśli? zobaczysz jak niedługo będziemy skakać z radości!
kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dziękuje Dziewczyny za informacje:) jesteście kochane, ja napewno z wami nie usiedzę, u nas remont pełną parą :-D jeszcze jedno pytanko.. czy przytulanie mam juz sobie odpuscic czy jest jeszcze szansa ze jeszcze mam plodne dni ??

doska1 - a tam będziesz odpuszczać. Nawet jeśli nie ma płodnych dni (a na to wychodzi patrząc na twój wykres) to ile przyjemności :-)

Poziomk@
- nie wiem, mam wrażenie że będą tą pechową i znowu nie wyjdzie. I nigdy się nie uda :confused:

Czesć dziewczyny mam zaległości więc nadrabiam wasze posty :)

odebrałam dziś wyniki badania męża. dalej jest poza normą ale jest lekka poprawa więc bardzo się cieszymy chyba dzis uczcimy nasze lekko zdrowsze plemniki :)
Tak w bardzo dużym skrócie:
badanie z marca:///////// badanie z sierpnia: norma laboratoryjna
koncentracja - 44,2 mln//////// 45,3 mln (powyżej lub równo 15mln)
całkowita liczba w ejakulacie- 172,7 mln ///////////303,5mln ( powyżej lub równo 39mln)
Żywotność -73% //////////// 64% (pow. lub rów. 58%)
morfologia 4%///////////// 6% (pow lub równo 4%)
ruch postępowy a+b- 6% //////////10% (pow lub r. a+b 32% lub a+b+c 40%)
ruch niepostępowy c - 17%///////////// 20%%

benfica pytam dlatego, bo nie wiem czy mam jeszcze bardziej zmęczyć mojego już zmęczonego męża :-) żal mi go strasznie, bo się nieźle wczoraj napracował, normalnie padł jak mucha, nawet nie zdążyłam go pocałować na dobranoc bo już spał. Czy zawsze jak jest remont są takie spartańskie warunki ?? u nas wygląda mniej więcej tak jak w tym filmie Pan i Pani Smith w tej scenie co się strasznie kłócili i rzucali wszystkim co mieli pod ręką ;) W efekcie końcowym murów domu już nie było ;-)a u nas? już prawie wszystkie mury stoją ;) Dobra uciekam dać chłopcom jeść,
postaram się częściej zaglądać

aaa no i oficjalnie zaczęłam dzisiaj pierwszy dzień urlopu !! :):)

reklama
Do góry